Quilten van Sue en Beddegoet

24 okt

 

In mijn vorige posting schreef ik dat ik de top van de Sunbonnet Sue had geregen met de lattenmethode, en natuurlijk kon ik het niet laten om daarna ook meteen te starten met het quilten. Voorlopig is ‘ie nog lang niet klaar, want er gaat best veel werk in zitten, maar er is nu 1 Sunbonnet en de omliggende klosjes gequilt. Ik quilt rondom Sue, zodat ze lekker naar voren komt, en daarna raster ik het vierkant. Ik vind dat altijd een erg mooi effekt om op zo’n manier een quilt te quilten. Van de klosjes quilt ik de lichte stukken net iets van de rand af, zodat de donkere delen (het klosje) goed naar boven komt:Hierna volgen er dus nog 8 van dit soort blokken om te quilten, en de bijbehorende klosjes, en dan de rand nog, dus voorlopig ben ik er nog wel even zoet mee. Ik wil in ieder geval proberen om deze quilt voor februari klaar te krijgen. Ik las afgelopen week namelijk dat je tot in februari een quilt aan kunt melden voor de algemene tentoonstelling van het QuiltersGilde en het lijkt me wel leuk om eens te proberen of ik door de selectie kom. Dus: even stevig doorquilten.

Afgelopen zondag ben ik naar Woudrichem geweest om de tentoonstelling “Een vesting vol Quilts” van Schering en Inslag te bekijken. De tentoonstelling was op 3 verschillende locaties in Woudrichem, die allemaal goed lopend of met de auto te bereiken waren. De eerste 2 locaties (binnen de vesting) waren wat kleiner, maar op de derde locatie (net iets buiten de vesting) keek ik mijn ogen uit. Wat veel quilts hingen daar, en wat een prachtige werken waren er te zien. Ik geloof dat er meer dan 400 quilts hingen, dus ik heb volop inspiratie opgedaan.

Begin deze week bezorgde de postbode een pakket waar ik met spanning naar uitkeek. Na de lezing bij An Moonen thuis ben ik (wederom) op zoek gegaan naar het boek “t Is al Beddegoet”. Ik had hier al vaker naar gezocht, maar dit is intussen een zeldzaam boek geworden, wat erg moeilijk te vinden is in Nederland, en vaak voor aardige prijzen aangeboden wordt. Na een tijdje zoeken kwam ik via Amazon.co.uk uit in Engeland bij Marriott Books, en zij hadden zowaar een (tweedehands) exemplaar beschikbaar. Na wat over en weer gemail was de koop rond en ontving ik het boek begin deze week keurig in de bus. Net als bij de andere boeken van An, is het erg mooi om over de geschiedenis te lezen en om al die antieke quilts te zien op de foto’s. Ik ben er dan ook erg blij mee, en intussen begint mijn collectie op mooi te groeien 😉
Verder kreeg ik laatst via-via nog een mooie quilt-pin. Een lid van de Lake Gaston Piecemakers uit North Carolina bezocht Nederland en ook de winkel in Utrecht (die sinds kort ook te vinden is op Facebook) Ik was zelf niet aanwezig, maar deze mevrouw was erg blij met het vinden van een quiltwinkel en als blijk van waardering liet ze een aantal mooie pins achter van haar quiltgroep. Ik heb al een aantal pins van o.a. de Open Europese Quilt Kampioenschappen en wil hier ooit nog een klein quiltje voor maken waar ik alle pins op kan prikken. Deze pin uit Amerika kan daar mooi bij dan.

21 Reacties naar “Quilten van Sue en Beddegoet”

 1. Ingeborg 24 oktober 2012 bij 17:17 #

  Mooi spul Gert! Fub is net een doos aan het bedenken om zijn pincollectie in te bewaren, en een quilt past natuurlijk veel beter bij de jouwe. Gaaf! ^_^

 2. Anita 24 oktober 2012 bij 17:19 #

  Sue wordt erg leuk. Ik houd erg van deze manier van quilten. Sue komt zo erg mooi uit. Fijn dat je het boek op de kop hebt kunnen tikken. Mooie pin.

 3. Marianne 24 oktober 2012 bij 17:50 #

  Wow bofkont! Dat je het zo ‘gewilde’ boek “’t is al Beddegoet” gevonden hebt in Engeland… Grappig:) Superleuk:) En je quilt wordt prachtig mooi, zet hem op, zodat je hem in kan sturen…

  Groetjes van mij,
  Marianne

 4. Rennie de Jonge-Bestman 24 oktober 2012 bij 18:04 #

  Werk maar flink door en ik weet haast zeker dat je door de slectie komt!

 5. marijke 24 oktober 2012 bij 18:11 #

  Wat prachtig je quiltwerk van Sue, helemaal geweldig!
  groetjes Marijke

 6. Anita - Vlijtige Handjes 24 oktober 2012 bij 19:44 #

  Misschien wel veel werk maar Sue heeft het gwoon nodig. Prachtig. Het Beddegoet stond ooit bij de Slegte 3 rijen, ik kan me nog voor miijn hoofd slaan als ik bedenk dat ik het niet gekocht heb.

 7. Francis Gortmaker 24 oktober 2012 bij 21:05 #

  Hallo Gert,
  dank je voor de uitleg bij je quilten. Dat is voor beginners, zoals ik, erg handig! Vooral dat stukje over diepte geven door de lichte stof te quilten. Ik zie niet veel info over de functie van het quiltwerk op dat punt, wel over het vastzetten van de 3 lagen, maar niet het spelen met relief.
  Je hebt weer goed gescoord met je boek-aanwinst. Informatieve boeken met genoeg foto’s zijn heerlijk!
  Groetjes, Francis.

 8. Anita A 24 oktober 2012 bij 23:01 #

  Hoi Gert,
  Wordt leuk je Sue Bonnet. Maar ik ben benieuwd wat voor mini-quiltje jij gaat bedenken om al je pins op te pinnen !! hahaha

 9. Lida 24 oktober 2012 bij 23:22 #

  Wat wordt hij mooi en dat raster staat perfect! Leuk die pin, ik heb er een hele serie op een Japanse tas zitten die ik maakte met een patroon en stofjes van Carol! Ben benieuwd hoe jij je pinnenquiltje gaat maken! Groetjes
  Lida

 10. ida 25 oktober 2012 bij 00:05 #

  Dag Gert,
  Bedankt voor je uitleg, net zoals Francis leer ik hier ook van jou, ik heb nog wel een vraag hoe je de lijnen zo perfect recht hebt, gebruik je daar de verdwijnstift voor?
  Het is weer prachtig wat je ons laat zien!

 11. else 25 oktober 2012 bij 07:28 #

  Hey Gert, je hebt er weer een paar mooie boeken bij! En je Sue die wordt steeds mooier. Fijne dag knuffel Else

  • Annelies 25 oktober 2012 bij 08:04 #

   Mooi ziet je gequilte Sue eruit en wat een vondst dat boek van An Moonen !

 12. Floor 25 oktober 2012 bij 12:19 #

  Je hebt het eerste blok van Sue prachtig gequilt Gert! Zo komt het patroon mooi naar voren.
  Dat boek is inderdaad niet makkelijk te krijgen, maar ik ben het toch al verschillende keren op Marktplaats tegengekomen. Maar ze vragen er veel geld voor.
  Die tentoonstelling in Woudrichem, daar had ik heel erg graag naar toe gagaan, maar ik wist niet dat het kwam.
  Niets over gelezen in Quiltnieuws of in Quiltmania, jij wel?
  Nou kon ik i.v.m. mijn man toch niet gaan zondag, maar toch raar dat ik er niets over gelezen heb, of ligt dat aan mij?
  Ben er één keer geweest en ik weet wel dat het schitterend was.
  Toen bestonden ze 5 jaar of zoiets, dus verwachtte ik dat we wel weer 5 jaar moesten wachten voor de volgende tentoonstelling.
  Maar leuk dat jij er van genoten heb.
  Groetjes,
  Floor

 13. Ageeth 25 oktober 2012 bij 15:44 #

  Heel mooi quiltwerk aan Sue; ikzelf geef bij het quilten van een applicatiequilt ook altijd de voorkeur aan deze werkwijze, dus rondom de applicaties en daarna rasteren. Wat goed van je, dat je gaat proberen mee te doen aan de tentoonstelling, spannend! En geweldig,
  dat je dat boek in je bezit hebt kunnen krijgen (ik heb – nog – geen boeken van haar, maar
  heb begrepen, dat er lastig aan dit boek te komen is, en het dan ook nog vrij prijzig is).
  En wat leuk, de quiltpin!
  Groetjes van Ageeth

 14. Elle 25 oktober 2012 bij 18:08 #

  Mooi gequilt Gert. Fijn dat je genoten hebt in Woudrichem, hopelijk heb je even stil gestaan voor mijn quilt ;). Geniet van je mooie boeken!

 15. Gerard Quak 25 oktober 2012 bij 20:00 #

  Het quilten gaat schitterend. Het ziet er prima uit om rond de applicatie te quilten en de rest te rasteren! Veel plezier met alle volgende blokken!
  Spannend om voor zo’n expositie van het Quiltersgilde te proberen mee te dingen. Hoe gaat eigenlijk zo’n selectie? Ik ben gewoon nieuwsgierig of je jezelf moet aan melden of dat er een aanmeldingformulier bestaat. Ik zou dat weleens willen weten.
  Succes!

 16. ida 25 oktober 2012 bij 20:07 #

  Bedankt voor je antwoord Gert! Ik ken deze methode niet maar ga aan mijn ‘quiltjuf’ vragen of ze het mij leert, tot nu toe doe ik het met de verdwijnstift, maar blijf het eng vinden met die wateroplosbare inkt. En met zo’n vouwbeentje heb je ook goed resultaat zie ik wel.

 17. Willeke 28 oktober 2012 bij 19:18 #

  Schitterende boeken he? Heb ik ook! Blijft genieten om af en toe even in te bladeren.
  Je bent weer super mooi bezig met je Sue quiltje. Complimenten hoor! petje af.

  groetjes,

 18. sommeke 2 november 2012 bij 00:26 #

  FF komen bijlezen!
  Sue wordt prachtig, mooi quiltwerk!
  En je boft zeker met het vinden “van dat door iedereen gezochte boek”!
  Je sterrenquilt ….. ik ga op m’n handen zitten!

 19. Ria van Kasteel 4 november 2012 bij 12:03 #

  Hoi Gert, ik ben weer in de lucht, wat een ellende, maar je quiltje wordt prachtig dat rasteren geeft altijd iets extra’s aan een applicatie.
  Groetjes van Ria ;0)

 20. mieke 8 november 2012 bij 15:23 #

  Sue ziet er mooi uit.
  Leuk dat je een ‘ pinn ‘ kreeg en nog leuker dat je er een verzameling van aan gaat leggen. grtjs Mieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: