Wat is het hier stil hè?

18 mrt

Wat is het hier stil en saai op deze pagina, of niet? Niet dat ik niets doe, alleen ben ik met projecten bezig die ik al eens heb laten zien, en die nog niet klaar zijn. Neem nu bijvoorbeeld de Koi Vijver quilt: die ben ik nog steeds aan het quilten. Van tevoren denk ik altijd: het quiltwerk hoeft niet zo uitgebreid en zal dus ook niet lang duren. Totdat ik dan bezig ben, en dan wil toch ook dit gedeelte nog quilten, en ook dit deel, en dan blijkt er toch ineens veel meer werk in te gaan zitten… Daarin zal ik vast niet de enige zijn 😉 Ik heb mijzelf min of meer als doel gesteld dat ik de quilt toch wel klaar wil hebben voor begin mei, omdat dan de inzendtermijn sluit voor de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde. Er zijn intussen 3 cirkels helemaal gequilt, ik ben met de 4e bezig, en ik heb al iets aan de buitenrand gequilt. Er zit dus zeker vooruitgang in.

Detail quiltwerk

Detail quiltwerk

De glas in lood techniek met de fruitstoffen ligt even stil, omdat ik mijn tijd nu aan het handquilten wil besteden. Ik heb wel alvast 1 rij van 3 blokken quilt-as-you-go aan elkaar genaaid.

Voorkant quilt-as-you-go

Voorkant quilt-as-you-go

Achterkant quilt-as-you-go

Achterkant quilt-as-you-go

Ik heb ieder blok met Odif 505 lijmspray gesandwicht: dat werkt echt ideaal! Dit is een lijmspray die speciaal bedoelt is voor het werken met stof, en deze laat geen restsporen achter op je naalden. De spray is bij de meeste quiltwinkels waarschijnlijk wel verkrijgbaar. Eerst de stof voor de achterkant licht inspuiten met lijm, en dan leg je de tussenvulling daar keurig bovenop. Even met de handen netjes glad strijken, de tussenvulling inspuiten met wat lijm, daar de top bovenop leggen. Weer even gladstrijken, en het blok is klaar om te quilten. Ik heb de blokken machinaal gequilt op mijn Featherweight, en dat ging prima. De andere blokken doe ik dus later, en ik moet ook nog nadenken of ik er wel of niet een rand omheen wil maken, en zo ja, hoe ik dat ga doen.

Odif 505 lijmspray

Odif 505 lijmspray

Hebben jullie de nieuwe QuiltMania toevallig al gelezen? Deze uitgave is weer erg mooi, met o.a. veel aandacht voor Japanse quilts: werk van Reiko Kato, Yoko Saito en de tentoonstelling in Tokyo van afgelopen januari. Erg mooi vind ik de quilt die voorop staat, van Edyta Sitar. Deze komt zeker op mijn “Wil Ik Ooit Nog Maken” lijstje!

QuiltMania 106

QuiltMania 106

Tot slot: ik kwam deze week dit artikel tegen over de winnaar van The Great British Sewing Bee van afgelopen seizoen (de winnaar is vorige week bekend geworden) En de winnaar is dit keer een man! Sterker nog: er zaten zelfs 2 mannen in de finale. Een mooie opsteker voor alle mannen die werken met een naaimachine. Dus mannen: gooi die boormachine eens opzij en werk eens op een naaimachine! 😉

9 Reacties to “Wat is het hier stil hè?”

 1. Phyllis 18 maart 2015 bij 13:51 #

  Die periodes dat je een tijdje met hetzelfde bezig bent zijn heel herkenbaar, dat zijn inderdaad vaak de quilt fases. Die QM moet ik nog halen, dat ziet er goed uit! En ja, de GBSB… het eerste seizoen vond ik enig (ook de winnares), vorig seizoen ben ik afgehaakt, vond het een beetje saai en de deelnemers ook, maar dit seizoen was ik weer helemaal verslaafd! Wat een enige opdrachten en ditto deelnemers, ik heb genoten en kan niet wachten tot de volgende keer…. ik zal niks verklappen voor degenen die het nog willen gaan zien, maar die winnaar….. top, hoor!!

 2. Gerard Quak 18 maart 2015 bij 16:43 #

  Als het maar geen stilte voor de storm is!
  Het is inderdaad vaak wat saai om elke keer een volgend stukje van een quilt in wording te laten zien en dan is het heel gewoon om “even” niets op je blog te zetten, dat overkomt mijn dus ook.

 3. Yvonne 18 maart 2015 bij 16:51 #

  Die lijm is heerlijk, ik heb ook al een paar quilts zo,gedubbeld en het bevalt goed, niks geen lijm aan de naald of moeilijk quilten. De quilt van Edyta van de voorpagina vind ik ook erg mooi. Happy quilting!

 4. Ria van Kasteel 18 maart 2015 bij 19:00 #

  Ja het Quiltrek is altijd meer werk dan je denkt, maar het komt wel af voor de tentoonstelling , een leuk project. En de rand ka er ook omheen in quilt as you go, succes

  Groeten van Ria ;0))

 5. Gerda 18 maart 2015 bij 19:06 #

  OOHHH ja dat quilten…het wordt mooi altijd en inderdaad ook steeds meer…..en de Quiltmania vind ik ERG LEUK !!!..;0)))

 6. Evelyne 18 maart 2015 bij 21:55 #

  Het quilten duurt altijd even, maar het resultaat is zo mooooi!!!
  De quilt op de cover van de Quilt Mania is inderdaad een mooie.
  Ja, Gert kleding maken en het kleermakersvak is van oudsher ook een mannen vak.
  Van mij mogen zich er meer mannen aan wagen , zij hebben toch een andere kijk op vrouwen en weten het vrouw zijn vaak beter te benadrukken.
  Succes met het quilten.
  Groetjes,
  Evelyne

 7. Joyce 18 maart 2015 bij 23:40 #

  Was een lange poos afwezig dus nu kan ik mooi bijlezen;-)) mooooi quiltwerk:-)

 8. Johanna Zweden 20 maart 2015 bij 10:03 #

  O wat zal dat een mooi quilt worden veel succes met het afmaken

  ja wat is het toch fijn dat mannen ook quilten en handwerken, toen ik in de Uk woonden heb ik een paar workshops gevolgd bij een man (kom helaas niet meer op zijn naam) maar we hebben genoten

  Fijn weekeinden vanuit zweden

 9. annemie 23 maart 2015 bij 05:51 #

  hallo Gert,
  kom ik ook weer een kijkje nemen!!
  Maar ik probeer beetje afstand te creeren tussen mezelf en het patchwork en quilten..
  Het zelf niet meer mee kunnen doen is niet altijd makkelijk.
  Maar uw werk is genieten…en herkennen !
  En af en toe grappig..zoals je oproep aan de mannen…
  ik denk dat er veel meer mannen mee bezig zijn dan we denken…maar ze willen / durven er niet altijd mee naar buiten komen .

  De fruitquilt is nu al heel mooi !!!
  Super!!

  kussie,
  ann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: