Zwolle en een jaloerse vrouw…

26 feb

Vorig weekend was in Zwolle weer de jaarlijkse Handwerkbeurs, en traditiegetrouw ga ik daar ieder jaar met mijn schoonzus naartoe. We  gaan meestal op zondag, omdat dat de rustigste dag is van de beurs en voor mij de handigste dag om te gaan. Het was wederom een erg mooie en gezellige beurs. Veel standhouders en veel bekende gezichten gezien. Qua aankopen heb ik het bescheiden gehouden, hoewel er genoeg moois te zien en te koop was.

Ik heb o.a. een setje van deze (nieuwe) naaldjes gekocht:Deze zijn van het merk Clover en heten Black Gold Needles. Clover heeft natuurlijk de bij de meesten wel bekende naalden, maar dit zijn weer nieuwe/andere. De naaldjes hebben een soort zwarte coating, waardoor ze nog beter door de stof zouden glijden. Ik heb de naaldjes nu een week in gebruik en moet zeggen dat ze erg lekker werken. Ze zijn lekker dun, erg scherp en fijn om mee te werken. Ik gebruik deze applicatienaaldjes voor mijn gewone naaiwerk en applicaties, voor het quilten heb ik van dit merk ook al een setje quiltnaalden gekocht, alleen deze moet ik nog uitproberen.

Verder had ik het geluk om nog een exemplaar van het magazine Simply Vintage van QuiltMania te kunnen bemachtigen:Een mooi uitgevoerd en dik magazine. Ik wilde dit magazine wel eens lezen, omdat deze de laatste tijd enorm populair zijn binnen de quilt- en blogwereld en omdat ze meestal wat lastiger verkrijgbaar zijn. Het is een mooi blad, met veel sfeervolle foto’s, reportages en projecten. Ik weet niet zeker of ik veel van de projecten zelf zal gaan maken, aangezien ik zelf meer van de patronen uit de QuiltMania zelf houd, maar het is zeker de moeite waard. Alleen jammer dat het blad in het Frans is, waardoor ik niet alles even goed kan lezen, maar wie weet komt er ooit nog een Engelstalige versie van op de markt.

Wat ik in het magazine erg interessant vond was de reportage over de Amerikaanse Barn Quilts, een fenomeen wat tot nu toe bij mij niet bekend was. In Amerika staan in landelijke omgevingen diverse (oude) schuren waarop heel groot een quiltblok geschilderd staat, en langs deze schuren kun je o.a. een route rijden. Dit idee is destijds een keer ontstaan bij Donna Sue Groves, nadat er bij haar een vorm van kanker was ontdekt. Ter ere van haar moeder bedacht Donna dat het leuk zo zijn om een quiltblok op hun schuur te schilderen. Dit idee werd opgepikt door mensen in haar omgeving en in overleg verschenen er meer schilderingen op schuren. Dit groeide uit tot een waar fenomeen, en er zijn nu al in 28 staten van dergelijk Quilt Barn Trails te vinden. Een mooi stukje film over Donna Sue vind je hier:

Op handwerkgebied heb ik zelf natuurlijk ook nog het een en ander gedaan. Zo is er weer een nieuwe Sunbonnet Sue bij gekomen. Dit keer heeft Sue een fleurige jurk uit Hawaii aan:

Met deze erbij heb ik nu 5 Sue’s klaar, dus ik ga zeker nog even door om er meer te maken.

Alleen kreeg ik ook wat “vervelende reacties” over al mijn aandacht voor Sue. “Wie is deze Sue”, “Wie denkt ze wel dat ze is”, “Wat heb ik misdaan” en “Wat heeft zij wel wat ik niet heb?” waren de reacties die ik kreeg. Oh jee, zonder het te beseffen heb ik een ander erg jaloers gemaakt door mijn eigen nalatigheid. Deze “reacties” kwamen namelijk van Sylvia van de SBS… Een *hele* tijd geleden ben ik namelijk eens erg enthousiast gestart aan de prachtige Sylvia’s Bridal Sampler quilt. Maar na 15 blokken kwam deze op mijn stapel UFO’s terecht, om er vervolgens niet meer onder vandaan te komen…*schaam*… Al die tijd hoorde ik niets van Sylvia, totdat ik mijn aandacht dus op Sue begon te richten. Dat ging haar toch net iets te ver blijkbaar.

Om de gemoederen weer wat te sussen, heb ik besloten om de blokken weer tevoorschijn te halen en zo af en toe weer eens een blok van de SBS te maken. Als goedmaker voor Sylvia heb ik er de afgelopen tijd meteen 2 gemaakt. Ik maak de blokken op volgorde zoals ze in de quilt komen en zet de blokken meteen aan elkaar. Verder maak ik de quilt in de kleuren rose, rood, bruin en wit, waarbij het wit in de blokken en het rose van de sashing steeds dezelfde effen stof is, en de blokken maak ik met verschillende stoffen in rose, rood en bruin. Dit zijn de blokken die nieuw zijn, allereerst blok B7, met de titel “Crow’s Foot”Het blok is gemaakt met foundation piecing, waarbij ik het patroon op L11 vlieseline getekend heb en daarop dus ook genaaid heb (uiteraard alles met de hand)

Het tweede blok is nummer B7, “Swamp Patch”:Met deze 2 blokken erbij staat de tussenstand nu op 17 blokken die klaar zijn. In totaal worden het er 140, dus ik heb nog even te gaan. Maar ik ga mijn best doen om regelmatig wat meer aandacht aan Sylvia de te geven, zodat zij niet meer jaloers kan worden op  mijn “andere uitstapjes”… 😉

Tot slot nog even een foto van alle blokken die klaar zijn. Een beetje lastig om ze in het geheel op de foto te krijgen, maar zo krijg je alvast een beetje een beeld.

25 Reacties naar “Zwolle en een jaloerse vrouw…”

 1. glenn 26 februari 2012 bij 13:36 #

  OMG.. The Bridal Sampler is just wonderful. Your blocks and layout look fantastic. I’m interested to hear your thoughts on the needles as time goes by. I used them for a few months and at one point I turned off to them. I think I got a package that had a thicker ‘black’ coating, making them hard to go through my layers. I’m sure it was just a manufacturing problem.

  Congratulations on excellent work!!!

 2. Marion Freijzer 26 februari 2012 bij 13:37 #

  Het was leuk om je weer te zien Gert, jammer dat we niet even hebben kunnen kletsen.
  Je werkstukken zien er mooi uit.

  Lieve groetjes van Marion

 3. marijke 26 februari 2012 bij 13:42 #

  Wat leuk om te weten waarom de geschilderde quiltblokken op de boerderijen staan!
  Dank je voor het delen!
  groetjes Marijke

  • Annelies 26 februari 2012 bij 13:50 #

   Wat fijn dat Sylvia weer wat aandacht krijgt. Toevallig vandaag ook op mijn blog.

 4. Anita - Vlijtige Handjes 26 februari 2012 bij 14:25 #

  Je bent weer lekker bezig. Ik ga de naaldjes ook een proberen want ik gebruik ze ook voor naaien en appliceren. Als het dan beter glijdt is het makkelijker werken. Sue heeft een mooi jurkse aan. De blokjes zijn heel mooi. Geniet van Simply want is echt heel mooi en leuke ideeen. Fijne zondag, groetjes Anita

  • Anita 26 februari 2012 bij 14:44 #

   Fijn dat Sylvia weer aandacht krijgt. Het is een hele mooie quilt en zeker in de kleuren die je gebruikt. Sue is natuurlijk weer een schatje.

 5. Inge Slaats 26 februari 2012 bij 15:01 #

  Nou Gert, ik vind Sue een keileuke meid, die er supertof uitziet, maar een beetje gelijk heeft Sylvia wel. Gelukkig zie je dit nu in en heb je vier prachtblokjes gemaakt. Iedereen weer blij, denk ik….. of is Sue nu jaloers?

  Groetjes,
  Inge

 6. Inge Slaats 26 februari 2012 bij 15:03 #

  Foutje van mij: ik bedoel natuurlijk 2 blokjes….. ik heb echt wel goed gelezen, hoor LOL

  Enne…. leuk filmpje.

 7. Ria van Kasteel 26 februari 2012 bij 15:38 #

  Sylvia kan tevreden zijn hoor, mooie blokken en ook je sue is weer leuk gelukt. Vorig jaar schafte ik het SBS boek ook aan en mijn Sjaantje begon te protesteren en heb ik het boek ook maar weer van de hand gedaan, maar het blijft een mooie quilt, jammer maar geen tijd.
  Bedankt voor het filmpje over de Barn quilts, zover strekte mijn informatie nog niet.

  Groetjes van Ria ;0))

 8. Dineke 26 februari 2012 bij 16:01 #

  Ja, Gert, vrouwen kun je niet zo maar negeren, vooral zo’n mooie vrouw niet LOL

 9. Josee 26 februari 2012 bij 18:52 #

  Hihi Gert, aandacht verdelen is de beste manier om rust te krijgen in het kippenhok.
  Wat een mooi jurkje heeft Sue aan en natuurlijk zijn je andere blokken weer om door een ringetje te halen.

 10. Klaske 26 februari 2012 bij 19:07 #

  Ach je moet je aandacht wat verdelen hé?!Nou dan heb je ook wat afwisseling toch?
  Het is wat om de dames tevreden te houden;-))
  Je hebt inderdaad bescheiden ingekocht, ik geloof dat ik die naaldjes ook maar eens uit moet proberen…
  Nog een fijne avond

 11. Floor 26 februari 2012 bij 19:59 #

  O, o, jaloerse vrouwen, daar moet je voor oppassen Gert!
  Dus goed dat je weer aandacht aan Sylvia hebt besteed, want anders zou ze Sue wel eens iets kunnen aandoen, en bijvoorbeeld haar mooie jurkjes uit allerlei landen kapot kunnen knippen!
  Ja, dat doen vrouwen, dat zijn kattekopjes.
  Maar ze zijn allebei erg lief, Sue en de blokken van Sylvia.
  Dus nu netjes om de beurt aan ze werken.
  En die geschilderde quiltblokken op de schuren…. je brengt me op een idee. Niet dat ik zo’n grote houten schuur in mijn tuin heb, maar wel een houten schutting…… wie weet?
  Groetjes,
  Floor

 12. sylvia 26 februari 2012 bij 20:35 #

  ben blij dat je het niet over mij hebt, alhoewel enig verwantschap er wel is!!
  lees mijn naam en zie mijn SBS blokken: ook na 7 blijven steken………:(
  maar joh, een mens kan niet alles en je mag toch ook wel even een keertje vreemd gaan………in patchland dan, he?!
  groetjes, SYLVIA

 13. Petra 26 februari 2012 bij 21:44 #

  Tsja, je moet ze maar tevreden zien te houden, want niets lastiger dan een jaloerse vrouw -:)

 14. ria vogelzang 26 februari 2012 bij 23:15 #

  Wat een indrukwekkend filmpje over Donna Sue, Gert. Dat heeft me toch erg geraakt, zeg! Ik laat het maar even op me inwerken……. Wat heb ik een respect voor haar en haar moeder…….
  En je Sylvia en Sue; wat een dametjes! Echt plaatjes, allebei!
  Geniet van je werk! Ik doe het in elk geval!
  Groetjes en een goede week, Ria.

 15. sommeke 26 februari 2012 bij 23:53 #

  Jaloerse vrouwen? Goh, moet je ni hebben zeker! 😉
  Afwisselen dan maar hé!

 16. Yvonne 27 februari 2012 bij 08:56 #

  Wie had dat ooit gedacht dat jij nog eens te maken zou hebben met een jaloerse vrouw? En dan nog wel in je eigen huis! Hahaha, ik heb er hartelijk om moeten lachen hoor. De titel van je blog maakte me al nieuwsgierig.
  Gelukkig heb je het goed op kunnen lossen zodat beide dames nu vast weer heel tevreden zijn.
  Ze zien er dan ook beide prachtig uit.
  En wat een handige naalden heb je gekocht. Goed materiaal werkt wel zo prettig nietwaar?
  groetjes,
  Yvonne

 17. Gerard Quak 28 februari 2012 bij 15:58 #

  Het komt veel vaker voor, dat een nieuw project je in de ban houdt en andere projecten in de UFO-mand verdwijnen. Het is al heel goed dat je een UFO eruit hebt gehaald en wil afmaken. Ik heb dat zelfde met de Civilwar-bom van Guute. De sterren zijn uit de UFO-mand gehaald en ik ben begonnen er andere sterren dan Guute gaf erbij te maken, maar… andere leuke projecten vragen ook aandacht, dus het wordt afwisselen.
  Je Sue is weer prachtig en de sterren van de SBS zijn geweldig mooi!

 18. Erna 28 februari 2012 bij 17:56 #

  Je Sue is al erg leuk aan het worden en Sylvia krijgt ook weer volop je aandacht dus iedereen weer blij. Het valt ook niet mee hoor om met meerdere projecten bezig te zijn.
  Leuk filmpje trouwens.

  Groetjes,
  Erna

 19. Nel 28 februari 2012 bij 21:19 #

  Hallo Gert,

  Ik dacht dat ik ergens op je blog had gelezen dat je quiltmania’s spaart. er staan er nu veel op marktplaats. Zelf heb ik deze al, maar misschien zit er nog iets voor je bij.
  Succes met je verzameling.

  Groeten,
  Nellie

 20. Annemieke 1 maart 2012 bij 20:32 #

  Dank je voor het delen van het filmpje. Indrukwekkend. Ik vind je Sue Bonnet blokjes erg leuk en hoe meer erbij komen hoe mooier het wordt denk ik:) Ik ben blij dat die jaloerse vrouw ‘gewoon’ Sylvia was, ik vind jaloerse mensen maar een beetje eng.
  groetjes
  Annemieke

 21. Carin 2 maart 2012 bij 13:10 #

  je blokken zijn weer een plaatje. Hier ligt ze ook even stil hoor. Hier is diegene die jaloers is Brumelda 🙂

  • Sjoukje 27 april 2012 bij 16:22 #

   Hoi Gert!
   Pas net je blog ‘ontdekt’ en nu zie ik ‘mijn’ project voorbij komen! Leuk! Ik ben ook bezig met de SBS, ik ben nu bij C3, dus we liggen vrij gelijk. De mijne is in blauw, wit en wat rood.
   En de quiltbarns, superleuk!

   Groetjes,
   Sjoukje

 22. Lia 5 augustus 2012 bij 16:41 #

  Hoi Gert,
  Heb net je blog ontdekt, en las dat je met de SBS bezig bent.
  Zelf heb ik de SBS net gedubbeld, wat een beren klus zeg, ben er wel twee weken mee bezig geweest.
  Eerst op latten en met de microstitch maar dat gaf niet het gewenste effect, net als jij heb ik hem op l11 gemaakt maar de sashings zonder me het gevolg dat die een beetje in elkaar zaten, zo’n 2400 stitches weer verwijdert en toch maar weer ouderwets aan de rijg.
  Wil je een foto zien van mijn SBS kijkdan even op mijn blog. Scrol naar beneden en zie daar mijn SBS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: