Volop inspiratie…

20 aug
Gisteravond heb ik het laatste driehoekje genaaid aan de volgende set van 4 blokjes voor mijn “Patterns of Victoria Albert Museum Quilt”. Het is weer een mix geworden van “gewone” quiltstofjes en de door mij zo geliefde losser geweven Japanse stofjes.
In het midden van ieder blokje zit weer een poes, deze print heb ik ook al in andere blokjes gebruikt. Op mijn werktekening heb ik alle blokjes die klaar zijn weer ingekleurd, zo krijg je een beetje een beeld hoever ik nu ben.
Waar ik momenteel ook aan werk is het quilten van mijn Pride quiltje. Eén van de 2 harten is al volledig gequilt, met het andere hart ben ik halverwege en rondom de letters heb ik ook al gequilt. Voor de harten gebruik ik 2 quiltstencils met randmotieven, die precies in de gekleurde banen passen.
Dan is er de afgelopen tijd ook nog nieuw leesvoer bezorgd voor de nodige inspiratie. Zo is er door Quiltmania een nieuw boek uitgegeven van Reiko Kato, met allemaal Sunbonnet Sue quiltjes. De uitgaves van Quiltmania zijn altijd erg mooi verzorgd qua opzet en fotografie, zo ook deze weer. En verder is het nieuwe nummer van Het Klossie weer verkrijgbaar, dit keer met als thema Kerst.
Afgelopen week heb ik ook nog 1 proefblok gemaakt met behulp van een nieuwe set snijmallen uit Hongarije.
Csoki-Folt heeft diverse mallensets te koop, die het leven van een quilter een stuk makkelijker maken. Ik had bij hen de set mallen besteld voor het Calypso blok, en het zijn mooie mallen van een goede kwaliteit. Met deze set kun je een quilt maken met blokken die er een beetje uitzien als ballonnen. Ik heb dit proefblok op de naaimachine genaaid, en hoewel het naaien van ronde vormen even wat handigheid vergt, ben ik niet geheel ontevreden over het resultaat. Dit is maar zo een proeflapje, ik heb verder nog niet besloten in wat voor stoffen ik hier een hele quilt van wil maken. Ik denk dat het uiteindelijk mooie gekleurde batikstoffen zullen worden. Een filmpje over het gebruik van deze set kun je hier bekijken.
En alsof ik nog niet genoeg inspiratie en plannen heb: ik ben afgelopen week ook nog hoteldebotel verliefd geworden op een zebra! 🙂 Van The Tartankiwi kwam ik deze prachtige zebraquilt tegen.
(picture is property of The Tartankiwi)

(picture is property of The Tartankiwi)

Het patroon wordt gemaakt met paperpiecing/foundationpiecing, een techniek die ik altijd erg leuk vind om te doen op de naaimachine. Er is een kleine variant voor b.v. een kussen en een grote variant voor een hele quilt. Het lijkt mij geweldig om deze quilt te maken met mooie felle van kleur verlopende Kaffe Fassett stoffen, en dan de zebra (uiteraard) in zwart-wit tinten. Kortom: plannen genoeg, maar eerst verder met mijn huidige werkjes 🙂
De komende week is in Breda weer de jaarlijkse Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. Altijd een leuk evenement wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Ik ga woensdag als bezoeker en zaterdag mag ik er werken in de stand van Patchworkwinkel Carol Cox. Misschien zie ik je dan nog?
Oh ja: vergeet je trouwens niet te reageren op de give-away (zie een paar postings terug) Volgende week zondag doe ik de trekking!

4 Reacties naar “Volop inspiratie…”

 1. Floor 20 augustus 2016 bij 19:02 #

  Je schiet al een heel eind op met je mooie quilt in wording Gert!
  En dan weer lekker leesvoer, ook altijd leuk voor de momenten als je eens even rust wilt.
  Wat grappig dat proefblokje! Lijkt me op de machine heel erg moeilijk die ronde vormen, maar het wordt wel heel apart.
  Wij quilters worden toch vaak verliefd hè? Ik van de week op een muisje en jij op een zebra. Prachtig is hij, lijkt me mooi om die heel groot aan de muur te hangen, een echte blikvanger als je binnenkomt.

 2. Ria van Kasteel 20 augustus 2016 bij 19:39 #

  Je laat weer veel moois zien, je quilt groeit gestaag,leuk om zo te zie hoever je bent. Ook het quilwerk in je pride blokjes is natuurlijk weer prachtig verzorgd, en bij je leesvoer komt nu ook nog het quiltnieuws bij. En auls je een keer bezig bent zijn ronde vormen op de machine niet zo moeilijk, en de zebra wat een kleurenpracht, wat in het vat zit verzuurd niet.
  Groeten van Ria 😊🐝

 3. inge 21 augustus 2016 bij 20:53 #

  altijd heerlijk om jouw projecten te volgen! mooi hoor!

 4. Phyllis 22 augustus 2016 bij 14:08 #

  Goh,, wat is er weer veel te zien in deze blogpost. Handig om je vooruitgang zo aan te geven voor de V&A quilt, dat stimuleert. Je quiltwerk voor de Pride quilts is zoals altijd weer zo netjes. Die mallen kende ik nog niet, heel apart hoor. En die zebra is idd erg mooi, maar paperpiecing, ik heb het een paar keer geprobeerd, ik vind het jammer genoeg niet leuk. Zoveel mensen, zoveel wensen, gelukkig maar. Ben heel benieuwd of je je ooit gaat wagen aan die zebra.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: