Een drukke, maar gezellige creatieve week

24 jan
Op dit moment geniet ik lekker van een rustige zondag thuis, na een drukke, maar ook erg gezellige week op creatief gebied.
Het begon vorige week zondag: toen was in Hall bij Atelier Bep  weer de “Singertjes Dag”. Op deze dag komen er (ik schat ongeveer 25?) mensen met een Singer Featherweight naaimachine bij elkaar voor een gezellige dag, waarbij we ook allemaal een mystery project maken. Het weer was gelukkig goed die dag, dus geen overlast op de wegen qua sneeuw of gladheid. Het was weer een gezellige drukte bij Bep, zo leuk om zoveel bekende gezichten weer te zien. We kregen dit keer allemaal een pakketje uitgereikt met daarin de benodigdheden om dit gezellige konijn/haasje met broek te maken. Door de gezelligheid en het vele kletsen op zo’n dag lukt het mij meestal niet om veel te naaien, maar dit keer ben ik zelfs vrij ver gekomen hiermee. ’s Avonds thuis ben ik daarom gelijk even door gegaan en snel daarna was het haasje klaar.
Haasje met broek

Haasje met broek

Het was een erg gezellige dag, prima georganiseerd door Bep en haar man Gerard. Ik kijk nu al weer uit naar de volgende (zomer) bijeenkomst.
Op maandagavond had ik de wekelijkse naailes bij de ENSAID Modevakschool in Utrecht. Het tekenen van mijn eigen patroon op maat schiet nu echt heel mooi op. Nog een paar kleine details uitwerken in de komende les, en dan kan ik starten met het uitleggen van de patroondelen op de stof die ik ga gebruiken. Binnenkort dus meer nieuws hierover 🙂
Op dinsdagavond hadden we onze maandelijkse bee avond in de werfkelder van Patchworkwinkel Carol Cox in Utrecht. Door ziekte en het voorspelde winterweer was de opkomst wat minder dit keer, maar het was er niet minder gezellig om. Ik had mijn hexagonnen mee genomen en heb aan de zijkant weer wat horizontale strepen kunnen naaien.
Hexagonnen

Hexagonnen

En op woensdag (mijn vrije dag) reisde ik al vroeg met de trein naar Den Bosch. Daar werd namelijk bij Bossche Quilts & Meer  de workshop “Quilten a la Mara” gegeven door Mara Brands. Mara werkt momenteel zelf aan een quilt, waarbij zij gebruik maakt van panelstof met daarop wilde dieren. Tijdens het maken van deze quilt, merkte zij dat het niet prettig werkte dat de panels niet vierkant waren. Zij besloot daarop om de blokken zelf vierkant te maken. Het resultaat was zo mooi en verrassend, dat zij na een aantal blokken besloot om deze techniek verder uit te werken en hiervoor workshops te organiseren.
Quilt van Mara Brands

Quilt van Mara Brands

Zelf werk ik nooit met panels, en ik vind de quilt van Mara tot nu toe prachtig, dus ik besloot mij aan te melden. Na de uitleg kon je kiezen welk panel/dier je zelf wilde gaan maken. Je kreeg de panel + de stoffen die Mara van tevoren al uitgezocht en gesneden had. We gingen aan de slag om zelf ons panel verder uit te tekenen met behulp van Rasterquick, potlood en liniaal. Je tekent het blok groter door de lijnen van de afbeelding door te trekken. Daarna konden we aan de slag en de stoffen gaan naaien. Ik vond het bijzonder geslaagd om deze techniek uitgelegd te krijgen, en ben nu al erg tevreden over de 2 zijkanten die ik gemaakt heb.
Dierenpanel

Dierenpanel

Het effect is erg verrassend. Ik maak dit blok zeker af tot een miniquiltje, en wacht dan tot mijn bestelling panels binnen is. Dan eens bedenken hoe ik die in de toekomst ooit wil verwerken tot een quilt. Volop plannen dus 🙂 Mara had de workshop bijzonder vakkundig en uitgebreid voorbereid, met keurig alle benodigde stoffen bij de hand. Zeker een aanrader om eens mee te doen. Op 5 maart kun je o.a. terecht voor deze workshop bij Quiltshop Leur, op 20 februari bij Aljona in Schagen, en misschien komen er nog wel andere data/winkels bij.
Een quiltwinkel uitlopen met lege handen lukt mij nooit, dus natuurlijk ging er ook nog wat mee de trein in op weg naar huis. Twee schattige stofjes, 1 met tekst en 1 met haasjes er op. En toen wij de workshop hadden, kwam er in de winkel net een doos met blikjes binnen. Een quilter heeft nooit genoeg blikjes om projecten op te bergen, dus dit kleine blikje mocht ook mee.
Stoffen + blikje

Stoffen + blikje

En vandaag doe ik dus lekker rustig aan. Ik heb net de boekenkast een beetje anders ingedeeld, zodat de boeken wat meer bij elkaar staan. Kun je zien dat ik een groot liefhebber ben van Japanse boeken en magazines? 😉
Collectie Japanse boeken + magazines

Collectie Japanse boeken + magazines

6 Reacties naar “Een drukke, maar gezellige creatieve week”

 1. Phyllis 24 januari 2016 bij 17:19 #

  Kortom…. zoals je schrijft: een drukke, gezellige en creatieve week, geen January blues voor jou!

 2. Lida 24 januari 2016 bij 19:32 #

  Wat een leuke week voor jou, wel druk maar vooral heerlijk creatief! Groetjes
  Lida

 3. Floor 24 januari 2016 bij 19:52 #

  Wat heb je een schattig haasje gemaakt Gert. Zo leuk met die lange oren! Nog “even” en het is Pasen, dan staat ie schattig op de ontbijttafel.
  Zag je al op foto’s voorbij komen bij de workshop in Den Bosch. Mooie stofjes heb je gekocht en een beeldig blikje!

 4. Evelyne 24 januari 2016 bij 23:22 #

  Hi Gert, ik dacht je al gespot te hebben op een blog bij de workshop van Mara Brandts. Ik vond de foto’s die ik daar zag erg interessant, dus ga eens kijken bij de quiltshop in Leur nog een plaatsje is.Jou panel ziet er prima uit! Je haasje is een schatje.

  Groetjes,
  Evelyne

 5. Gerard Quak 25 januari 2016 bij 11:22 #

  Soms weet ik niet waar ik nou eens een reactie ga plaatsen, op Facebook of hier.
  Deze keer dus hier.
  Prachtig lief haasje heb je gemaakt. Het paal gebeuren trekt mij niet zo, maar het is zeker een prima manier om de tekening uit te breiden met andere lapjes. Ik heb grote bewondering dat je doorgaat met leren van patroontekenen en dan ook te gaan naaien. Heel fantastisch om je eigen kleren te maken, maar het blijft niet makkelijk!

 6. Yvonne 25 januari 2016 bij 14:27 #

  Wat een heerlijk week Gert! Je kunt nooit genoeg ‘quitting’ in een week proppen toch? Mooi effect die stroken naast dat dierenblok, leuk idee! En fijn je boeken weer geordend…..dat deed ik een poosje geleden ook maar inmiddels……Ik doe zelf nogal eens een graai of een vriendin gaat er even in tekeer en vervolgens staat alles weer door elkaar. Des te leuker om straks weer te gaan ordenen en alle boeken weer eens door mijn handen te laten gaan…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: