Nieuwe QuiltMania en hoesje voor schaar

21 nov

Eindelijk, na lang wachten ontving ik vandaag de nieuwe QuiltMania in de bus (waarom wordt de QuiltMania altijd zo laat bij de abonnees bezorgd, terwijl deze al bijna 2 weken in de winkel ligt?) Ik zat er dit keer met extra spanning op te wachten, want mijn Watashi no Nihon no Takarabako quilt staat vermeld in de rubriek “Tussen U en Ons”. Hoe leuk is dat!? Best wel een beetje trots om mijn werk in dit mooie magazine te zien staan 🙂 Als ik het goed begrepen heb, staat deze alleen in de Nederlandstalige versie, want blijkbaar zit er wat verschil tussen de internationale versies (?), maar dat weet ik niet zeker.

***edit: ik weet intussen uit betrouwbare bron dat mijn foto ook in de Engelse en Franse versie staat***

Quilt in QuiltMania

Quilt in QuiltMania

Misschien herinner je je nog dat ik een tijdje geleden voor mijn verjaardag een mooie handgemaakte stofschaar kreeg met inscriptie. Deze werd geleverd in een plastic hoes, die niet echt praktisch is in het gebruik. Daarom besloot ik er een hoesje voor te maken (ik had toch nog stofjes genoeg 🙂 )

Voorkant hoesje voor schaar

Voorkant hoesje voor schaar

Erg makkelijk om te maken: ik heb een vel papier dubbel gevouwen en heb de schaar aan de kant met de vouw gelegd. De omtrek van de schaar getekend met een potlood, waarna ik met behulp van een liniaal de vorm van het hoesje getekend heb (met +1 centimeter extra rondom voor de ruimte) De vorm uitgeknipt en over genomen op een dunne ondergrond (bijvoorbeeld L11 Vlieseline of theezakjespapier) Hierna heb ik de lijnen getekend voor de stroken stof en die heb ik met de machine op de ondergrond genaaid. Daarna wat sier borduursteken op de stof gemaakt, het geheel net als een quilt voorzien van dunne vulling en een achter(binnen)kant en daarna quilten. Dan het geheel rondom voorzien van een afwerkbiesje (met uitzondering van de smalle onderkant) Hierna met de goede kant tegen elkaar aanleggen, de lange kanten met de afwerkbies aan elkaar naaien met de hand, en de korte onderkant met de machine dicht naaien. Het geheel binnenstebuiten keren en klaar. Tot slot heb ik er een drukkoopje op gezet om te voorkomen dat de schaar er uit valt.

Achterkant hoesje schaar

Achterkant hoesje schaar

13 Reacties to “Nieuwe QuiltMania en hoesje voor schaar”

 1. Floor 21 november 2014 bij 18:40 #

  Leuk hoesje voor je mooie schaar.
  Dat was balen met de Quiltmania deze keer.
  In Laren werden ze gek van alle telefoontjes van abonnee’s die opbelden waar het blad bleef.
  Er is een nieuwe drukker vertelden ze daar, of het daar aan ligt?
  Op 3 november is het blad verzonden en heeft er 17 dagen over gedaan, waarschijnlijk lopend gegaan…. 🙂

 2. Francis Gortmaker 21 november 2014 bij 18:58 #

  Wat leuk dat je vermeld wordt in de Quiltmania! En bedankt voor de uitleg van het hoesje voor de schaar. Kleine dingetjes tussendoor maken is echt fijn ter afwisseling.

 3. Ria van Kasteel 21 november 2014 bij 20:01 #

  Wat leuk je quilt in de quiltmania, en een mooi hoesje voor je schaar.

  Groetjes van Ria ;0))

 4. Jane in Wales 21 november 2014 bij 21:04 #

  Je staat ook in mijn Engelstalige Quiltmania hoor! Hij is erg mooi. Gefeliciteerd! Wat een mooi hoesje voor de schaar. Goed idee!

 5. Lida 21 november 2014 bij 22:30 #

  Een van mijn quilts stond er een paar jaar geleden in en ik heb alle edities toen kunnen kopen, de Franse in St.Marie! Leuk om te hebben toch! Dus misschien wil iemand voor jou ook wel alle versies kopen? Ik vind het ook zo stoer dat jij er nu in staat! Gaaf schaaretui heb je gemaakt voor een heel mooie schaar! Fijn weekend
  Lida

 6. Floor 21 november 2014 bij 22:44 #

  Helemaal vergeten door al het gedoe rondom de late verschijning van het blad om te schrijven dat ik het leuk vind dat jouw mooie quilt in de Quiltmania staat.
  Nu ben je internationale bekendheid!

 7. Bep 21 november 2014 bij 23:01 #

  Het was het wachten wel waard Gert, leuk he om je werk in een blad te Ien staan en nu ga je de wijde wereld in, gezellig weekend, Bep

 8. Katrien 22 november 2014 bij 11:57 #

  Leuk scharenhoesje.
  En de quiltmania heb ik al bijna 3 weken geleden ontvangen.Raar toch.

 9. Katrien 22 november 2014 bij 11:58 #

  verkeers blog ingevuld

 10. Gerard Quak 22 november 2014 bij 14:18 #

  Ik heb de Quilt Mqnia

 11. Gerard Quak 22 november 2014 bij 14:22 #

  Toen ik de typefout wilde verbeteren drukte ik op een mij onbekende knop en hup daar stond de foute tekst al in ereacties… Dit wilde ik schrijven:

  Ik heb de Quiltmania al een tijdje in huis, dus heb geen weken hoeven wachten. Je quilt staat mooi in deze Franse versie met naam en titel genoemd. Handig en mooi schaarzakje!

 12. Phyllis 22 november 2014 bij 14:56 #

  He wat leuk voor je! Ik heb hem al liggen, maar had nog niet de tijd gehad om erin te kijken….. (hoe is het mogelijk, denk je dan…) . In het verleden had ik ook een abonnement en wat jij beschrijft is de reden waarom ik dit opgezegd heb. Hij is op zoveel plekken te krijgen, ik koop hem wel (bij voorkeur in de quiltwinkel, dat dan wel). Sindsdien hoef ik me niet meer aan de late bezorging te ergeren en er achteraan te bellen. Leuk , dat scharenhoesje!

 13. Bas 22 december 2014 bij 09:29 #

  Cool dat je in een blad komt te staan. Knap hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: