Vorderingen quilt en bezoek aan Rijswijk

9 apr
Oeps, is het al weer een maand geleden zie ik, dat ik iets geschreven heb hier? Time flies when you’re having fun, zeggen ze dan… En fun op quiltgebied heb ik zeker gehad de afgelopen periode. Liet ik in de vorige posting het middenstuk van de Patterns of Victoria Albert Museum Quilt zien, intussen ben ik al weer een stuk verder.
Het middenstuk is nu volledig omgeven door blokjes, en aan de bovenkant zijn ook flink wat blokjes er bij gekomen.
Het origineel van deze quilt is geweldig mooi, en de kleuren zijn heel subtiel en zacht en op elkaar afgestemd. Ik vermoed dat een groot deel hiervan ook gemaakt is met stoffen uit dezelfde serie (maar dat weet ik niet zeker) Ik kies ervoor om de quilt iets meer scrappy te maken. Ik kijk wel op het patroon om een beetje te zien hoe daar de licht/donker verhouding is van de stoffen, maar daarna zoek ik erbij waar ik op dat moment zin in heb. Natuurlijk probeer ik de stoffen wel zo te kiezen dat ze qua sfeer bij elkaar passen, maar ik kies bijvoorbeeld wat meer kleur in mijn stoffen. Zoals bijvoorbeeld in deze ster, of de oranje hoekpuntjes van het rechthoekige blok. En wat vind je van die schattige kat in de groene ruit? Te schattig toch!? 😉
Afmeting 9 x9 cm Afmeting 9 x 18 cm
Om een beetje een idee te krijgen van de afmetingen: het ster blokje is 9 x 9 centimeter en het blokje met de kat is 9 x 18 centimeter. Lekker klein en fijn werk dus.
Op de tekening heb ik met roze weer ingekleurd hoever ik nu ben. Is al een mooi stuk, vind ik.
Gisteren had ik een vrije dag op mijn (doordeweekse) werk genomen en ben ik naar de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk geweest. Op deze beurs en tentoonstelling is weer veel moois te zien en te koop. Ik heb gisteren weer *heel* veel bekenden gezien en gesproken, wat weer tot gevolg had dat ik maar de helft van de beurs heb gezien 😦 Veel winkels die er wel zijn heb ik niet eens gezien. Maar goed: ik kom niets tekort, en zondag kan ik altijd nog in de herkansing (maar dan ga ik toch ook niet veel van de beurs zien, want dan werk ik in de stand van Carol Cox: werk gaat dan voor natuurlijk)
Er zijn mooie tentoonstellingen te zien: zo hangen er veel quilts bekend uit de boeken van Willyne Hammerstein. En er zijn o.a. hele mooie tentoonstellingen met werk van Rita Dijkstra en de quilts uit het boek “Uitgeslapen” van Jantje Kupers – de Roo. De moeite waard om rustig op je gemak te bekijken.
Tussen het kletsen door heb ik toch nog gelegenheid gehad om wat Japanse lapjes te zoeken bij Quiltwinkel Marij. Ik kon nog wel wat licht gekleurde Japanse stofjes gebruiken in mijn voorraad, en die vind je genoeg bij Marij.
En verder kocht ik nog dit handige vouwbeentje van Clover: erg makkelijk voor het netjes glad strijken van je naadtoeslag tijdens het patchen en van bijvoorbeeld applicaties.
Vouwbeentje Clover

5 Reacties naar “Vorderingen quilt en bezoek aan Rijswijk”

 1. Carin 9 april 2016 bij 12:11 #

  Wat een prachtige quilt wordt dat Gert. Veel plezier op de beurs !

 2. Floor 9 april 2016 bij 12:47 #

  Wat jammer eigenlijk dat een foto totaal de werkelijkheid niet weer kan geven.
  Deze quilt in wording heb ik in het echt gezien, en het is een plaatje!!!!
  Op de foto herkende ik hem eerst niet eens. De kleuren zijn zo fijn, zacht en goed gekozen, en zo mooi geappliqueerd!
  Natuurlijk viel mij gelijk dat lieve poesje op 🙂
  Wordt nog een hele grote quilt zo te zien op de tekening, dus voorlopig nog heel wat te doen. Maar leuk en fijn werk toch dat appliqueren?
  Jammer dat je niet de hele beurs kon zien, volgende keer maar incognito gaan 🙂
  Veel plezier zondag in de stand.

 3. Phyllis 10 april 2016 bij 09:48 #

  Ik vind het prachtig worden, wat een tere, subtiele kleuren en zoals altijd, zulk netjes werk. Aan het vouwbeentje zul je veel plezier beleven, ik heb het al jaren en gebruik het ook voor handpatchwork ipv steeds naar het strijkbout te lopen. Zeker als je bij een bee bent, gezellig met anderen aan tafel zit te handpatchen is het een ideaal dingetje.
  En jawel…. weer….. zijn we elkaar misgelopen. Ik was er vrijdagochtend. Maar moest rond 12.30 weg, om Whopper weer uit te laten. Het zal er ooit van komen, Gert!

 4. Ria van Kasteel 10 april 2016 bij 11:40 #

  Wat een leuk blogje Gert, en wat ga je hard met je quilt hij is prachtig en dan moet je wel doorgaan. De kleuren van Greetje vind ik ook erg mooi. Ik stap zo. In de auto om naar Rijswijk te gaan dus misschien zien we elkaar.
  Groetjes Ria 😊🐝

 5. Ageeth 11 april 2016 bij 14:11 #

  Ik zag hem al op FB, maar wil hier nog laten weten, wat een pracht van een quilt je aan het maken bent! Echt supermooi, en zo netjes geappliceerd. Dat gaat gewoon een schoonheid van een quilt worden. Leuk om je gisteren weer eens tegen te zijn gekomen!
  Groetjes van Ageeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: