Quiltje voor en door Maggie

30 aug

In mijn vorige posting had ik het er al over, ik raak nogal snel afgeleid door nieuwe projecten. Zo ook dit keer weer… Op de blog van Anja kwam ik een leuke posting tegen en dit idee heb ik gejat heeft mij geinspireerd tot het maken van een klein quiltje voor Maggie. Een hele tijd geleden kocht ik eens een doos van MODA waarin 12 verschillende kleine pakketjes van stoffenseries zaten. Ik heb hier ooit 1 pakketje van gebruikt, en de andere 11 stonden al een hele tijd achterin de kast, samen met heel veel andere stoffen… (komt jullie vast bekend voor 🙂  ) Bij Anja zag ik echter dat zij hier een heel leuk quiltje mee had gemaakt, en dat heb ik ook gedaan. De top heb ik samen met Maggie gemaakt, en daarna heb ik het geheel eenvoudig met diagonale strepen doorgequilt met de hand. En dit is het quiltje geworden:De stoffenserie heet “Frolic” en is van Sandy Gervais/MODA. Hier laat Maggie trots het eindresultaat zien:

Het quiltje is bedoelt om op het dressoir te leggen, zodat deze wat beschermd is tegen beschadigen en natuurlijk voor Maggie om lekker zacht op te kunnen staan 😉Oplettende kijkers/lezers zullen gezien hebben dat het quiltje geen afwerkbies heeft. Dat is even een experimentje wat ik graag eens wilde proberen. Ik heb destijds bij de lezing van An Moonen gezien dat bij veel antieke quilts gewerkt wordt met een zogenaamde blinde binding/zoom, dus zonder afwerkbies. Ik vroeg mij al een tijdje af hoe dit te maken was, en toen ik deze posting op de blog van Wietske Kluck tegenkwam, wist ik dat ik dit eens wilde proberen. Hoewel ik de stroken stof achteraf gezien wel iets smaller had kunnen maken, ben ik erg tevreden over het resultaat. Je vouwt de afwerkstroken eigenlijk helemaal naar de achterkant weg en zet ze daar vast, waardoor je aan de voorkant geen bies ziet. Ik vind het wel een leuke manier van afwerken, en wil het zeker ook eens op een grote quilt uitproberen:De komende tijd kan ik ook weer even vooruit met mijn leesvoer, want de afgelopen dagen kwam het volgende allemaal binnen.Allereerst het nieuwe nummer van de QuiltMania, mijn favoriete quiltmagazine. Daarnaast zie je een oud nummer, deze vond ik via Marktplaats. De nieuwe QuiltNieuws lag ook in de bus, mooi op tijd voor de Algemene Tentoonstelling in Deventer volgende week. En vandaag lag in de supermarkt de nieuwe Landleven. Normaal lees ik deze niet, alleen dit keer staat er een leuk artikel in over Bep, wat ik wel graag wil lezen.

Ik schiet trouwens al lekker op met het verzamelen van de oude nummers van QuiltMania. Ik zoek nog naar nummer 57 (deze kan ik ook rechtstreeks bij QuiltMania bestellen, maar ik vind het een leuke sport om de oude nummers via Marktplaats en dergelijke te vinden) en dan heb ik de serie vanaf nr. 27 compleet. Van de nummers daarvoor heb ik een paar exemplaren, maar dit zal een iets grotere uitdaging worden om deze compleet te krijgen.

25 Reacties naar “Quiltje voor en door Maggie”

 1. Carin 30 augustus 2012 bij 18:47 #

  Wat een leuk quiltje is dta geworden en mooie tijdschriften weer !!
  Ik heb inmiddels alle quiltmania’s bij elkaar vanaf nummer 26 🙂 De eerste 25 nummers ga ik hoogstwaarschijnlijk niet zoeken omdat ze franstalig zijn en ik geen woord Frans lees !!

 2. Hubertine 30 augustus 2012 bij 19:05 #

  Dat ziet er heel leuk uit! Vrolijke kleuren en mooie afgewerkte hoeken! Een handige tip!
  Ik zie ook dat je een geleider hebt voor je naadtoeslag. Zat die er bij of heb je die later aangeschaft?

 3. Jeannet 30 augustus 2012 bij 19:20 #

  Ziet er helemaal schattig uit Gert, erg leuke stofjes, en zo,n mooi oud masjientje moet natuurlijk wel lekker zacht staan…..

 4. Anita - Vlijtige Handjes 30 augustus 2012 bij 19:27 #

  Een leuk quiltje. Ik ga eens naar de link kijken.

 5. Floor 30 augustus 2012 bij 19:35 #

  Ach… Maggie heeft haar eigen quiltje! Moest het arme meisje het eerst nog wel zelf naaien.
  Gelukkig was jij daar om haar te helpen, anders was het nooit gelukt.
  Heerlijk hè, al die nieuwe quiltbladen op de mat! Kunnen we weer even genieten.
  Ik zag mijn Japanse-puzzel quilt (met rozen stof) ook nog in Quiltnieuws staan. Was helemaal vergeten dat ik de foto ooit had ingestuurd.
  Ik zie je zaterdag op de open dag!
  Groetjes,
  Floor

 6. Inge Slaats 30 augustus 2012 bij 20:23 #

  He Gert, ik heb even gezocht tussen mijn stapels oude tijdschriften en wat denk je?? Nummer 57, gevonden! Je mag hem hebben, gratis. Mail me je adres maar, stuur ik het op. Enne, ik zei het al op Facebook, het quiltje is echt mooi voor Maggie!

  Groetjes,
  Inge

 7. Ria van Kasteel 30 augustus 2012 bij 20:32 #

  Ja dat doosje kwam ik ook tegen met opruimen, en misschien jat ik het ideetje nu wel weer van jou. Deze link voor de afwerking kwam ik tegen op het prikbord, het is super netjes maar het oogt aan de voorkant een beetje kaal. Voor een klein quiltje als deze is dat natuurlijk niet zo erg. Maar Maggie doet erg haar best en heeft nu een lekker warm bedje.

  Groetjes van Ria ;0)

 8. Renske 30 augustus 2012 bij 20:45 #

  Wat een leuke, vrolijke quiltje is dit geworden.

 9. Anja M 30 augustus 2012 bij 21:03 #

  Mooi geworden Gert, lekker vrolijke kleuren ! staat mooi zo.
  Altijd leuk om weer eens wat anders uit te proberen, ik had het al eens gezien ook via prikbord zonder afwerk bies.
  Quilt groetjes Anja.

 10. quiltvriendin 30 augustus 2012 bij 21:53 #

  Leuk quiltje en bedankt voor de tip over het biesloos afwerken van de quilt, heb de pagina opgeslagen!

  • Anita 31 augustus 2012 bij 08:31 #

   Leuk quiltje en een goed idee. Ik heb ook nog wat liggen. De afwerking is vooral voor kleine quiltjes leuk. Ga ik ook eens proberen.

 11. Elle 31 augustus 2012 bij 08:45 #

  Van een oude tante van me, kreeg ik ooit het advies om een quilt op deze manier af te werken. De reden daarvoor was, dat mijn achterkantstof net te klein was. Met de manier die jij hier beschrijft, kon ik de te kleine achterkant er netjes onder werken. Ik vind het nog mooi ook.
  Groetjes Elle

 12. judith 31 augustus 2012 bij 08:53 #

  Hi Gert, en ik maar denken dat je voor je nichtje Maggie of vriendinnetje Maggie een leuk quiltje had gemaakt! Is het voor je FW!! Ha Ha. Leuk quiltje, vrolijke kleuren en lekker zacht voor de buik van Maggie. Is het ook niet zo koud voor haar op dat dressoir! Mooi afgewerkt en een goed idee van jou om dit nu eens in de praktijk te proberen. Fijn weekend.

 13. marijke 31 augustus 2012 bij 09:04 #

  Leuk quiltje…. denk al heel lang dat moet ik ook eens maken maar komt er gewoon niet van… en leuk je verzameling QM te zien hihi, daar ligt er ook eentje van mij leuk!!!
  alvast fijn weekend,
  groetjes Marijke

 14. Yvonne 31 augustus 2012 bij 10:33 #

  Wat een gezellig, vrolijk gekleurd quiltje, staat mooi zo onder het zwart!

 15. Josee 31 augustus 2012 bij 11:01 #

  Super leuke stof, Maggie boft toch maar dat deze mooie quilt door haar voor haar is!

 16. zipjezopje 31 augustus 2012 bij 13:47 #

  Een enig quiltje is dat voor Maggie om d’r voetjes warm te houden, leuk om te maken van zulke kleine lapjes, je brengt me op een idee.

 17. Gerard Quak 31 augustus 2012 bij 14:48 #

  Een leuk en eenvoudig quiltje heb je voor en door Maggie gemaakt. De a

 18. Gerard Quak 31 augustus 2012 bij 14:49 #

  afwerking zonder bies vind ik heel mooi. Dat ga ik ook proberen op een van mijn nog te quilten quilts!

 19. Lida 31 augustus 2012 bij 16:16 #

  Wat leuk geworden, Maggie heeft haar best gedaan en jij natuurlijk ook! Maar je bent niet de enige die zich lekker in de bladen kan verdiepen dit weekend, het gildenieuws heb ik al doorgelezen en net de Mania en de Vintage gehaald, dus wij hebben allebei genoeg leesvoer! Fijn weekend, knuf
  Lida

 20. sylvia 31 augustus 2012 bij 17:19 #

  dat ziet er leuk uit zo samen met je FW!!! Enne, beter goed gejat dan slecht bedacht…….was het niet zoiets………;)
  veel leesplezier, enne ik ga ook even kijken naar dat afwerken ‘ff anders’!!
  fijn weekend, groetjes, Sylvia

 21. Evelyne 31 augustus 2012 bij 19:31 #

  O, o, o wat wordt Maggie verwend!!!!
  Maar, ik ben het met je eens deze dame verdiend het!!!!!
  Leuk quiltje en leuk afgewerkt ook.
  Veel lees plezier dit weekend, lieve groetjes Evelyne

 22. Marion Freijzer 4 september 2012 bij 16:27 #

  Gert dat is een mooi quiltje geworden en leesvoer heb je genoeg zie ik.

  Lieve groetjes van Marion

 23. ida 4 september 2012 bij 21:40 #

  Dag Gert, ken je deze site ook?; http://quilten.paginamarkt.nl/ daar staan regelmatig tijdschriften te koop aangeboden en nog heel veel andere mooie dingen op quiltgebied.

 24. Daniëlle 10 september 2012 bij 16:11 #

  Maggie the Iron Lady?! Echte doorzetter! Schattig quiltje en hier liggen ook nog wat stapeltjes uit die bekende Moda doos. Handige manier van afwerken. Veel leesplezier en succes met de cursussen! Liefs, Daniëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: