Middenstuk gereed, nieuwe leesvoer en Miniatuurquilts

10 mrt
Oooh, wat is dit toch een lekkere quilt om aan te werken… En dan heb ik het natuurlijk over de “Patterns of Victoria Albert Museum Quilt”. De quilt die het voor elkaar heeft gekregen dat ik al mijn andere werk (weer 😉 ) uit handen heb laten vallen en al mijn tijd en energie hierin gaat zitten. Het is een quilt met afwisselend applicatie en patchwork, en ook met lekkere uitdagingen er in.
Afgelopen week heb ik het middenstuk klaar gekregen. Een achthoekig geappliqueerd middenstuk, met 4 hoeken er aan om het geheel weer vierkant te krijgen. Die hoeken zijn opgebouwd uit wederom hele kleine vierkantjes en driehoeken. Aan het klosje Aurifil garen wat ik erbij gezet heb kun je een beetje zien hoe klein de stukjes zijn.
Nu kan ik weer verder met de blokken die er omheen komen. Ik heb de eerste 2 (van 4) blokken al klaar: een dametje en een poes (want wat is een quilt zonder poes? 🙂 )
Heel af en toe heb ik natuurlijk ook wel eens rust (en ik moet tussendoor ook nog gewoon werken) Die rusttijd kan ik weer mooi vullen met lezen, want de laatste tijd werd er weer veel inspirerend leesvoer via de post bezorgd. Allereerst de nieuwe Quiltnieuws, altijd leuk om het magazine van het Quiltersgilde te lezen.
Verder zullen velen van jullie al wel gehoord hebben van de nieuwe Nederlandse glossy voor quilters, namelijk Het Klossie. Een erg charmant en mooi opgezet magazine, vooral als je bedenkt dat dit een particulier initiatief is, wat min of meer in een opwelling is ontstaan. Een leuk blad, ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen in de toekomst.
En verder kocht ik recent tweedehands nog dit prachtige Japanse boek: “180 Quilters Now in Japan”. Een wat ouder boek, maar zeker nog erg actueel. In het boek staan geen patronen, maar worden 180 prachtige quilts getoond van Japanse quilters. En je weet: daar hou ik enorm van, dus dit boek is smullen voor mij.
Iedereen die net als ik lid is van het Quiltersgilde weet het vast wel: vandaag is in Hilversum de Tentoonstelling Miniatuurquilts van start gegaan. Tot en met a.s. zaterdag 12 maart kun je in de Regenboogkerk in Hilversum kijken naar bijna 160 miniatuurquilts. Ik ben vanochtend naar de opening geweest en het is een erg leuke tentoonstelling. Veel mooie en verrassende quiltjes zijn er te zien. Verder zijn er 2 winkels aanwezig, kun je deelnemen aan workshops en is er een quiltcafe en een demonstratie. Wanneer je in de gelegenheid bent: ga zeker eens kijken, en laat je inspireren door de uiteenlopende werken.
Verder wil ik nog een geheimpje verklappen, als je beloofd het nog niet verder te vertellen… Een tijdje geleden zag ik op de website van QuiltKompas een hele gave stof met daarop een getekende plattegrond van de stad Londen. Ik was (als groot liefhebber van Londen) gelijk weg van deze stof. Op de beurs in Zwolle zag ik de stof voor het eerst in het echt, en deze was nog mooier dan op het plaatje. Ik heb met Ineke van Quiltkompas hierover gesproken en gevraagd of zij nog meer van deze stof op de rol had. Dat bleek gelukkig zo te zijn, en zo kwam het dat ik vorige week de gelukkige eigenaar mocht worden van voldoende van deze stof om…een nieuw eigen gemaakt overhemd mee te maken!
Nog niet verder vertellen hoor, want het duurt nog wel even voordat ik hiermee aan de slag ga. Op dit moment ben ik bezig met een zomers overhemd met korte mouwen, die ik binnenkort klaar hoop te hebben, en dan ook voor het eerst te kunnen laten zien hier. En daarna ga ik dus een Londen overhemd maken 🙂

5 Reacties naar “Middenstuk gereed, nieuwe leesvoer en Miniatuurquilts”

 1. Ronel Pistorius 10 maart 2016 bij 20:36 #

  Gert wat ben je goed bezig!! Dat kleine stukjes….jonge jonge…echt prachtig!!!

  Ronel Pistorius

 2. Ria van Kasteel 10 maart 2016 bij 21:53 #

  Prachtig middenstuk van een hele mooie quilt, en ach die andere werkstukken komen ook wel af😊😉je moet gewoon doen waar je je prettig bij voelt.
  De miniquilt tentoonstelling is ook erg leuk, wij waren met z’n drietjes afgereist naar Hilversum om te lunchen bij een ander bijtje, de kerk is namelijk bij haar om de hoek dus dit was een extra gezellig dagje.
  Een klein lichtpuntje in deze donkere onzekere tijd 🐝.

  Groetjes van Ria ;0))

 3. Floor 10 maart 2016 bij 22:53 #

  Het middenstuk van je nieuwe quilt ziet er nu al prachtig uit met die bloemen, en dat poesje… zo leuk!
  Vind het ook zo’n gezellig en fris blad Het Klossie, leuk dat Maria het nu ook in de winkel heeft, heb het blad aan haar laten zien afgelopen zaterdag.
  En dan die Londen-stof!!! Echt enig als je daar “straks” een overhemd van aan hebt.
  Dan kunnen we bij jou alle straten opzoeken 🙂
  Wat zal je een bekijks hebben als je in Londen met dat overhemd aan loopt.

 4. ramona neplenbroek-hermans 11 maart 2016 bij 08:52 #

  Hoi hoi,……wat een mooi GAAF middenstuk…kan me voorstellen dat je daar dol bent geworden!!! Ziet er ook mooi uit..top.

 5. Phyllis 11 maart 2016 bij 12:22 #

  Wat een prachtig werk, ik bewonder je stoffenkeuze. En die stof van London, wat enig! Zoals je weet ben ik net als jij een grote London fan, kan er niet vaak genoeg rondlopen, dat wordt enig om aan mee te werken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: