Is de Kerstquilt al klaar? Nee dus…

6 nov

Vandaag eindelijk weer eens tijd gevonden/gemaakt om een posting te doen hier. Ik kreeg van meerdere kanten al “bezorgde” mailtjes met de vraag of alles goed is, of dat ik zo hard aan het werken ben aan mijn Kerstquilt dat deze bijna klaar is. Nou, deze laatste vraag moet ik helaas met een duidelijk “NEE” beantwoorden, want sinds mijn laatste posting is er niet veel bij gekomen. De wil is er wel, maar de tijd en andere projecten gooiden wat roet in het eten. Het volgende blok staat al wel in de steigers, maar meer dan wat je hier ziet, is er momenteel even niet. Maar binnenkort ga ik er zeker weer mee verder, want ik krijg al weer wat meer “lucht” met de andere dingen die op stapel liggen, dus binnenkort vast weer een Kerstupdate. Waar ben ik dan wel mee bezig geweest?

Ik heb hier al vaker verteld dat wij op onze Houtense Q-Wine Bee een gezamelijk project hebben: iedereen heeft een maand toegewezen gekregen en ontwerpt voor die maand een patroon. Nu liep ik echter al 4 maanden achter, en het eind van het jaar komt al snel dichterbij, dus ik heb de laatste tijd in ieder geval al weer 2 blokken hiervoor gemaakt. Allereerst dit molentjesblok van Gerry voor de maand juli:

En als tweede heb ik dit Schoolhouseblok gemaakt, welke ontworpen is door Maritha.

Maritha had de maand september en in deze maand beginnen de scholen weer, vandaar het Schoolhouse blok. Qua stoffen en stijl heb ik elke maand wel zo’n beetje een ander kleurenschema, dus het is intussen een bont zooitje bij elkaar, alle blokken tezamen. Normaal zou ik dat natuurlijk nooit zo snel doen, maar dat is nu ook juist de uitdaging aan ons gezamelijk project: aan het einde van het jaar wisselen we alle blokken onderling uit, zodat je uiteindelijk van elk bee-lid een blok hebt. Dit zal natuurlijk ook 1 bont geheel worden, en hiervan maakt iedereen een eigen quilt. Ik ben benieuwd waar iedereen straks op uitkomt.

Nu ik het toch over onze bee heb: we hebben ook al plannen om volgend jaar weer iets met z’n allen te gaan doen. Een aantal leden zijn laatst naar de grote tentoonstelling in Birmingham geweest en vonden daar hele mooie blauw/witte stoffen uit diverse landen. Zo ontstond bij hen het idee om samen een “Multi-Culti Project” te gaan doen: iedereen maakt een quilt voor zichzelf, met die voorwaarde dat *alle* stoffen blauw/wit moeten zijn, en uit zoveel mogelijk verschillende landen afkomstig. Je bent vrij om te kiezen welke quilt te wilt maken: dit mag een mini-quilt zijn, of een tweepersoon bedquilt en alles er tussenin. Ik heb intussen al een idee in mijn hoofd wat ik wil gaan maken, en ben al aan het verzamelen van lapjes hiervoor. Dit heb ik tot nu toe al klaar liggen:

Ik zit verder te denken aan blauw/witte Den Haan en Wagenmaker stof (Nederland), batiks (Indonesië), Westfalen Stoffen (Duitsland), blauwe Japanse stof, zijde (China) en verder zoek ik nog wel op internet. Als jullie nog goede tips hebben (en waar ik die stoffen kan kopen), dan houd ik mij aanbevolen. Zodra we volgend jaar starten met dit project, zal ik onthullen wat ik wil gaan maken.

En verder ben ik natuurlijk ook nog bezig met de cursus bij ons in de winkel. Ik volg daar de cursus Kaleidoscoop, maar tegelijkertijd is er ook een groep beginners bezig. Ik wissel een beetje tussen beide groepen, en samen met de beginners maak ik nu een klein Kerstproject. Nog niet klaar, maar dit heb ik tot nu toe gemaakt:

Tot slot laat ik nog wat nieuwe aanwinsten zien. Allereerst kreeg ik laatst van een bekende een *enorme* stapel met oude QuiltNieuws magazines die ik nog niet had.

Je ziet het, ik kan voorlopig even vooruit met lezen 🙂

Verder heb ik nog, voor als ik niets te doen heb 😉 , wat nieuwe patronen gekocht. Allereerst is daar het laatste deel van de Christmas Button Club van Lynette Anderson, en ik heb 2 prachtige patronen gekocht van Lori Smit van “From My Heart to Your Hands”. Zij maakt geweldige quilts met (o.a.) applicaties, en aangezien ik het appliceren steeds leuker ga vinden, wil ik deze ooit nog eens maken:

Oh ja, en tot slot nog even een klein stukje van het needlepunchen waar ik ook nog mee bezig ben. Nog niet klaar, dus ik laat het nog niet zien, maar hier zie je een klein stukje. Een leuke techniek om eens te doen, maar ik ben er tot nu toe nog niet zo door “gegrepen” als het quilten. Maar goed, in het quilten kan ik dan ook al genoeg tijd en energie kwijt 🙂

22 Reacties naar “Is de Kerstquilt al klaar? Nee dus…”

 1. Lida 6 november 2011 bij 13:54 #

  Hoi Gert,
  Jeetje geen wonder dat je niet aan je Kerstquilt toekom! Je doordeweekse baan, de quilwinkelbaan en een lading projecten waar je mee bezig bent! Wow, dat moet wel een flinke opstopping geven! Maar het ziet er allemaal gaaf en heel kleurrijk uit! Wat een leuk idee die quilt in blauw wit, ik heb nog een stukje liggen van crème / blauwe stof uit Finland, zou dat er ook tussen passen? Ik kan je altijd een foto toe mailen! Veel plezier met al je steekjes, groetjes
  Lida

 2. Anita - Vlijtige Handjes 6 november 2011 bij 13:59 #

  Stiekum ben je met heel veel bezig en het ziet er heel leuk uit. De laatste van de christmasfun is ook weer zo leuk. Ja Lori is helemaal toppie maar waar halen we de tijd vandaan? Ik ga vanmiddag mijn theelepeltjes afmaken en dan kan ik weer iets doorstrepen. Soms is het wel fijn om even af te werken en weer ruimte in je hoofd te krijgen. Dan het volgende ‘nieuwe project’ maar wat later.
  Fijne zondag groetjes Anita

 3. Annelies 6 november 2011 bij 14:07 #

  Je bent wel met een heleboel dingen bezig ! Heel veel succes ermee.

 4. Edith 6 november 2011 bij 14:18 #

  Ik begon me inderdaad af te vragen hoe het met je is.. Goed te horen dat alles in orde is! Leuk om te zien dat je Gerries blok af hebt, daar ben ik vandaag toevallig mee bezig (morgen hopelijk een foto op mijn blog). Daarna wil ik aan de paperpiecingblokken beginnen, maar dat vind ik best spannend. Een eenvoudig blok lukt nog wel, maar die koe… Enfin, we gaan het zien. 🙂
  Heel leuk om te zien waar je verder allemaal nog mee bezig bent, dat je nog tijd overhoudt om te werken! 😉

 5. glenn 6 november 2011 bij 16:29 #

  Looks great. I do have to give the needle punch a try. It’s on my bucket list of “must do’s”

 6. Sylvia 6 november 2011 bij 17:24 #

  ik kan me indenken dat de kerstquilt even in de koelkast ligt!! Jemig, wat ben je een bezige bij………slaap je nog??? Of lig je alleen maar quilts te bedenken…..;)
  leuke plannen en ook leuk voor ons, want wij krijgen alles in de loop van de tijd te zien!!!
  groetjes, Syl

 7. inge 6 november 2011 bij 18:15 #

  kan geloven dat je geen tijd hebt voor je kerstquilt, je bent met zoveel dingen bezig! leuke dingen!

 8. Else 6 november 2011 bij 19:33 #

  Lekker bezig, hoef je om jou geen zorgen te maken als er een pak sneeuw ligt (lol) En volgend jaar is het weer kerst, relax!! Fijne avond, knuffel Else

 9. miranda 6 november 2011 bij 21:06 #

  Wat een heerlijke variatie van projekten….het lijkt mij wel, al ben ik momenteel weer meer in een rustiger water om lopende projecten af te gaan maken, deel voor deel. Mijn advies…lekker doen wat je wil doen…het zal wel allemaal zijn redenen hebben niet. Quiltgroetjes van Miranda

 10. Balsemien 6 november 2011 bij 22:55 #

  Hoi Gert,
  Leuk om te zien waar je mee bezig bent geweest en wat een leuk idee die blauwe stoffen om daar iets mee te gaan doen. Ik ben niet zo goed op de hoogte van speciale blauwe stoffen die uit bepaalde landen komen, maar zal ogen en oren open houden!

 11. Gerard Quak 6 november 2011 bij 23:02 #

  Leuke en mooie dingen maak je. Je zit duidelijk niet stil en je bent bezig aan veel dingen tegelijkertijd. Lekker afwisselend. Alleen het needlepunchen heeft niet zo mijn interesse. Je kaleidoskoop-Kerstproject wordt heel mooi! Op een tentoonstelling hebben wij zo’n soort kaleidoskoopquilt van de Amish gekocht, wat een quillo wordt genoemd, een combinatie van een quilt en een pillow, opgevouwen is het een kussen en open is het een quilt. Sterkte met alles.

 12. sommeke 7 november 2011 bij 00:39 #

  Gelukkig komen er nog kerstmisssen, je quilt MOET niet klaar zijn deze kerst, hé!
  Leuke projecten met je bee, daar kruipt ook tijd in natuurlijk.

 13. Astrid 7 november 2011 bij 07:06 #

  Pfieuw, ik krijg het al warm als ik allemaal lees waar je mee bezig bent Gert. Maar allemaal wel superleuke projecten. We gaan het in elk geval allemaal weer volgen hier! Succes met alles

 14. Carin 7 november 2011 bij 10:40 #

  Zoooo zeg … jij hebt echt niet stil gezeten. Ik vind je 2 blokjes erg leuk geworden en je kerstblok ook. Dan ook nog een stapel quiltleesvoer … ik zie het al … jij verveelt je zeker niet 🙂

 15. wilma kuin 7 november 2011 bij 11:45 #

  Goed dat het goed gaat aan deze kant,.. en ach het is nog geen kerst toch??

 16. Anita 7 november 2011 bij 12:25 #

  Logisch dat je niet aan de kerstquilt toekomt. Je bent met zoveel ander, ook leuke dingen bezig. Leuk idee van de blauw/witte quilt. In hongarije hebben ze blauwdruk stoffen. Dat kaleidoscoopblok is erg leuk.

 17. Inge Slaats 7 november 2011 bij 13:30 #

  Niet te geloven wat ik hier allemaal zie en lees. Geen wonder dat je geen tijd hebt om te bloggen. Slaap jij nog wel?????
  Wat je laat zien, is super. Allemaal even mooi gemaakt en afwisseling genoeg.

  Groetjes,
  Inge

 18. Inge Slaats 7 november 2011 bij 13:33 #

  Vergeet ik nog. Blauw-wittte Provence stof uit Frankrijk?

  Groetjes,
  Inge

 19. pauline 7 november 2011 bij 18:24 #

  Poeh zeg, ik krijg een minderwaardigheidscomplex als ik zie wat je de laatste tijd allemaal gemaakt hebt. Petje af!! Wat heb je mooie dingen gemaakt en ook nog grootste plannen, heerlijk toch?
  groetjes,

 20. Yvonne 7 november 2011 bij 19:35 #

  Je kerstquilt is dan misschien niet klaar maar je hebt bepaald niet stilgezeten…..wat en mooie blokjes weer en dat needlepunchen… Een grote hit in Amerika leerde ik afgelopen september. Daar heet het hooking en als je het doet ben je dus een hooker…..:)

 21. Floor 7 november 2011 bij 19:58 #

  Jeetje Gert, wat ben je druk met van alles!
  Allemaal leuke dingen natuurlijk, maar ja te weinig tijd niet?
  Misschien een maandje vakantie nemen en dan lekker de hele dag met je lapjes bezig zijn.
  Veel succes met je lessen en de nieuwe patronen.
  Groetjes,
  Floor

 22. Ria van Kasteel 10 november 2011 bij 12:27 #

  Hoi Gert , wat een leuk idee het blauw/wit project, ik heb nog wat blauwdrukjes liggen van mijn grote quilt. Als je interesse hebt mail me even de maat dan doe ik ze in de bus bij je.

  Groetjes van Ria ;0)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: