TULA, TULA, TULA!

29 jan
Okay, bereid je voor: dit wordt een posting met *veel* foto’s, dus wees gewaarschuwd 😉
Het afgelopen weekend stond voor mij in het teken van een gebeurtenis waar ik al maanden naar uitkeek, en dat was: Tula, Tula, TULA! De bekende ontwerpster Tula Pink is op dit moment samen met haar moeder in Europa en doet op zondag, maandag en dinsdag Nederland aan.
Het voordeel van werken in een quiltwinkel, is dat je soms mee naar de groothandel mag om inkopen te doen voor de winkel, of om leuke lezingen mee te maken.
Op zondag was Tula te gast bij de groothandel Rhinetex in Deventer en ik ben hier samen met vriendin en collega Mirjam naartoe geweest.
We hadden tijdens de lezing mooie plaatsen vooraan, dus we konden alles goed bekijken. De lezing bestond uit 2 delen. De eerste helft werd verzorgd door Alex Veronelli van Aurifil Threads, en de 2e helft door Tula Pink.
Tula vertelde over het proces wat zij doorloopt om haar stoffen te ontwerpen, wat erg boeiend was om te horen en zien. Zij had prachtige quilts mee genomen van haar stoffen, die ook volop bekeken en aangeraakt mochten worden.
Na afloop was er gelegenheid om met haar op de foto te gaan en om boeken te laten signeren. Maar dat heb ik niet gedaan…
Want…de dag er na (maandag) ging ik Tula nog een keer zien! Dit keer was zij uitgenodigd door Dorien van QuiltBoutique  om in Berkel en Rodenrijs een lezing te verzorgen in de ochtend (en ’s middags een workshop)
Ik ben naar de lezing ’s ochtends geweest, en ook dit was weer superleuk om mee te maken. Tula kan heerlijk vertellen en beschikt over een gezonde dosis humor en sarcasme.
Het verhaal begon hetzelfde als op zondag, maar werd uitgebreid aan het eind (met o.a. een blik in haar mooie atelier) Erg bijzonder om iemand die je kent van haar prachtige stoffen en die je bewondert in levende lijve te mogen zien en spreken. Dit keer ben ik uiteraard wel op de foto gegaan met haar (en ook nog een keer samen met Dorien) Zo’n kans krijg je niet elke dag 😉
En ik heb Tula gevraagd of zij mijn boek EN de tas die ik destijds maakte met haar Tabby Road stoffen wilde signeren!
Ik ben dus een blije gup momenteel en mijn hoofd zit vol met inspiratie en kleuren. Twee dagen om vaak en met veel plezier aan terug te denken.

9 Reacties naar “TULA, TULA, TULA!”

 1. Anneke Dirks 29 januari 2018 bij 16:25 #

  Een echte blije man dus. Ik lees altijd met veel plezier je nieuwsbrieven.

 2. Floor 29 januari 2018 bij 16:50 #

  Gek hè, het is helemaal niet mijn smaak die stoffen, maar ik vind haar quilts schitterend!
  Zie dat jij je kleding hebt aangepast aan haar lezing (of misschien zelfgemaakt van haar stoffen?) Je hebt heerlijk genoten, dat kan ik me voorstellen.
  Groetjes,
  Floor

 3. Ria van Kasteel 29 januari 2018 bij 19:15 #

  Wat bof je toch weer, maar wat gun ik het je😻 Ik vind de stoffen geweldig van kleur en prints, ik heb vorig jaar wat stofjes bij de quiltmuis gekocht maar die hebben nog geen bestemming, nu lekker nagenieten. Groetjes Ria 🌈😊🐝

 4. Phyllis 30 januari 2018 bij 07:08 #

  Je hebt genoten, dat is duidelijk 🙂 . Hoewel ik zelf niet met haar stoffen werk, zie ik ze regelmatig, ook quilts etc die ermee gemaakt worden en ik vind dat het er altijd heel vrolijk uitziet. En ook nog Mr. Aurifil bij Rhinetex, leuk hoor!

 5. Gerda 30 januari 2018 bij 07:55 #

  Heerlijk zulke dagen..daar krijg je energie van !
  Al die vrolijke kleuren….
  Heerlijk nagenieten Gert..!
  Fijne dag

 6. Elle 30 januari 2018 bij 10:28 #

  Heerlijk, zoveel foto’s! kan ik mooi even meegenieten van al dit kleurenspektakel. Ik was nog niet zo bekend met haar en haar quilts maar dit is echt genieten.

 7. Judith 30 januari 2018 bij 10:44 #

  Heerlijk al die foto’s echt van genoten.

 8. Yvonne 30 januari 2018 bij 19:25 #

  Wat een heerlijke inspiratie weer! Lijkt me een enig mens!

 9. Nellie 9 februari 2018 bij 13:50 #

  Een gesigneerde tas, dat vind ik echt bijzonder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: