Zo, nu even bijkomen…

10 sep

De afgelopen weken waren drukke weken op quiltgebied. En dan bedoel ik niet dat ik nu zoveel gequilt heb (integendeel zelfs), maar er waren allerlei activiteiten die mijn energie nodig hadden. Allereerst was er de opening van het quiltseizoen bij Carol Cox. Dit keer konden wij en de bezoekers genieten van de prachtige quilts van Henk van Kooten. Tijdens 2 sessies vertelde Henk uitgebreid over zijn quiltcarriere, waarbij hij bijgestaan werd door zijn partner Bas. De bezoekers waren vol lof over de prachtige quilts die Henk liet zien.De maandagavond erna verzorgde ik de eerste les van de basiscursus Patchwork en Quilten, dus het seizoen is weer begonnen. De komende tijd ga ik de cursisten leren hoe zij met diverse technieken een samplerquilt kunnen maken. Binnenkort zal ik er vast een keer meer over schrijven.

En de afgelopen 3 dagen was ik in de stand aanwezig van Carol Cox op de Algemene Tentoonstelling van het QuiltersGilde in Deventer. Deze tentoonstelling wordt gehouden van vrijdag 7 t/m woensdag 12 september in de Grote of Lebuïnuskerk te Deventer. Een prachtige collectie quilts wordt hier getoond, en de bezoekers kunnen hun slag slaan bij 1 van de aanwezige winkels. Ik heb erg genoten van deze 3 dagen. Het is een prachtige locatie om te staan/werken, en uiteraard heb ik weer *enorm* veel bekenden gezien. *zwaai naar iedereen die ik gesproken en gezien heb* Mocht je de kans nog hebben om de komende dagen naar Deventer te gaan, zeker doen!Ik moet bekennen dat ik weliswaar 3 dagen op de beurs heb gewerkt, maar ik heb daardoor helaas niet alles van de tentoonstelling kunnen zien. Ik heb natuurlijk wel even op de laatste dag tijd vrij gemaakt om zelf wat aankopen te doen 🙂  Bij de stand van het QuiltersGilde verkochten ze weer mooie quiltkaarten, en hiervan heb ik er een flink aantal aangeschaft. Altijd handig om kaarten in huis te hebben.En hoewel ik niet iets specifieks nodig heb, gingen er ook wat stofjes mee in de tas richting Utrecht 😉   Deze beauties wisten mij te verleiden tot het trekken van de portemonnee:De ruitjesstoffen vind ik erg mooi, net als de stof met het vlechtwerk. En de printjesstoffen zijn gewoon lief, die komen vast een keer van pas.

Niet op de beurs gekocht, maar wel pas aangeschaft zijn de volgende stoffen. *Heel* anders dan de stoffen waar ik normaal mee werk, maar ik heb er een plannetje mee, waarover ik nu nog niets vertel (ik weet ook nog niet wanneer ik hiermee ga starten, dus nog even geduld) Ik vind van deze stoffen de prints altijd bijzonder mooi en natuurgetrouw (er zijn nog veel meer fruitprints, maar ook groentes) Deze 4 vruchtenprints mogen de komende tijd vast even “sudderen in de kast” voordat ik erin ga snijden:Ook nieuw is de biografie van Kaffe Fassett, die recent uit is gekomen. Het lijkt mij een boeiende bio om te lezen, en tijdens het doorbladeren zag ik al dat het een kleurig boek is geworden, net als zijn stoffen en ontwerpen natuurlijk. Ik ben al begonnen met het lezen erin, ik ben benieuwd naar zijn verhaal. Ook “nieuw” is dit oude nummer van de QuiltMania. In mijn vorige posting schreef ik dat ik nummer 57 nog niet had in mijn verzameling en prompt kreeg ik een reactie van Inge dat zij het ontbrekende nummer voor mij had. We spraken af dat zij het nummer persoonlijk kwam overhandigen in Deventer, en vrijdag hebben we elkaar dan ook gezien op de beurs. Inge, superbedankt voor dit magazine, ik kan je verzekeren dat ik deze van voor naar achter verslind 🙂En na deze drukke dagen heb ik nu lekker even 3 dagen de tijd om weer wat bij te komen. Want hoewel het allemaal erg gezellig en leuk was, is al dat staan en reizen (naar Deventer is toch een uur rijden met de auto, enkele reis) ook wel vermoeiend. Dus: ik doe lekker rustig aan, ik hoop de komende dagen weer iets te kunnen naaien en ga nu zo dadelijk het deeg in de oven schuiven om een lekker brood te bakken.

16 Reacties naar “Zo, nu even bijkomen…”

 1. Carin 10 september 2012 bij 15:28 #

  wauw Gert wat een bijzondere aankopen heb je gedaan, die kaarten zijn prachtig net als je stofjes. De fruitstoffen vind ik ook prachtig en heb er al eens van in mijn handen gehad, maar had op dat moment geen idee ervoor… maar het blijft pruttellen LOL
  Kan me indenken dat 3 dagen op een beurs vermoeiend is, maar wat zal het er ook een gezellige tijd zijn geweest !!

 2. Anita 10 september 2012 bij 15:42 #

  Dat zijn zeker drukke dagen geweest. Gelukkig heb je tijd gevonden om mooie aankopen te doen. Die fruitstofjes zijn mooi ik ben benieuwd wat je er mee gaat doen.

 3. Jeannet 10 september 2012 bij 16:24 #

  Dat kan ik me zo helemaal voorstellen Gert, dat je daar van moet bijkomen. Het lijkt me voor jou al heel wat om met al die dames een praatje te maken, iedereen kent jou natuurlijk, je bent hartstikke BNer in quiltend Nederland. Mooi die fruitstofjes, ik heb toevallig van de zomer een pakketje gehad van iemand uit de Betuwe.Eet smakelijk straks van je brood!

 4. Hubertine 10 september 2012 bij 16:30 #

  Met recht dat jij even wat van rust geniet! Zo te horen wel allemaal top dagen! Tijd om even je aan winsten te aaien!

 5. marijke 10 september 2012 bij 17:27 #

  O wat leuk allemaal! En…. wist nog niet dat er een nieuw boek was van Kaffe Fassett heb wel z’n andere boek waarin je het huis e.d. ziet, ook erg leuk, is dit boek een beetje in dezelfde trend?
  groetjes Marijke

 6. sylvia 10 september 2012 bij 17:39 #

  hoi Gert, wat een aankopen! En wat leuk dat je les gaat geven, zal een gezellige cursus worden!! En je hebt vast weer leuke bloggers ontmoet, in ieder geval Inge!! Gezellig!
  Ik geniet van Deventer door alle verhalen in Blogland!
  En nu weer tijd maken voor je quiltwerk, hoop ik voor je, groetjes, Sylvia

 7. Rennie de Jonge-Bestman 10 september 2012 bij 18:10 #

  Ik geniet van al het moois in quiltland waar je me mee aan de hand neemt. Bedankt Gert en rust maar lekker even uit!

 8. Ria van Kasteel 10 september 2012 bij 18:45 #

  Hoi Gert, wat heerlijk dat je 3 dagen vrij kon maken om op de beurs te staan en erg leuk om je weer eens in aktie te zien. mooie aankopen, ik heb de knip dichtgehouden met moeite…. Het was een geweldige tentoonstelling en bijzonder goed van kwaliteit.
  Rust lekker uit en ik kijk uit naar mijn gele lapje…….

  Groeten van Ria ;0))

 9. Evelyne 10 september 2012 bij 19:02 #

  Oei, oei, wat ben je een druk baasje. Vermoeid ,maar ik denk ook wek voldaan kun je lekker even uitrusten en genieten van al het moois wat je heb aangeschaft.
  Ik ben benieuwd wat je in gedachten hebt voor de fruitstoffen.

  Fijne dag en groeten, Evelyne

 10. Lida 10 september 2012 bij 19:58 #

  Jammer ik zal je dus niet zien als ik morgen ga, maar als ik jouw buit zie dan wordt ik al vrolijk bij de gedachte aan al dat moois daar! Fijn dat Inge het blad voor jou had en ben heel benieuwd hoe jij zijn bio vind, ik heb de man één keer ontmoet en vond hem niet echt aardig, maar ach misschien was hij al die kwebbelende vrouwen gewoon goed zat! Grijns!
  Geniet van een paar rustige dagen met je voetje omhoog en dan ook succes met je cursus! Groetjes
  Lida

 11. Yvonne 11 september 2012 bij 08:51 #

  Nou, jij moet je moe maar voldaan voelen Gert, na zo’n weekend! Lijkt me heerlijk om 3 van die dagen op de quiltbeurs mee te maken. Voor mij geen Deventer dit keer maar Houston zit nog in het vat dus mij hoor je niet klagen hoor, ik kom wel aan mijn trekken…….

 12. Ageeth Dorsman 11 september 2012 bij 12:37 #

  Je hebt het zeker behoorlijk druk gehad, maar wel dan zo’n soort drukte, die veel inspiratie
  geeft, en dat is ook wat waard. Spannend trouwens, dat je les geeft; lijkt me leuk om daar
  meer over te horen, en ook over wat je van de fruit-stofjes gaat maken….
  Groetjes van Ageeth

 13. Floor 11 september 2012 bij 19:22 #

  Kan me voorstellen dat je moe bent van die drukte en al het werk.
  Ik zag dat je druk was in de stand van Maria, dus heb ik je maar niet gestoord.
  Leuk dat je die Quiltmania van Inge kreeg, heel lief van haar.
  Dat boek van Kaffe…. lijkt me erg mooi.
  Heb je die film van hem op internet al eens gezien?
  Zal je voor de zekerheid de link even sturen.
  Groetjes,
  Floor

 14. Josee 11 september 2012 bij 19:51 #

  Je bent dan inmiddels toch begonnen met les geven, ik wilde daar nog over vragen. Mooie lapjes heb je meegenomen. Zo af en toe is zo’n fruitig lapje heel geslaagd.

 15. Gerard Quak 11 september 2012 bij 21:28 #

  Dank je wel voor je verslag. Het is echt erg leuk om mee te genieten van wat je doet en meemaakt op het patchwork en quilt gebied. Interessant dat boek over Kaffe Fasset. WIj gaan morgen naar Rngeland waar we een quiltshow gaan bezoeken en wie weet ligt dat boek daar wel te koop…Dan neem ik het zeker mee(

 16. Janien 16 september 2012 bij 09:13 #

  Het was een prachtige tt. Hopelijk heb je kunnen genieten van dat deel van de quilts wat je wel hebt kunnen zien. Maar het was vast ook heerlijk om in het winkeltje te staan. Het was leuk je daar live te ontmoeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: