Top Down the Rabbit Hole is klaar! (+ fruitladder, quilt/reisboek en Gütermann project)

25 feb
Op 31 januari 2017 ben ik gestart met de top van de Down The Rabbit Hole quilt, een BOM project van Sarah Fielke. En vandaag, bijna 1 jaar en 1 maand later, zit de top helemaal in elkaar! Het was een erg leuk en bijzonder project, waarbij ik voor mijn doen voor het eerst met zeer vrolijke en felle kleuren en prints heb gewerkt.
Iedere maand kregen de deelnemers naast de patronen ook toegang tot video’s van Sarah, waarin zij allerlei tips en uitleg gaf. Mede hierdoor zijn mijn applicatie vaardigheden erg toegenomen, en is mijn liefde voor applicatiequilts alleen maar groter geworden.
Klein minpuntje is alleen dat de quilt top zo groot is geworden (240×240 cm) dat ik momenteel nog geen plek heb gevonden waar ik een foto van de hele top kan maken. Voor nu moeten jullie het dus helaas even doen met een foto van 1 van de hoeken, waarop in ieder geval de buitenste randen goed te zien zijn. Binnenkort heb ik weer een bee, en dan hoop ik een goede foto te kunnen maken van de top. Nog even geduld dus…
En natuurlijk is de quilt nog lang niet klaar, want de grootste uitdaging komt dan eigenlijk nog: quilten! Ik heb het idee opgevat om de quilt zelf met de hand te quilten. Geen idee of dit (gelet op de afmeting) een geniaal of een gestoord idee is, maar dat zal de tijd moeten leren 😉 Het sandwichen van een quilt is voor mij echter vaak een grote drempel, en een quilt van dit formaat past gewoon niet op mijn tafel of vloer. Dus ik ga de quilt machinaal laten sandwichen op een long arm machine, en daarna zelf handmatig quilten. Ik moet alleen nog even wachten tot mijn stof voor de achterkant arriveert, en dan hoop ik het geheel weg te brengen. Over dit proces zal ik in de toekomst vast nog wel eens posten.
 
De Down The Rabbit Hole quilt is door zijn afmeting ook veel te groot om bij ons thuis aan de muur te hangen, aangezien we daar de ruimte niet voor hebben. Sterker nog: ik heb thuis slechts 1 muur waarop ik een quilt kan hangen. Hier hangt een schilderij ophangsysteem, wat ik in hoogte en breedte kan variëren, dus ik kan wel regelmatig een andere quilt ophangen. Ik heb in het verleden al meerdere quilts gemaakt, die ik niet altijd kan bekijken of tonen. Deze liggen dan ook opgestapeld op de kast in onze slaapkamer, wat eigenlijk wel zonde is. Daarom was ik ook erg blij met de tip die ik kreeg bij mijn broer en schoonzus. Mijn schoonzus Greetje quilt ook, en zij had bij van Hattem Maatwerk een fruit trap gekocht om haar quilts overheen te hangen. Een erg leuke manier om quilts op te hangen, en ook ideaal als je niet veel ruimte hebt. Ik heb daarop gelijk een witte trap bij hen besteld, die deze week keurig door PostNL bezorgd werd. En kijk eens hoe gezellig dat er uitziet! 🙂
Ik ben er dan ook erg blij mee dat ik nu mijn quilts op deze manier in de woonkamer kan hangen.
 
Naast quilten mag ik in mijn vrije tijd ook graag lezen. Sinds de iPad lees ik veel meer (Engelstalige) boeken dan voorheen. Dat betekent niet dat ik alleen nog maar digitaal lees, want 1 van de boeken die ik momenteel lees is dit boek, Take it Easy van Yvonne van Rijn. Wellicht kennen jullie Yvonne van haar blog http://stitchinbitch-yvonne.blogspot.nl/. Yvonne is een quilter en reist regelmatig naar Amerika. Zij schrijft graag en heeft haar reiservaringen nu verwerkt in een fictief verhaal.
Het verhaal gaat over Bet, een quilter uit Nederland, die van een Amerikaanse quiltvriendin Judy de vraag krijgt om een tijdje naar Amerika te komen om te helpen met het restaureren van wat antieke quilts. Judy wil Bet ook graag haar leefomgeving laten zien, en hierbij kan Yvonne volop putten uit haar eigen reiservaringen. Zelf ben ik nog nooit in b.v. Utah, de Grand Canyon of Las Vegas geweest, maar Yvonne weet het beeldend te beschrijven. Het voelt tijdens het lezen net of je zo meerijdt in de camper met Bet en Judy 🙂 Het boek is door Yvonne in eigen beheer uitgegeven en is te bestellen bij haar zelf. Kijk voor info over het boek op haar blog.
 
Mocht je denken dat ik, nu de top van mijn quilt klaar is, in een “zwart gat” val: geen zorgen hoor 😉 Ideeën genoeg, en ook nog genoeg om af te maken.
Eén van de projecten waar ik mee aan de slag ga hoop ik binnenkort te kunnen laten zien. Het is een project van/met Gütermann creativ Benelux, en ik ga hierbij werken met stoffen uit de serie Gütermann Ring of Roses, Marrakech.
Meer hierover vertel ik binnenkort, voor nu heb ik jullie weer genoeg verteld en laten zien 🙂

5 Reacties naar “Top Down the Rabbit Hole is klaar! (+ fruitladder, quilt/reisboek en Gütermann project)”

 1. Yvonne 25 februari 2018 bij 19:22 #

  Jong dat is nog eens een top van formaat!
  Een heel werk om met de hand door te quilten weet ik uit ervaring maar wel het mooiste!
  Even een paar winters flink aan de slag maar dan heb je ook wat!
  Bedankt voor de positieve reactie op mijn boek. De verkoop loopt goed gelukkig, mede dankzij zulke leuke reacties van lezers!
  Het was mijn bedoeling de lezer via mijn boek mee op reis te nemen, super om te lezen dat dit is gelukt.

 2. Ineke 25 februari 2018 bij 20:13 #

  Dat wordt ook al zo’n grote top, net als mijn Bride and Bloom! Vast heel mooi geworden!!! Enne…ik heb nu ook het boek van Yvonne, lekker lezen en ontspannen volgende week.
  Fijne week

 3. Phyllis 26 februari 2018 bij 07:09 #

  Dat is een hele flinke quilt, zelf quilten, wow… misschien is het een idee om big stitch quilting te doen? Gaat aanzienlijk sneller als in de hoop en is lekker relaxed. Gewoon quilt op tafel, grotere naald, dik garen en grotere steken, vind het ook wel bij Sarah Fielke projecten passen. Leuk die trap, is inderdaad een prima en gezellige manier om van je quilts te genieten en aan te passen met de seizoenen. Ben benieuwd naar je nieuwe project, nog niet van gehoord.

 4. Floor 26 februari 2018 bij 12:41 #

  Ben ook druk aan het lezen in het leuke boek van Yvonne. Leuk om op reis te kunnen en onderhand in bed te liggen 🙂
  Jouw super grote Konijnenhol quilt is dan eindelijk af. Dacht al, waar laat je zon knoepert
  Natuurlijk is zo’n ladder leuk om quilts op te hangen, maar je ziet dan helaas maar een klein stukje, en voor deze quilt zou het zo leuk zijn om hem helemaal te kunnen zien.
  Maar wat niet kan, dat kan niet, misschien een tijdje in de winkel t.z.t.?
  Zelf quilten wordt nog een hele uitdaging, wens je strekte… nou ja, ook plezier hoor.
  Groetjes en tot zaterdag,
  Floor.

 5. Chris 26 februari 2018 bij 13:37 #

  Moooiiii! Ik luister op de iPad naar luisterboeken, kan ik ondertussen quilten hihihi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: