QuiltFolk magazine

14 jun
Als je regelmatig hier even komt kijken en lezen, zul je waarschijnlijk wel weten dat ik naast quilter, ook een verzamelaar ben. Natuurlijk worden er stoffen verzameld om mee te werken, maar ik ben ook dol op boeken en magazines die met mijn hobby te maken hebben.
Mijn verzameling magazines begint aardig te groeien. De favorieten zijn de Japanse magazines zoals Patchwork Quilt Tsushin (magazine bestaat helaas niet meer), Quilts Japan en natuurlijk de QuiltMania.
Recent viel mijn oog echter op een betrekkelijk nieuw magazine, wat ook maar zo eens een verzamelobject kan gaan worden.
Op Instagram had iemand een foto gepost van het Amerikaanse magazine QuiltFolk. Ik had hier nog niet eerder over gehoord, maar de cover wekte mij interesse. Na wat speurwerk op internet, kwam ik op hun website terecht: https://www.quiltfolk.com/
Ik kon echter niet ontdekken hoe ik losse nummers kon bestellen, alleen hoe je een abonnement af kunt sluiten. Maar ja: ik ga geen abonnement nemen als ik het magazine niet ken.
Ik heb daarom een mail gestuurd naar de redactie en kreeg keurig een reactie terug. Ik had gevraagd of het magazine ook in Europa verkrijgbaar is, omdat de verzendkosten vanuit de USA behoorlijk hoog zijn.
Van de editor in chief Michael hoorde ik dat het magazine nog niet volop verkrijgbaar is aan onze kant van de oceaan, maar dat het al wel via Groot Brittanië verkrijgbaar is. Ik kreeg deze website door van hem: http://www.contentedcat.co.uk/Magazines.html
Via deze site zijn de tot nu verschenen delen (2 stuks) te bestellen, en deze week heb ik ze ontvangen.
Deel 1 heb ik intussen helemaal gelezen, en wat een prachtig magazine is dit! Heel wat anders dan “we” gewend zijn, maar erg bijzonder.
Wat is het NIET? Een “gewoon” quilttijdschrift, met patronen en uitleg. Helemaal niet zelfs: in dit magazine staat geen enkel patroon en niets om zelf te maken.
Het magazine gaat over mensen die quilts maken, dus over quilters, quiltgroepen, long arm quilters, goede doelen, winkeleigenaren etc. Vandaar ook de titel QuiltFolk, oftewel “Quiltvolk” of “Quiltmensen” 😉
Het is een prachtig uitgevoerd boekwerk, rond de 160 pagina’s met mooie foto’s en verhalen over quilters. Echt een coffee table magazine. Per magazine wordt een staat van Amerika behandeld. Deel 1 gaat over Oregon, deel 2 over Iowa en het aankomende nummer op Hawaii. In iedere staat bezoekt de redactie diverse quilters, quiltgroepen en quiltwinkels en maakt daar mooie reportages over. En je leert ook nog van alles over de betreffende staten.
Wat echter het meest opmerkelijk is aan dit magazine: het is compleet VRIJ VAN ADVERTENTIES. Het zijn dus echt 160 pagina’s vol met foto’s en verhalen, zonder enige reclame.
Ik ben aangenaam verrast door dit magazine en kijk nu al uit naar de volgende delen.
Hopelijk groeit de populariteit van dit magazine ook internationaal, en komt het ook ooit in Nederland op de markt. Maar je kunt natuurlijk ook altijd een abonnement in de USA nemen of het bestellen via de UK.

8 Reacties naar “QuiltFolk magazine”

 1. Floor 14 juni 2017 bij 19:53 #

  Oohh…. Gert wat ziet dat er prachtig uit! Zoiets zou ik ook enig vinden, want wat is er nu leuker dan lezen over mensen die dezelfde hobby hebben dan jezelf.
  Maar alles in het Engels natuurlijk, dat is me toch te moeilijk om te lezen, en om het nu alleen voor de mooie foto’s te kopen….
  Jij hebt er vast weer een abonnement bij, dus maak maar vast een plank leeg 🙂

 2. Phyllis 14 juni 2017 bij 20:05 #

  Wat gaaf, ik had er nog nooit van gehoord, een heel bijzonder tijdschrift, dank je voor de tip.

 3. Marianne 14 juni 2017 bij 22:09 #

  Dit is wel een heel goede tip. Dank!

 4. Yvonne 15 juni 2017 bij 07:14 #

  Dat ziet er mooi uit!

 5. Judith Ebbelaar 15 juni 2017 bij 14:41 #

  Ik heb t hier nog niet gevonden gert, maar het ziet er inderdaad mooi uit!

 6. Marianne 17 juni 2017 bij 19:12 #

  Net binnen gekregen. Inderdaad de moeite meer dan waard!

 7. Irene 28 juni 2017 bij 07:09 #

  Wat lijkt me dat een geweldig mooi blad. Ik ga op zoek, bedankt voor je bericht erover!

 8. Carla Thompson 30 augustus 2017 bij 22:12 #

  Hallo Gert,
  Misschien vind je het leuk om te weten dat ik net een aantal issue 2 en 3 van Quiltfolk besteld heb bij Quiltfolk zelf. Ik zal de enige in Nederland zijn die het magazine verkoopt. Als het een beetje loopt zal ik binnenkort ook issue 4 gaan bestellen.
  Met vriendelijke groet,
  Carla Thompson
  Quiltblocks – Leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: