Tassenwedstrijd, SteamPunk blokken en tentoonstelling Amersfoort

3 mei
Goed, laat ik eerst maar beginnen met het nieuws wat mijn dag kleurt vandaag. In mijn vorige posting liet ik voor het eerst mijn tas zien, die ik gemaakt heb van de Tula Pink stoffen, volgens een patroon van SewSweetness . Ik had het eindresultaat ingestuurd voor de wedstrijd die Sara georganiseerd had. Naarmate de uiterste inzenddatum dichterbij kwam, verschenen er natuurlijk steeds meer mooie tassen (meer dan 200) op de website, dus ik ging er vanuit dat dit niets zou worden. MAAR…afgelopen maandagavond kreeg ik een mail van Sara Lawson, met de mededeling dat ik een prijs gewonnen had! Ik kon het niet geloven, en wilde het eerst “officieel” zien, en vandaag is het dan zover: mijn naam staat als 1 van de winnaars op de website!!! (klik hier om alle winnaars te zien)
Mijn tas is gekozen als beste in de categorie “New Bag Maker” en als prijs heb ik een waardebon van 100 dollar gewonnen, te besteden op de website van ByAnnie . Dat geloof je toch niet!? Helemaal super, ik was zo verrast, en ben zo blij met dit nieuws. Helemaal leuk!
Ik kan natuurlijk niet de hele dag in feeststemming blijven, dus er moet tussendoor wel gewoon creatief doorgewerkt worden. Mijn hoofdproject op dit moment is de BOM Down the Rabbit Hole van Sarah Fielke. Iedere maand komt er een nieuw deel uit, en mijn streven is om hiermee gelijk te starten wanneer er weer een nieuw deel verschijnt. Als ik dan klaar ben voor die maand, mag ik van mijzelf de rest van de maand apekooien /buiten spelen, oftewel: tijd besteden aan iets waar ik op dat moment zin in heb. De afgelopen maand had ik ineens zin om even een blok te proberen van de quilt “SteamPunk” van Jen Kingwell. Het patroon + losse mallen hiervoor is momenteel op diverse plaatsen verkrijgbaar (Google hiervoor maar even), maar het heeft ooit ook in een QuiltMania gestaan (nummer 100) De reden waarom ik een blok wilde maken, is dat de show and tell van Jen een paar weken geleden mij aan het denken heeft gezet. Ik heb in mijn stoffen voorraad heel veel losse fat quarter stoffen zitten, wat allemaal “eenlingen” zijn. Ik heb die ooit gekocht, omdat ik vaak de print zo leuk vond. Alleen omdat dit eenlingen zijn, gebruik ik ze eigenlijk zelden in een project, omdat ze (in mijn ogen) dan weer niet passen bij wat ik wil maken. Jen Kingwell gebruikt in haar quilts van alles en nog wat door elkaar heen: gekke prints, Kaffe Fassett, Liberty stoffen, reproductiestoffen etc. Ik wilde dit wel eens proberen en heb een aantal eenlingen tevoorschijn gehaald. Het zijn veel ronde vormen, dus dat betekent veel spelden en kleine steekjes maken, maar dat vind ik erg leuk om te doen. (speciaal even een foto voor Floor 😉
En in plaats van 1 blok, waren er zomaar 5 blokken gemaakt 🙂 Erg leuk om de combinaties bij elkaar te zoeken en je minder te laten beperken door wat “hoort”.
Voor nu is dit even voldoende, want op 30 april kwam het 4e deel van de BOM uit, dus dat betekent weer aan de slag hiermee. Dit keer maken we een rand om het middenstuk, bestaande uit huisjes. Ik ben er al mee gestart, en mijn huizen worden gemaakt met diverse kleuren Grunge stoffen van MODA. Het is veel werk, en we werken met erg smalle strookjes, maar ik denk wel dat het mooi gaat worden. Binnenkort meer!
En tot slot, nog een paar foto’s van de prachtige quilttentoonstelling “Australian-Dutch Connection” met de quilts van Petra Prins, An Moonen en Di Ford. Deze tentoonstelling werd vorige week gehouden in Amersfoort, en het was erg mooi om de prachtige quilts uit de QuiltMania boeken (+ een aantal Irish Circle quilts) in het echt te mogen zien. Het was op een mooie locatie, en ik heb die dag (samen met 2 collega’s) heel veel leuke quilters gezien en gesproken.

9 Reacties naar “Tassenwedstrijd, SteamPunk blokken en tentoonstelling Amersfoort”

 1. Sonja de Waal 3 mei 2017 bij 18:41 #

  Gefeliciteerd met je prijs. Geheel terecht hoor. En wat ben je weer productief. Waar haal je de tijd vandaan? Een leuk idee om met al die incourante stoffen samen iets te maken. Ik zal het onthouden, voor als ik een keer geen plan heb 😂😂.
  De tentoonstelling was mooi zie ik. Zo’n prachtige kerk voegt er ook wel iets aan toe.
  Groetjes, Sonja

 2. Floor 3 mei 2017 bij 19:17 #

  Van harte gefeliciteerd Gert! Ik zei toch al dat je een prijs zou krijgen.
  Dus leuk om voor 100 dollar lekker iets moois uit te zoeken, gaat je vast wel lukken.
  Ronde vormen…. als ik al die spelden al zie krijg ik het al benauwd. Zo kan ik het helemaal niet, ik begin gewoon en zie wel waar ik uitkom, meestal niet goed dus.
  Gewoon alleen nog maar rechte lijnen doen. Jij kunt het goed, ze zijn prachtig geworden.
  Ja, de tentoonstelling, zag al op een foto dat jij er met Maria en haar dochter was.
  Groetjes,
  Floor

 3. Anneke Dirks 3 mei 2017 bij 20:20 #

  Gefeliciteerd👍

 4. Ineke 3 mei 2017 bij 21:02 #

  Van harte gefeliciteerd Gert, heel terecht dat je hebt gewonnen, je tas was supermooi, al ben ik het met je eens dat vele tassen heel mooi waren. Geweldig, een prijs van 100 dollar, niet gek hoor. Meer tassen maken?
  Leuk jou mooie blokken, het wordt weer een rage, deze Steam Punk blokken.
  Mooie tentoonstelling hé? Jammer dat je net de andere dag daar was, anders hadden we even kunnen babbelen.
  Liefs, Ineke

 5. judith 3 mei 2017 bij 21:32 #

  Gefeliciteerd met je prijs! Het is een super mooie tas. Knap gemaakt.

 6. Inge 3 mei 2017 bij 22:06 #

  Supercool dat je een prijs hebt gewonnen. Het is dan ook een keigave tas. Gefeliciteerd hoor! Mooie Steampunkertjes!

 7. Phyllis 4 mei 2017 bij 07:44 #

  Gefeliciteerd!! Wat leuk! En verdiend, het is een superleuke tas en ik vind dat toch zo knap, tassen maken…. alles 3D , daar ben ik reuze onhandig in… ik hou het maar bij het plattere werk 🙂 Leuk je steampunks, zo’n vrolijk patroon. En Amersfoort was inderdaad zo mooi, heb ervan genoten.

 8. Evelyne 5 mei 2017 bij 17:05 #

  Gefeliciteerd met je eerste prijs Gert! Je heb een geweldige tas gemaakt, mooi afgewerkt. Een terechte eerste prijs vind ik.
  Je steampunk blokken zijn erg mooi, leuk om de S.F. BOM mee af te wisselen. Toevallig maak ik mijn huizen met dezelfde stof als je hebt gekozen. Succes met je huizen bouwen!!

  groetjes,
  Evelyne

 9. Hetti 7 mei 2017 bij 13:18 #

  Wat ontzettend leuk dat je een prijs hebt gewonnen Gert!! Gefeliciteerd en wat ben je weer lekker bezig met alle projecten! Veel succes en plezier XXX Hetti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: