Hier is Sunbonnet Sue (in Blue)

15 jan

In mijn vorige posting liet ik  mijn blokken zien van ons gezamelijke bee project over 2011. Voor komend jaar hebben we weer met z’n allen afgesproken om iets te maken. Het thema van dit gezamelijke project is “multi-culti” en “blauw/wit”. De voorwaarden waaraan we allen gaan voldoen is dat we proberen zoveel mogelijk stoffen uit verschillende landen te gebruiken (multi-culti) en de stoffen die we gebruiken mogen alleen blauw en wit zijn. Verder is iedereen vrij om te maken wat je wilt, dat kan van een kussenovertrek tot een complete tweepersoons quilt voor op bed zijn, wat je wilt.

Ik heb een tijd zitten broeden op deze regels en uiteindelijk kwam er een ontwerp in mijn hoofd wat ik wil gaan maken. Ik wilde in ieder geval de stempels (die ik een tijdje geleden bij Dorry kocht) gaan gebruiken voor het maken van klosjes. Ik ben hier de afgelopen dagen al een beetje mee aan het werk gegaan, en ik kan nu alvast een klein tipje van de sluier oplichten: Sunbonnet Sue zal een grote rol gaan spelen in deze nieuwe quilt:

Sunbonnet Sue zal steeds een andere blauwe jurk aan hebben, en in de klosjes die er rondom komen wil ik zoveel mogelijk blauw/witte stoffen gebruiken. In mijn hoofd heb ik het hele ontwerp al zitten, de tijd zal het leren of het er in het echt uitziet zoals ik voor ogen heb.

Verder werd er vorige week door de postbode een pakketje voor mij afgeleverd met een enorm gave inhoud. Ik sta al een tijdje ingeschreven op de mailinglist van http://www.jinnybeyer.com/ en wekelijks ontvang ik hiervan een nieuwsbrief. Ik vind de stoffen van Jinny geweldig mooi, en als ik ze ergens tegenkom, neem ik meestal wel een stukje mee voor in de voorraad. Nu stond in hun laatste nieuwsbrief dat ze sinds kort pakketten hebben waarin *ALLE* 150 stoffen uit de Palette Collection zitten, op 6 inch formaat (dus ongeveer 15 centimeter) Ik heb deze besteld en vorige week werd deze afgeleverd. Het is dus een beetje te vergelijken met de bekende charmpacks van MODA, alleen zijn deze lapjes 1 inch groter, en zitten er 150 in, in plaats van 40 of 42.

Ik vind het helemaal geweldig, en durf het dan ook nog niet aan om deze gave stapel uit elkaar te halen 🙂 Alle stoffen uit het Palette zitten er dus in. Ik heb nog geen idee wat ik hiermee ga maken, maar ze zullen in de toekomst goed gebruikt gaan worden. Het zijn bijvoorbeeld ook  mooie lapjes om lekker kleurige applicaties mee te maken.

Voorlopig geniet ik alleen nog maar van de aanblik, en blader af en toe voorzichtig door de stapel… 😉

Oh ja, voor ik het vergeet: de Japanse Herfst Quilt voor de tentoonstelling in Vijfhuizen is helemaal klaar!!! De bies, tunnel en label zit er aan, hij heeft een rondje in de wasmachine overleefd en hij hangt nu bij ons in de kamer. Nog ongeveer 2,5 week en dan mag ‘ie tijdelijk verhuizen naar Vijfhuizen, en dan zal ik ‘m hier ook laten zien.

30 Reacties naar “Hier is Sunbonnet Sue (in Blue)”

 1. Carin 15 januari 2012 bij 16:15 #

  Wat leuk Gert die Sue Bonnets en dan met steeds een ander jurkje aan. Lijkt me enorm mooi worden !
  Oei … dat zijn wel heel veel mooie stofjes die je daar hebt en ik geloof dat ik ze voorlopig ook op een stapeltje liet liggen, maar ben wel beneiuwd wat je er (ooit) van gaat maken 🙂
  Ben heel beneiuwd naar je japanse Puzzel !!

 2. Anita 15 januari 2012 bij 16:31 #

  Hoera je quilt is helemaal af. Ruim op tijd toch. Het ontwerp van je nieuwe quilt lijkt me erg leuk. Ik vind Sue Bonnet erg leuk. Wat een mooie stapeltje stofjes heb je daar liggen. Om jaloers op te worden.

 3. Elly L 15 januari 2012 bij 16:43 #

  Wouw wat een super stapel stof.
  En ik ga je quilt zeker bewonderen in Vijfhuizen, ik ga op zaterdag.
  En heel leuk is je Sue geworden.

 4. Ria van Kasteel 15 januari 2012 bij 16:47 #

  Fijn dat je quilt af is dan kan daar niets meer fout aan gaan, en dan die prachtige JB stoffen ik vind ze ook geweldig, het zijn hele goede blenders. En ik ben benieuwd hoe de blauw witte quilt eruit gaat zien, het begin oogt leuk.

  Groetjes van Ria ;0)

 5. Ineke Hulzebos 15 januari 2012 bij 16:51 #

  Prachtig, wat een mooie stofjes, ben zelf ook gek op de stofjes van Jinny Beyer, lekker aaien Gert! En je klosjes met Sunbonnet Sue is mooi, zal erg leuk worden elke keer een nieuwe jurk voor haar 😉 Groetjes Ineke Hulzebos

 6. Francien 15 januari 2012 bij 17:42 #

  Veel stofjes van JB heb ik niet meer….ze waren heel duur vroeger in Amerika…ik bestelde ze nog voor guldens..het er ooit twee quilts mee gemaakt….maar ik heb altijd haar “waaier”met (oude) stofjes bewaard…als je een kleur uitzocht kon je altijd 10 naar links en 10 naar reachts voor de perfecte kleurencombi…..heb ook nog twee boeken die binnenkort naar het Quilten PB gaan …jammergenoeg nooit wat mee gedaan…. je stofjes zien er schitterend uit…..je klosjes zijn ook leuk zeg…..en Sue is heel leuk zo….ben heel benieuwd naar je Japanse Quilt………we zullen hem gauw kunnen bewonderen…succes met alle plannen!!
  groetjes Francien.

 7. Erna 15 januari 2012 bij 18:57 #

  Leuk!!!!! die Sue Bonnets en wat gaaf al die lapjes. Ik zou ook eerst nog genieten van de complete stapel. Lekker aaien enzo. Goed van je dat de Japanse herfst quilt klaar is. Ben benieuwd naar de foto.

  Groetjes,
  Erna

 8. inge 15 januari 2012 bij 19:05 #

  whaw, 150 prachtige lapjes! wat een kleurenpracht!

 9. marijke 15 januari 2012 bij 20:58 #

  Heb ook pas een charmpack van moda gekocht ook met zo mooie blauwen en beetje beige en bruin, wat ik ervan ga maken weet ik nog niet helemaal, het stapeltje ligt nu vooral mooi te wezen en daar geniet ik ook van!
  Vind het erg leuk dat jouw quiltwerk ook in het blauw wordt!
  groetjes Marijke

 10. Anita A 15 januari 2012 bij 22:52 #

  Hoi Gert,
  Sue Bonnet, ik vind dat een typisch beeld voor een “echte quilt”, tenminste daar doen die grappige poppetjes mij aan denken. En blauw-wit geeft altijd een mooi effect, vind ik.
  Ik heb twee weken terug ook een serie van 7 F-quarters gekocht van Jenni Beijer stoffen, het ontwerp deed me erg denken aan Staphorster-roosjes, die zitten vast ook tussen jouw 150 lapjes. Kijk maar eens op mijn blog op zondag 8 januari 2012, daar staat een foto van de stofjes.
  groet,

 11. Balsemien 16 januari 2012 bij 00:04 #

  Ha Gert, al een tijdje niet meer wezen kijken hier en nu even helemaal bijgebladerd. Allereerst gefeliciteerd dat je in Vijfhuizen op de tentpoonstelling werk van jou mag hangen. Een enorme stimulans lijkt me!
  Verder zien de klosjes in blauw/wit in combinatie met Sue Bonnet er mooi uit. Ik kijk met grote belangstelling uit naar de nieuwe Quiltmania sie als het goed is morgen hier op de mat ploft…
  Veel succes met alle projecten en het aaien van de Jinny Beijer stoffen. Als ik het goed heb heeft Quiltpalace in Staphorst de hele collectie van het Pallette.

 12. Josee 16 januari 2012 bij 10:59 #

  Goed gedaan, een kant en klare quilt om tentoongesteld te worden!
  Leuk hé die Sue Bonnet.
  Fijn al die stoffen op voorraad en al gesneden ook. Veel plezier ermee.

 13. Gerard Quak 16 januari 2012 bij 13:08 #

  Hard gewerkt en niet even een kleine pauze, maa

 14. Gerard Quak 16 januari 2012 bij 13:12 #

  maar een ware quilt liefhebber heeft altijd nieuwe projecten, als het niet daadwerkelijk begonnen wordt dan wel in zijn hoofd. Schitterende nieuwe voorraad lapjes. Ik heb zo’n gevoel ook als ik een nieuwe serie borduurgaren heb of een 120 kleurpotloden in een doos van 3 lagen. Alleen het er naar kijken is al zo lekker…

 15. Ageeth Dorsman 16 januari 2012 bij 14:42 #

  Leuke bee hebben jullie, met telkens zo’n geweldige uitdaging! En dat idee van Sunbonnet
  Sue, dat is erg leuk. Ben benieuwd hoe je ermee verder gaat (gaat Sue ook nog op
  klompjes, of in kimono of anorakje….?) Wat heerlijk, dat je quilt voor Vijfhuizen helemaal
  klaar is, dan kun je nu gaan genieten van de voorbereidingen. En dat stapeltjes (o, nee…
  die stapel) stofjes is prachtig! Groetjes van Ageeth

 16. sylvia 16 januari 2012 bij 15:39 #

  wow, wat een mooi pakket aan stof heb je, ik geef je groot gelijk, nog niet gebruiken alleen naar kijken…..;)
  super dat je quilt nu helemaal af is, moet een rustig gevoel geven!!!
  veel succes met je Sue, leuk dat ze weer terug is, in het begin van de patch-hausse kwam ze heel vaak langs!!
  groetjes, Sylvia

 17. Yvonne 16 januari 2012 bij 16:12 #

  Ik vind je Sunbonnet Sue echt een snoepje in die kleuren, de Jinny Beyer stoffen zijn niet mijn ding maar dat is dan weer juist zo leuk dat we toch allemaal zo onze ‘eigen’ smaak hebben. Dat houdt de diversiteit in de blogjes!

 18. Berna 16 januari 2012 bij 17:52 #

  Wat een prachtig kleurenpallet aan lapjes! Daar zul je veel plezier van hebben.
  Het blokje met sunbonnet sue is een dotje. Wordt vast een hele leuke quilt.
  Fijne avond

 19. Mascha 16 januari 2012 bij 20:10 #

  Die Jinny Beyer stofjes zijn echt prachtig. Ik heb ze toevallig ook. Ben helemaal weg van van je Sue blok.
  Groetjes Mascha

 20. Bep 17 januari 2012 bij 05:04 #

  Hiu Gert, ook ik ben al even niet geweest, weer leuk om even bij te lezen en in ieder geval zie ik jouw en je quilts in Vijfhuizen,, gezellige dag, Bep

 21. Juud 17 januari 2012 bij 07:09 #

  Gert, nog even en je hangt, wat spannend, eervol en leuk. En wat een charm pack! Heerlijk, kan me goed voorstellen dat je het nog even laat voor wat het nu is, lekker aaien en goed bekijken. Zie je sue graag groter worden!

 22. Jane 17 januari 2012 bij 18:38 #

  Wat fijn dat je quilt af is. Ik ben zo benieuwd! Wat wordt die blauw-witte leuk, heel origineel, Sue met haar klosjes…
  Ga nog maar een poosje lekker aaien, die Jinny Bayer lapjes zijn fantastisch!
  groetjes
  Jane

 23. Floor 17 januari 2012 bij 19:39 #

  Wat is Sue leuk Gert! Ze is ook in het blauw weer een schatje.
  Dat wordt vast een hele leuke quilt. Maar de stofjes moeten uit verschillende landen komen?
  Dat zal weer moeilijker worden, want komen de meeste niet uit Amerika?
  Nou ja, Hollandse stofjes kunnen ook, en ik heb e.v.t. nog wel een donkerblauw lapje uit Afrika voor je.
  Die stapel lapjes……. o wat een heerlijk voedsel voor onze quilthersenen!
  Groetjes,
  Floor

 24. Wieke van Keulen 18 januari 2012 bij 10:22 #

  Wat een leuke stoffen en wat liggen de pakketten er nog strak bij. Ik zou er een enorme puinhoop van maken. Leuke BlueSunbonnet Sue!

 25. Miny 18 januari 2012 bij 22:26 #

  Ik zocht iets over Sue en toen kwam ik op jou site wat een moois is hier te zien.
  Het Sue project wordt vast bijzonder. Ik kan me helemaal voorstellen dat je geniet van de Jinny Beyer stof. Ik kom vast nog eens.

  Groeten Miny

 26. Lida 19 januari 2012 bij 13:22 #

  Leuk idee jouw Sunbonnet quilt in blauw wit en dan die klosjes erom maakt het helemaal af!
  Gave stapel zeg die mooie stofjes, ja daar moet je wel even goed over nadenken hoe te gebruiken, maar een regenboogquilt zit er vast wel in! Ben zo nieuwsgierig naar je quilt, dus ik hoop hem snel te kunnen bewonderen! Groetjes
  Lida

 27. Jeannet 19 januari 2012 bij 15:02 #

  Eerst eens even bijgelezen Gert, wat heb je een waanzinnige stapel Beyertjes op de kop getikt, sjaloers…..dat snap je wel……Spannened in Vijfhuizen, toch leuk dat je daar mag “hangen”je quilts dan, ik weet niet of ik er naar toe ga, zooo verleidelijk….ik durf niet….Jij heel veel succes en ook met je nieuwe project met de sue bonnets!

 28. Petra 22 januari 2012 bij 00:38 #

  Een heerlijke combinatie, blauw, blauw en blauwen… Mijn favoriete kleur, blauw -:)

 29. Willeke 22 januari 2012 bij 11:14 #

  GEFELICITEERD!!!!!
  Wat een zaligheid, deze lapjes. Ik ben ook helemaal weg van haar stoffen.

  Een hele fijne zondag Gert!

 30. Daniëlle 26 januari 2012 bij 10:18 #

  Wat een stapels hihi, JB stofjes en vilt! En maar denken wat je er mee zult gaan maken, leuk onderdeel van de hobby he?! vorig jaar heb ik een aantal workshops bij Jinny gevolgd, wat een vakvrouw joh! De waaiers zijn superhandig! Met de sunbonnets sla je twee vliegen in 1 klap, leuk om zo de stempels te combineren met de meisjes! Veel plezier! liefs,Daniëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: