BOM, Steampunk, Quiltfolk, Dogs in Sweaters, podcast en Weversmarkt

29 jul
Op dit moment is het volop vakantieperiode in Nederland, en is het ook wat rustiger hier op deze pagina. Niet omdat ik zelf vakantie heb (die is helaas alweer voorbij), maar omdat ik het soms ook wel lekker vind om even wat anders te doen dan achter de laptop werken 😉
 
Dat betekent echter niet dat er niets gebeurt op quiltgebied, integendeel zelfs. Zo heb ik deze maand het volgende deel van de BOM Down The Rabbit Hole van Sarah Fielke gemaakt. Deze maand was de opdracht om machinaal 4×2 halve Dresden Plates te naaien (een grote en een kleine cirkel) en die handmatig te appliqueren op de volgende randen. Veel applicatiewerk dus, en dat kostte nog aardig wat tijd. Maar het is gelukt om keurig voor het eind van de maand klaar te zijn. Eerdaags komt het volgende deel weer uit, dan gaan we de hoeken maken en kunnen de randen vastgenaaid worden.
 
Tussendoor vind ik het heerlijk om met de hand een nieuw blok te naaien voor de SteamPunk quilt van Jen Kingwell. Een geweldig leuke quilt om te maken, vooral vanwege de maffe combinaties die ik er in stop. Ik ben intussen over de helft met het aantal blokken, dus de vaart zit er goed in. Op de foto zie je precies de helft, 24 blokken, maar ik heb er intussen alweer 3 bij gemaakt. Het wordt een vrolijk en kleurig geheel.
 
Wat is er leuker om tussen al dat patchwork door af en toe even te ontspannen door wat te lezen….over quilten… 🙂 Het volgende deel van het Amerikaanse magazine Quiltfolk is uit en gisteren lag deze in de bus, met dank aan The Contented Cat Magazines in de UK. Ik heb er nog niet in gelezen, dat ga ik dit weekend doen. Dit keer staat het magazine in het teken van Hawaii, erg toepasselijk voor de zomer.
 
Ik ben vast niet de enige quilter die een enorm lange lijst heeft met Quilts-Die-Ik-Ooit-Wil-Maken-Als-Ik-Meer-Tijd-Zou-Hebben. Ik heb deze week weer een aanvulling hierop gedaan door de aanschaf van dit superleuke patroon van teckels in sweaters! Hoe schattig is dat!? Het patroon heet Dogs in Sweaters en is van Elizabeth Hartman  Ik ga deze quilt nog niet gelijk maken, maar hij staat wel hoog bovenaan op de lijst.
 
Deze week ontdekte ik ook nog iets anders waarmee ik mij de komende tijd vast wel ga vermaken. Misschien ken je deze al lang en loop ik met dit nieuwtje een beetje achter de fanfare aan, maar goed… Ik kwam geheel toevallig op de site terecht van Modern Sewciety en zag hier een enorme lijst staan met podcasts die je kunt beluisteren over sewing and quilting (uiteraard wel in het Engels) Ik kwam hier terecht omdat ik op zoek was naar Victoria Findlay Wolfe en in de nieuwste podcast hoor je haar praten over haar werk. Erg leuk en informatief om te horen, en er staan er nog veel meer op! Tijdens het patchen en quilten kan ik geen tv kijken, maar meestal luister ik wel naar muziek. Nu kan ik dus ook eens een podcast aanzetten. Je vindt ze hier: http://www.modernsewciety.com/podcast-gallery
 
Tot slot nog even een paar kleurige foto’s die ik maakte op de Weversmarkt. Deze was op woensdag 19 juli in Hoorn en is erg leuk om te bezoeken als je houdt van garens en kleuren en creatieve dingen. Voor quilters is er ook een beperkt aanbod, maar het merendeel van de kramen richt zich op garens, wol, breien, haken, weven, vilten enzovoort. Ik heb mij erg goed vermaakt, er is altijd veel moois te zien. In de toekomst wil ik ooit nog eens leren weven op een rigid heddle loom (hevelriet getouw), dus mijn bezoek was voornamelijk bedoelt ter inspiratie.

Na dergelijke uitstapjes wil ik altijd het liefst zo snel mogelijk naar huis om weer iets te maken, hebben jullie dat ook?
 
Geniet lekker van de zomer en/of je vakantie, en tot de volgende keer

5 Reacties naar “BOM, Steampunk, Quiltfolk, Dogs in Sweaters, podcast en Weversmarkt”

 1. Stephanie kendron 29 juli 2017 bij 14:19 #

  Thanks you for the shout out and for tuning in ❤️

 2. Anneke Dirks 29 juli 2017 bij 14:32 #

  Fijn verhaal van je. Het verwoordt goed wat wij als quilters soms voelen. Het stimuleert ook weer om naar iets anders te kijken( teckels bv.)

 3. Ria van Kasteel 29 juli 2017 bij 14:37 #

  Wat ben je weer heerlijk bezig, de bom is lekker fleurig en de J K is lekker gek. Geniet ervan want met weinig tijd presteer je meer. Dat klinkt gek maar ik spreek inmiddels uit ervaring. Maar ik geniet nog steeds van de lapjes hoor😊

 4. Floor 29 juli 2017 bij 17:51 #

  Je konijnenhol quilt wordt prachtig Gert! Zie hem ook in andere kleuren voorbij komen, maar overal leuk.
  Die vrolijke is ook al zo moo geworden, en je schiet zo lekker op.
  Nu heb je weer nieuwe inspiratie…. daar hebben quilters geen gebrek aan. Dat is soms wel eens lastig, we willen zoveel.
  Die hondjes quilt….. enig! Allemaal kleine Jody’s 🙂
  Groetjes,
  Floor

 5. Phyllis 30 juli 2017 bij 08:22 #

  Zoveel kleuren in je werk, heerlijk! Die hondjes staan bij mij ook op de lijst…. maar die lijst is lang…. ik kende de podcasts nog niet, wel een idee. Zelf heb ik graag wat geluid aan tijdens het patchen/quilten (en mijn hond kan ook niet tegen stilte) dus heb ik dan meestal een suffe Netflix serie op staan, luisteren en zo nu en dan met 1 oog naar kijken. Misschien eens zo’n podcast proberen, dus dank voor de tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: