Vliegende ganzen, nieuw boek, Tentmakers en nieuw borduurwerk

8 feb

Door allerlei afspraken afgelopen week heb ik zo goed als niets kunnen doen aan mijn quilt, dus ik kan helaas nog geen foto laten zien van een top die klaar is. Vandaag had ik wat meer vrije tijd, dus ik heb vanmiddag de 3e rand er aan genaaid. Nog 1 te gaan, en dan is de top (bijna) klaar. Komende week heb ik wat meer vrije tijd, dus dan hoop ik meer meters te kunnen maken. Nog heel even geduld dus. Ik kan al wel vast een klein tipje van de sluier oplichten, de rand zal bestaan uit flying geese/vliegende ganzen. Binnenkort meer!

Vliegende ganzen

Vliegende ganzen

Afgelopen week ontving ik via de post dit prachtige boek wat ik besteld heb bij Stitchers Inn in Nunspeet. Het is de Franstalige versie van het boek van Yukari Takahara, een Japanse quiltster. Ik had de Japanse versie hiervan al wel eens op internet gezien, alleen is deze wat lastig verkrijgbaar. Ik weet dat er net een Engelstalige versie verschenen is in Amerika, maar deze Franse versie voldoet prima voor mij. Yukari maakt prachtige “pictorial quilts” (illustratie quilts) In het boek staan een groot aantal van haar werken afgebeeld, en deze zijn erg mooi en sfeervol om te zien. Het boek is niet zozeer gemaakt om haar quilts na te maken, dus patronen voor deze quilts staan er niet in. Er wordt echter wel uitleg gegeven over hoe je een dergelijke quilt samen kunt stellen, en er staan diverse patronen in van figuren en voorwerpen die je zelf in je eigen compositie kunt gebruiken. Wat mij betreft een aanrader!

Boek Quilt Story

Boek Quilt Story

Quilt Yukari Takahara

Quilt Yukari Takahara

Afgelopen woensdag ben ik naar het Textile Research Centre in Leiden geweest. Hier is momenteel een tentoonstelling te zien met werk van de Tentmakers van Caïro. Er was een workshop, waarbij we eerst uitleg kregen over de geschiedenis van de tentmakers en over de diverse gebruikte technieken. Daarna kregen we een rondleiding over de tentoonstelling, en we sloten af met een workshop in de applicatietechnieken die de tentmakers gebruikten of tegenwoordig nog steeds gebruiken. Erg leuk om hierover meer achtergrondinformatie te horen, en op de tentoonstelling hangen mooie werken.

Ik ben recent ook nog gestart met een nieuw klein borduurwerkje. Hoewel we Kerst net achter de rug hebben, kun je volgens mij niet vroeg genoeg beginnen met een Kerst borduurwerk 😉 Ik ga een Kerstboom borduren, die er nu nog wat kaal uitziet. Maar zodra de hele boom geborduurd is, wordt deze versierd met allemaal kleurige kraaltjes. Ik heb kraaltjes genoeg, dus ik ben benieuwd hoe dit er uit gaat zien.

Kerstboom in wording

Kerstboom in wording

Komende week is in Zwolle weer de jaarlijkse Handwerkbeurs in de Ijsselhallen. Als alles goed gaat, hoop ik hier donderdag naartoe te gaan. Zijn er nog meer mensen die naar Zwolle gaan?

7 Reacties naar “Vliegende ganzen, nieuw boek, Tentmakers en nieuw borduurwerk”

 1. poulien 8 februari 2015 bij 23:38 #

  Prachtige kleuren, die vliegende ganzen…. Japanse stoffen? Ik ben superbenieuwd naar de top..!

 2. Yvonne 9 februari 2015 bij 11:08 #

  Geen Zowlle voor mij, eerst de oude meuk maar eens opmaken! Je top wordt prachtig! En inderdaad is het nu een prima tijd om aan de kerst te denken dan heb je in ieder geval de tijd om het af te maken!

 3. Floor 9 februari 2015 bij 12:03 #

  Nee, ik ga niet naar Zwolle, maar wens je er veel plezier. Je komt vast weer met leuke stofjes en boeken thuis.
  Mooi boek heb je gekocht, leuk om inspiratie op te doen.
  Die tentoonstelling van de tentmakers is vast prachtig. Zo kunstig wat die mannen kunnen.
  Nu kan jij het dus ook na de workshop?

 4. Phyllis 9 februari 2015 bij 13:15 #

  Geen Zwolle voor mij, was er gisteren ivm verjaardag schoonmoeder, twee keer in korte tijd die rit (150 km en dan weer terug) is me echt wat te veel. Ben heel benieuwd naar je quilttop, flying geese zijn een favoriet van mij, moet ik toch ook eens gaan maken. Mooie boek en borduurwerk. Kerst kan toch het hele jaar door? Dan is het misschien komende Kerst al af! Fijne week!

 5. Sonja de Waal-Snijder 9 februari 2015 bij 23:24 #

  Ik ben erg benieuwd naar de hele top, wat ik ervan zie is prachtig. En dat kerstboompje wordt vast leuk. Wat een goed idee om hem met kralen te versieren. Worden het enkel ballen of ook slingers ?

 6. Ria van Kasteel 10 februari 2015 bij 21:52 #

  Zo te zien weer een smaakvolle rand, en ik ben dus niet de enige die een kerstboomverlichting aan het borduren is, Helaas niet naar Zwolle weekend bezet en zieken op het werk.

  Groetjes van Ria ;0))

 7. Ria van Kasteel 10 februari 2015 bij 21:53 #

  De I pad maakt er kerstboom verlichting van maar Ik bedoel een kerstboom😢

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: