Deel 1 Down The Rabbit Hole

11 feb
Op 31 januari is de BOM “Down The Rabbit Hole” van de Australische ontwerpster Sarah Fielke van start gegaan. Ik ga deze quilt maken en ik keek al reikhalzend uit naar deze datum. Het is geen Mystery Quilt, want er is van tevoren een schets van de uiteindelijke quilt getoond. Hoe deze uiteindelijk zal worden, is nog niet bekend, omdat het slechts een schets is.
Het leuke aan deze BOM is dat je, wanneer je meedoet, toegang krijgt tot een speciale pagina van Sarah waarop zij video updates post met tips en trucs, en ook een blog hierover. Verder is er een besloten Facebook groep waarop alle leden hun voortgang kunnen posten.
Voor dit eerste deel starten we met het middenstuk van de quilt. Hiervoor wordt een cirkel gemaakt, bestaande uit 40 partjes, en deze wordt op de ondergrondstof geregen of gelijmd. Hierbij worden 26 stelen geappliqueerd voor de bloemen die in een volgend deel komen.
De cirkel was redelijk ingewikkeld, omdat het hierbij *heel* erg belangrijk is om de naadtoeslag op de naaimachine precies goed te hebben (de cirkel is machinaal genaaid) Mijn naadtoeslag was net niet helemaal correct, waardoor het 1e kwart van de cirkel al niet goed uitkwam. Gelukkig had ik dit snel genoeg door en kon ik het corrigeren, en daarna was ik tevreden over het resultaat.
De stelen zijn met de hand geappliqueerd.
Voor deze quilt kocht ik op de Handwerkbeurs in Zwolle nog een paar stoffen ter aanvulling op mijn opgebouwde voorraad.
Op de foto zie je links het nieuwe stapeltje liggen, dit zijn prints van Tula Pink en Alison Glass, in lekker felle kleuren. Hoe groot is het contrast met de stoffen die ik ook zo mooi vind en waar ik ook graag mee werk, namelijk de Japanse stoffen die je rechts op die foto zit!? (dit was trouwens een cadeau wat ik nog tegoed had van mijn broer en schoonzus) Een groter contrast kun je bijna niet krijgen 😉 Ik weet niet wat dit precies over mij zegt, maar ik vind beide erg mooi.
Ik legde vanochtend de nieuwe stoffen bij de stoffen die ik al had, en kijk toch eens hoe mooi deze cirkel is! Hiermee moet het wel lukken om van deze Down The Rabbit Hole quilt een prachtige kleurige quilt te maken.
De reis is begonnen, komend jaar ga ik DOWN THE RABBIT HOLE!

6 Reacties naar “Deel 1 Down The Rabbit Hole”

 1. Ineke Hulzebos 11 februari 2017 bij 19:15 #

  Jeetje Gert, wat een schattige ronding en dan al die steeltjes die er op geappliceert zijn, mooi hoor. Wel prachtige stoffen dat je gaat gebruiken.
  Fijne zondag

 2. Floor 11 februari 2017 bij 19:16 #

  Vast heel koud en donker in het konijnenhol Gert, maar jouw stofjes zijn warm en kleurrijk!
  Die kleurencirkel ziet er heel mooi uit, niets meer aan doen zou ik zeggen en zo laten liggen, zonde om in de knippen toch?
  Ziet er inderdaad heel moeilijk uit die cirkels, maar prachtig gelukt.
  Wat het over je zegt die verschillen in stoffen….. misschien heb je wel twee heel verschillende kanten in jezelf…. maar welke…. ?
  Weet je vast zelf wel 🙂
  Groetjes,
  Floor

 3. Ageeth 12 februari 2017 bij 00:25 #

  Echt knap om een cirkel, die uit zoveel segmenten bestaat, op de naaimachine zo keurig rond te krijgen (uit pure faalangst zou ik dat dus met de hand doen)! Je bloemenstengeltjes zijn perfect. Ik ga dit spannende project graag bij je volgen; veel plezier met het vervolg ervan.
  Groetjes van Ageeth.

 4. Quiltingmieke 12 februari 2017 bij 07:27 #

  Piep
  Wat een schitterend kleurenpalet heb je verzameld Gert, dat zal inderdaad prachtig
  Wirden
  Benueuwd naar de bloemen.
  Fijne zondag
  Knuf

 5. Phyllis 12 februari 2017 bij 16:50 #

  Ik bewonder je cirkel, ben zelf geen held op de naaimachine (hopelijk ooit eens), bij jou ligt de cirkel nu prachtig plat. Mooi kleurenpalet, zo vrolijk, ik zie de lente al :)!

 6. Sonja de Waal-Snijder 14 februari 2017 bij 20:23 #

  Dat ziet er lekker kleurig uit. Volgens mij is er niets mis met jou hoor. Ik vind het ook leuk om af te wisselen in kleuren. De ene keer rustig of antiekerig, de andere keer lekker fel. Dat houdt de lol erin. Ik ben benieuwd hoe het konijnenhol gaat worden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: