Met wat vertraging: de Handwerkbeurs in Zwolle

28 feb
Vandaag is het al weer 2 weken geleden dat in de IJsselhallen in Zwolle de Handwerkbeurs gehouden werd. Traditiegetrouw ga ik daar ieder jaar met mijn schoonzus naartoe.
Vorig jaar raakte ik tijdens de beurs mijn stem kwijt en was ik een week lang verkouden.
Dit jaar werd ik tijdens de beurs verkouden, en de week er na lag ik met griep op bed… Ik weet niet waar het precies door komt, en of het toeval is of dat er “iets in de lucht hangt” waar ik vatbaar voor ben.
Hoe dan ook: ziek zijn is nooit fijn, dus ik ben ook blij dat het nu weer over is en ik weer wat kan doen.
Daarom heeft het ook wat langer geduurd voordat ik over de beurs kon schrijven, en heeft mijn quiltwerk ook op een heel laag pitje gestaan.
De beurs was net als altijd weer erg leuk om te bezoeken. Het is een hele gevarieerde beurs, met naast quiltwinkels ook heel veel stands met allerlei andere handwerkmaterialen, zoals wol om te breien en haken, borduurwinkels enzovoort.
Ik had dit keer van tevoren een doel gesteld. Ik had namelijk de afgelopen tijd wat geld apart gelegd om een Daylight Wafer 2 Lightbox te kunnen kopen. Dit is een lichtbak op A3 formaat, waarmee je heel makkelijk patronen over kunt tekenen op b.v. stof.
Daylight Wafer 2 Lightbox

Daylight Wafer 2 Lightbox

Ik heb een heel klein lichtbakje met een losse plexiglazen plaat, maar dit werkte vooral bij grotere patronen nooit echt handig. Op het raam tekenen (met daglicht door het raam) werkt weer niet handig als ik (met name in de winter) alleen ’s avonds maar thuis ben en er dus geen daglicht is… Daarom: deze lichtbak is dan ideaal. Gelijk bij binnenkomst stond de stand al vooraan, dus binnen een minuut had ik mijn grootste aankoop van de dag al gedaan 🙂
Natuurlijk gingen we ook op zoek naar mooie stoffen, en bij Quiltwinkel Marij en Quiltkompas vond ik deze prachtige Japanse stoffen. Helemaal blij mee!
Stoffen Handwerkbeurs Zwolle

Stoffen Handwerkbeurs Zwolle

Want deze stoffen komen weer precies van pas bij mijn huidige project: de Patterns of Victoria Albert Museum Quilt. Ik heb weer een paar blokjes klaar, en ben na de aanschaf van de lichtbak ook gestart met het middenstuk. Hierop komt een cirkel met bloemen, die nu al mooi opschiet.
Het zijn heeeeeeel erg kleine ieneminie stukjes om te appliceren. Omdat ik zelf dat niet mooi voor elkaar krijg door middel van needleturn applicatie, kies ik er voor om deze te maken met behulp van de Apliquick staafjes, H250 Vlieseline en de Sewline lijmpen.
Voor mij werkt dit echt geweldig goed, en het geeft een mooi en net resultaat. Ik heb de blokken die klaar zijn en het middenstuk even bij elkaar gelegd om een beetje een idee te krijgen.
Om mijn voortgang te volgen, heb ik het overzichtsblad uit het patroon gekopieerd, en hierop teken ik met een roze stift af welk blokje ik al gemaakt heb. Voor nu zie je dat ik er nog heel veel mag maken, maar elk blokje is er weer één 🙂

8 Reacties naar “Met wat vertraging: de Handwerkbeurs in Zwolle”

 1. Carin 28 februari 2016 bij 12:53 #

  Je nieuwe quilt wordt schitterend Gert !
  Ja zo’n grote lichtbak is geweldig. Ik heb ook een zelfgemaakte van 68 x 40 cm. Heerlijk groot.

 2. Shirley 28 februari 2016 bij 13:22 #

  Wat een fijne aankoop, zo’n grote lichtbak, en ook zo lekker plat! De quilt is prachtig, ik houd van de symetrie, het maakt de quilt fijn om naar te kijken. Zo mooi, het middenstuk dat zo fijntjes is.

 3. Ria van Kasteel 28 februari 2016 bij 19:24 #

  Fijn dat je weer opgeknapt bent, en wat heb je prachtige lapjes gekocht voor die mooi quilt. Een groot project met geweldige blokjes, het middenblok ziet er prachtig uit.

  Groetjes van Ria 😊🐝🐝

 4. Lia 28 februari 2016 bij 20:27 #

  Wat leuk dat je met deze quilt bezig bent. Ik ook maar in French General stoffen. Pas een paar blokjes geprobeerd en getwijfeld over het middenstuk, maar die van jou wordt zo mooi … Groepjes Lia

 5. Phyllis 29 februari 2016 bij 10:13 #

  Heerlijk, zo’n lichtbak, heb er ook 1 , weliswaar van een ander merk, maar ben er heel blij mee, geen geplak op de ramen meer voor mij. Prachtig en precies werk weer, maar dat had ik op IG al gezegd, mooie, tere kleuren, ook.

 6. Floor 29 februari 2016 bij 11:26 #

  Prachtig wordt je nieuwe quilt, leuk dat middenstuk met kleine stukjes, lekker “prutsen”.
  Mooie stofjes ook. Ben helemaal niet van geel, maar die gele vind ik erg mooi.
  Zo’n grote lichtbak heb ik ook, werkt heerlijk.
  Ziek worden tijdens de beurs? Dat is niet zo gek eigenlijk, want er zijn dan zoveel mensen bij elkaar en er zijn er altijd wel een paar ziek of verkouden, dus de hele hal vol met bacillen.
  Nou ja, je bent weer beter en je hebt genoten van de beurs, dat is ook wat waard.

 7. Yvonne 29 februari 2016 bij 14:05 #

  Het lijkt er bijna wel op dat daar iets in de lucht hangt waar je vatbaar voor bent….de airco wellicht? Daar heb ik altijd last van……
  Maar je bent er gelukkig weer! Prachtige quilt die je aan het maken bent en handig dat aftekenen van de al gemaakte blokjes!

 8. david 1 maart 2016 bij 11:42 #

  Cannot read the text but I find your blocks really beautiful! I have just got a A3 Wafer 2 lightbox and I LOVE it!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: