Update Victoria Albert quilt

20 jul
In de zomermaanden staat alles meestal een beetje op een laag pitje. Lessen en cursussen zijn afgelopen, op het werk wordt het rustiger, veel mensen gaan met vakantie enz. Ook het quilten gaat bij mij dan wat langzamer, wat weer tot gevolg heeft dat ik ook minder te melden heb hier.
Helemaal stil zitten kan ik echter nooit, dus af en toe wordt er toch nog wel een steekje gezet, hetzij binnen, of wanneer het mooi weer is op het balkon. Hierbij even een update van wat ik aan het doen ben.
Waar ik momenteel de meeste tijd aan besteed, is natuurlijk aan mijn Japanse “Patterns of Victoria Albert Museum Quilt” (ik krijg nog regelmatig de vraag waar ik dit patroon gekocht heb: dit is in Japan, bij de winkel van Yoko Saito )
Ik ben gestart met de applicaties voor in de 4 hoeken, en de eerste hoek linksboven zit er intussen in.
Nu ben ik bezig met de rechter bovenhoek. Je ziet aan mijn hand hoe klein de applicaties zijn: de steeltjes zijn echt superdun, en als je goed kijkt, zie je aan de tak in het bekje van de vogel zelfs nog een ieniemienie besje zitten. Echt monnikenwerk dus 🙂
Hoewel ik dit kleine en fijne werk erg mooi vind, heb ik er niet altijd zin in: soms wil ik ook wel eens een “gewoon” blokje maken. En aangezien er rondom het middenstuk ook nog een rand komt met blokken van 15×15 cm, kan ik voorlopig dus nog wel even vooruit. Ik maakte dan ook laatst deze 4 “wiebers” in van die heerlijke Japanse stofjes. Erg leuk om met dergelijke geruite los geweven Japanse stoffen te werken.
Ook het 1e blok van de volgende set van 4 is bijna klaar: hexagonnen op een ondergrond genaaid.
Het zal jullie vast niet verbazen dat ik “tussendoor” ook nog even met iets anders bezig ben (tja, ik kan het niet laten 😉 ) Een tijdje geleden zag ik ergens een quilt met alleen vierkantjes, tot een groter vierkant aan elkaar genaaid. Deze quilt zat al een tijdje te broeden in mijn hoofd, en ineens schoot mij te binnen dat ik nog wat jaren 30 stofjes had liggen. Hiermee ben ik aan de slag gegaan met behulp van een vierkante stempel, en dit werkt ideaal. Ik heb zo een aantal vierkantjes op de stof gestempeld, knippen en naaien maar. Ik heb nu 4 hele vierkanten klaar en ben zoals je zit met de volgende 2 bezig. Mijn streven is om het minimaal 3×3 blokken te maken, misschien eventueel zelfs 4×4. De tijd zal leren hoever ik hiermee kom.
Een paar weken geleden won ik een give-away, welke georganiseerd was door Ellie’s Quiltplace Als prijs mocht ik een patroon uitzoeken, wat nog niet meeviel: Ellie heeft heel veel mooie patronen namelijk. Toch een keus kunnen maken, en een paar dagen later lag dan ook keurig het patroon in de bus. Ik koos voor de Barn Dance. Ik ga hier nog niet gelijk mee starten, maar hoop deze in de toekomst zeker eens te maken. Ellie: dank nogmaals voor deze leuke give-away en prijs!
En afgelopen week maakte ik nog iets mee waarvan ik altijd een beetje ga blozen. Via Facebook kreeg ik een berichtje van een quiltster die mijn blog/Facebook altijd leest. Blijkbaar hebben wij elkaar wel eens gezien, alleen ik (her)ken haar (nog) niet. We zaten een tijdje over en weer te chatten via FB en zij vroeg mij of ik nog steeds Japanse magazines verzamel. En dat doe ik nog steeds: ik heb intussen een aardig grote verzameling, maar zeker nog niet alle nummers. Het bleek dat zij een aantal Japanse magazines had, die ik mocht hebben. Gisteren (ik werkte toen niet in de winkel, maar bij mijn ander baan) werd het pakket keurig netjes door haar bezorgd in de winkel voor mij. Vandaag werkte ik wel in de winkel en vond het pakket. Kijk nou wat mooi en lief: 5 prachtige exemplaren van het magazine Patchwork Quilt Tsushin!
Een erg mooie aanvulling voor mijn verzameling, en zo lief dat zij aan mij dacht, ik bloos altijd een beetje als mensen zomaar aan mij denken 🙂 Dank je wel lieve geefster! (naam is bij mij uiteraard bekend, maar zal ik hier niet noemen, ik weet niet of zij dit op prijs stelt)
 

9 Reacties naar “Update Victoria Albert quilt”

 1. Annelies van den Bergh 21 juli 2016 bij 07:00 #

  Wat wordt je quilt prachtig !!

 2. Yvonne 21 juli 2016 bij 07:42 #

  Zomertijd komkommertijd? Nou, jij hebt een aardige productie hoor! Prachtige blokken zijn er weer bij gekomen en je appliqueer werk is echt geweldig, petje af! Wat leuk dat je zo’n mooi patroon hebt gewonnen, nu alvast dromen over de juiste lapjes….en een lief cadeautje, altijd leuk als je zo verwend wordt.

 3. Ageeth 21 juli 2016 bij 11:27 #

  Ze wordt echt steeds mooier, je V&A-quilt, en inmiddels weet ik dus, dat ze in het echt nog veel mooier is dan op de foto’s. Zo perfect geappliceerd, en met die geweldige, kleine details. Nu weer dat ienieminie-besje bij het vogeltje. Echt topwerk, Gert! De quilt met de vierkantjes gaat ook heel erg mooi worden.
  Groetjes van Ageeth

 4. Floor 21 juli 2016 bij 11:54 #

  Wat lief dat je die leuke bladen van die mevrouw kreeg Gert! Heerlijk om te lezen op je balkon als je ’s avonds nog even wat wilt afkoelen.
  Ja, dat is pietepeuterig werk met die fijn applicaties, maar wel leuk. Natuurlijk wat afwisseling, lekker vierkantjes, zonder bij na te denken. Super handig die stempels, dat scheelt een hoop tekenwerk.
  Die quilt van mij met die geappliqueerde vogels heet ook Barn dance. Grappig, maar er zijn meer hondjes die Fikkie heten.
  Groetjes,
  Floor

 5. Elle 21 juli 2016 bij 12:39 #

  Ik vind dit zo’n ontzettend mooie quilt. Je kleurgebruik is ook geweldig. Ik ben heel benieuwd hoe het totaalplaatje eruit gaat zien. De wiebers zijn ook al zo prachtig.

 6. Gerard Quak 21 juli 2016 bij 15:32 #

  In stille bewondering bekijk ik de foto’s van je quilt. Prachtig!
  Gelukkig bestaan er nog zulke lieve mensen, die je zo maar iets cadeau geven. Daar word ik gewoon blij van, hahaha!

 7. Phyllis 21 juli 2016 bij 16:20 #

  Ik vind je V&A quilt echt prachtig worden, wat een fantastisch netjes werk en wat een mooi kleurenpalet. De vierkantjes zijn heel vrolijk, heel anders als de V&A die iets stemmiger is. En enig zo’n cadeau, geniet ervan!

 8. Lia 22 juli 2016 bij 20:13 #

  Hij wordt prachtig je V&A quilt

 9. Ineke 24 juli 2016 bij 19:11 #

  Wat mooi allemaal Gert. Die van je kleine blokjes vind ik echt monnikenwerk.
  Groetjes, Ineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: