Een week met 2 workshops

1 mrt

De afgelopen week heb ik een drukke week gehad die gevuld was met mijn werk en veel afspraken ’s avonds, dus ik heb weinig kunnen doen aan mijn quiltwerk aan de “Koi Vijver” quilt. Hierbij een korte preview van de vorderingen tot nu toe.

Detail quiltwerk Koi Vijver

Detail quiltwerk Koi Vijver

Afgelopen woensdag (mijn vrije dag op het werk) was een dag die gevuld was met 2 creatieve workshops. ’s Middags ben ik naar Den Haag geweest om bij QuiltersPalet​ een workshop “Busy Bee Box” te volgen, welke gegeven werd door Hilde Hoogwaerts. Tijdens de workshop leerden we om een opbergbox van karton in elkaar te zetten en die te bekleden met stof. Bijzonder leerzaam en heel erg leuk om te doen! Ik heb voor mijn box stoffen met Engelse printjes gebruikt, als herinnering aan ons verblijf in Londen. De box is nog niet helemaal klaar, maar ik hoop deze de komende tijd zeker een keer af te maken. De ontvangst door Evy en Petra van QuiltersPalet was erg hartelijk, en ik vond het erg leuk om nu ook eindelijk eens Christopher te ontmoeten, mijn  mannelijke “quilt collega” die ik tot nu toe alleen via Facebook kende.

Busy Bee Box

Busy Bee Box

Busy Bee Box

Busy Bee Box

Busy Bee Box

Busy Bee Box

Na de workshop weer met de trein naar huis, even eten en daarna door naar onze maandelijkse bee avond in Houten. Daar zouden we namelijk onder leiding van bee lid Ada aan de slag gaan met een glas in lood techniek. Hierbij snij je een aantal vierkanten stof met je rolmes door, waarna je er een strook (zwarte) stof tussen naait. Ik heb er voor gekozen om te werken met deze stoffen met fruitprints, die ik al een tijd in mijn voorraad stoffen had liggen. Er zitten nu verticaal 2 stroken zwart in elk blok, de volgende stap is om horizontaal ook nog te snijden en daar ook stroken tussen te naaien. Een lekkere klusje voor op de naaimachine. Hierna ga ik de blokken per stuk doorquilten en quilt-as-you-go aan elkaar naaien.

Tussenstand glas in lood

Tussenstand glas in lood

2 Reacties to “Een week met 2 workshops”

  1. Yvonne 1 maart 2015 bij 16:29 #

    Prachtig wordt je Koi vijver. Leuke workshops, je kunt zo inderdaad wel spreken van een ‘busy’ weekje. Nu nog de tijd vinden om alles af te maken!

  2. Phyllis 1 maart 2015 bij 17:27 #

    Jammer dat ik je gemist heb in het Haagse. Mooie doos geworden, enig met dat Londense stofje, dat roept herinneringen naar op :-)! Mooi quiltwerk bij de Koi Vijver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: