Tripje naar Berlijn

18 dec

Na alle onrust van de voorgaande weken waren we erg blij dat we voor begin december een uitje gepland hadden staan naar Berlijn. We waren nog nooit eerder in deze stad geweest, maar hoorden er lovende verhalen over. En dus reisden we begin december met de trein naar Berlijn. En we hebben een paar heerlijke dagen gehad! De stad is ons erg goed bevallen en er is van alles te zien en doen. Ons hotel lag lekker centraal in het centrum vlakbij de Potsdamerplatz en van daaruit hebben we voornamelijk te voet de stad verkend. Hieronder een korte foto impressie van wat we zoal gezien hebben.

De stad was al helemaal in Kerststemming, dus overal Kerstmarkten, versiering en verlichting. Het weer was prima, dus heerlijk om door de stad te lopen.

Zoals altijd in een andere stad, ben ik natuurlijk op zoek gegaan naar stoffenwinkels. En in Berlijn vind je die volop. Qua assortiment vaak weer heel anders dan de stoffen waar ik zelf meestal mee werk, maar leuk om diverse winkels te bezoeken. Van een verkoopster hoorden we dat “de Duitsers” dol zijn op fel gekleurde stoffen met prints van dieren, figuurtjes en dergelijke, en vooral uilenprints vliegen daar de deur uit. Veel van de winkels die we bezochten richten zich op de kinderstoffen markt, dus voor het maken van kleding, speelgoed en kinderquilts. Natuurlijk heb ik mijn best gedaan om iets van mijn smaak te vinden en dat is prima gelukt 🙂 .

Toen we weer thuis waren, ontdekte ik dat Sinterklaas ook bekend is in de quiltwereld, want van hem kreeg ik deze 3 smakelijke stoffen uit de collectie van Petra Prins en Nel Kooiman:

Stoffen van Petra Prins en Nel Kooiman

Stoffen van Petra Prins en Nel Kooiman

Voorlopig kan ik dus weer goed vooruit: ik zal niet snel zonder stof komen te zitten 😉

Tijdens de trip naar Berlijn heb ik geen handwerk mee genomen, want de ervaring leert dat ik tijdens vakanties eigenlijk niets maak. Maar dat betekent niet dat ik de afgelopen tijd niets gedaan heb. Ik kan namelijk melden dat de top van de Watashi no Nihon no Takarabako quilt klaar is! Hier ligt ze in volle glorie te wachten om geregen te worden:

Top Watashi no Nihon no Takarabako

Top Watashi no Nihon no Takarabako

In de hoek rechts bovenin heb ik 4 cirkels geborduurd. Dit heb ik niet zelf verzonnen, maar dit hebben ze in de originele quilt ook gedaan. Dit vond ik een leuke toevoeging, dus ik heb dit ook gedaan. Als straks het quiltwerk in de rand klaar is, denk ik dat de cirkels nog beter overkomen.

Cirkels in de hoek

Cirkels in de hoek

De foto van het rijgen van de quilt is van vorige week woensdag (dus vandaag precies een week geleden) en intussen is het rijgen helemaal klaar en heb ik de eerste rijen al gequilt. Het binnenwerk is qua quilten redelijk “saai”: ik quilt in de ditch, dus heel veel zie je er nog niet van aan de voorkant. Maar het moet even gebeuren, en in de rand zal het quiltwerk wel weer meer zichtbaar zijn.

Ik ben wel blij dat de top nu eindelijk klaar is en ik kan gaan quilten, want nu kan ik dan ook eindelijk de Hinterberg quiltstandaard gebruiken die ik een tijd geleden kocht. Deze stond al die tijd werkeloos mooi te zijn in een hoek van de kamer, maar nu kan ik er mee aan de slag. En ik moet zeggen: het werkt heerlijk 🙂

Quilt in Hinterberg standaard

Quilt in Hinterberg standaard

10 Reacties naar “Tripje naar Berlijn”

 1. Lida 18 december 2013 bij 13:43 #

  Wat id die mooi geworden en wat origineel die cirkels in borduurwerk! Succes met de steekjes en lekker nagenieten van jullie uitje!
  Knuffel
  Lida

 2. fubfubfub 18 december 2013 bij 14:04 #

  Fijn dat het jullie zo goed bevallen is in Berlijn!
  En die patronen op die stoffen — sommigen lijken wel erg veel op de patronen van het chiyogami/washi papier wat wij zo graag in Japan kopen…

 3. Berna 18 december 2013 bij 17:00 #

  De foto’s van Berlijn geven een boel herkenning. Leuk!
  En wat wordt je quilt mooi!!! Geniet van je steekjes.

 4. jeannet 18 december 2013 bij 17:11 #

  Prachtig zo die quilt op de standaard, dat lijkt mij nou ook reuze handig, je hoeft niets vast te houden, heerlijk.

 5. Phyllis 18 december 2013 bij 18:18 #

  De top is prachtig geworden en maakt ook zeker een mooi plaatje in de quiltring. Heerlijk zo’n weekendje Berlijn, schijnt een hippe stad te zijn, the place to be op dit moment. Hebben jullie ook lekker kunnen eten daar (altijd heel belangrijk voor ons)?

 6. Ria 18 december 2013 bij 19:51 #

  Mooie foto’s van jullie tripje, goed om er even uit te zijn. Enik zie stof genoeg voor nieuwe projecten, al je JAPANSE tenminste af is hahaha……. Alvast voor jullie fijne feestdagen en een creatief 2014 toegewenst door Ria ;0))

 7. Floor 18 december 2013 bij 19:58 #

  Fijn dat de top nu af is. Kan je lekker gaan quilten op je standaard.
  Berlijn is mooi, dat heb ik al van veel mensen gehoord, ben er zelf ook twee keer geweest omdat mijn broer daar woont.
  Heb zelfs een origineel stukje van de muur, dat werd toen verkocht nadat de muur was afgebroken.
  Leuk dat Sinterklaas ook al verstand van stoffen heeft.

 8. Francis Gortmaker 18 december 2013 bij 21:14 #

  Ik ben blij dat de quiltstandaard bevalt, nu ga ik zeker met die van mij aan de slag. Ik denk wel dat het vooral orettig werkt als je veel rechte stukken doet, want ik draai nu steeds mijn quiltring om de bocht om te gaan.

 9. Yvonne 18 december 2013 bij 22:09 #

  Wat ziet dat er mooi uit zo op de standaard. Fijn dat het zo goed werkt op deze manier. Berlijn ziet er prachtig en zonnig uit.

 10. Johanna Zweden 23 december 2013 bij 10:31 #

  Vanuit Zweden wens ik je een hele fijne kerst en voor 2014 een heel gelukkig , gezondheid en liefdevol jaar toe
  Groetjes Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: