Jack’s Chain, mallen set en vakantieplannen

29 jul
In de vorige posting hier schreef ik dat ik geïnspireerd was geraakt door het prachtige boek over de rood witte quilts. Ik liet toen 1 blok zien wat ik gemaakt had.
De inspiratie is gelukkig niet verdwenen na dit ene blok, en ik ben al een heel stuk opgeschoten hiermee. Ik heb nu bijna 7 “ringen” klaar, en het is zo leuk om deze te maken.
De grootte van de uiteindelijke quilt wordt bepaald door de hoeveelheid rode en witte stof die ik hiervoor heb. Ik heb niet van tevoren uitgerekend hoeveel blokken ik kan maken, ik bepaal het gewoon gaandeweg. Mijn eerste streven is 13 blokken (dan komt er onderaan nog 1 rij van 2 en 1 rij van 3 bij), maar mocht ik daarna nog veel stof over hebben, dan richt ik mij misschien op 18. De tijd zal het leren, voorlopig kan ik nog wel even vooruit.
Ik heb intussen ook ontdekt wat de naam is van dit blok, en het heet een Jack’s Chain.
Vorige week vierde ik mijn verjaardag. Voor de mensen die het zich afvragen: ik werd 48 lentes jong (jaja, ik weet het: je zou het niet zeggen, maar het is echt waar 😉 ) En natuurlijk zat er ook wat “quilterigs” tussen de cadeaus, namelijk 2 mallen setjes van House of Quilts 
Ik heb de set voor de “Rose of Sharon” en de “Blad Paisley”. Ik weet het: je kunt ook prima zelf malletjes maken van b.v. paterno (doe ik meestal ook), maar ik vind dergelijke kant en klare mallen toch ook wel ideaal werken.
In het vorige nummer van QuiltMania staat een quilt van Janine Alers die ik misschien ooit nog wel eens ga maken, en een paar van deze mallen kun je hier ook voor gebruiken, dus dan heb ik die maar vast in huis 🙂
Op dit moment genieten we trouwens samen van de eerste dagen van onze vakantie. Ik heb de komende 2,5 weken heerlijk vrij. We gaan niet weg deze weken, in mei zijn we al een weekje naar Londen geweest. Hoewel we dus niets gepland hebben om weg te gaan, gaan we ons vast wel vermaken deze dagen.
Ik heb echter wel een paar quilt gerelateerde dingen gepland staan.
Ten eerste ga ik vrijdag 3 augustus naar de Open Dagen van De Quiltster  in Kerkwerve. ’s Ochtends ga ik naar de lezing van Yvonne van Rijn over haar boek “Take is easy” en ’s middags naar de workshop van Karen Styles uit Australië.
En dan in de week daarna is het eindelijk zover: The Festival of Quilts in Birmingham!
Al een jaar kijk ik hier naar uit, vorig jaar toen de beurs van 2017 net afgelopen was heb ik al een hotelkamer geboekt, en nu is het eindelijk zover. Dit is mijn allereerste keer dat ik een buitenlandse tentoonstelling en beurs ga bezoeken, en ik hoor van verschillende kanten dat het erg de moeite waard is, dus ik ga mij vast enorm vermaken. Ik ga samen met een collega, en we zijn er van donderdagochtend vroeg tot zaterdag einde van de middag. Alles is geregeld: hotel, vliegtickets, entreetickets, workshops en lezingen, dus ik ben er klaar voor.
Ik heb al meerdere Nederlandse quilters gesproken die ook gaan, dus ik kom vast veel bekenden tegen. Reken maar op een uitgebreid verslag zodra ik weer terug ben 🙂

9 Reacties naar “Jack’s Chain, mallen set en vakantieplannen”

 1. Yvonne 29 juli 2018 bij 13:33 #

  Leuk Gert! Ik ga je zien volgende week!

 2. Annemiek 30 juli 2018 bij 07:41 #

  Mooi wordt de rood/witte quilt en ik kijk nu al uit naar je uitgebreide verslag. Geniet van je vakantie. Er is zoveel te doen in Nederland met dit mooie weer. Have fun.

 3. Digna 30 juli 2018 bij 08:40 #

  Veel plezier daar in Birmingham, Gert!
  Trouwens: als je nog eens naar een andere quilttentoonstelling in Engeland wilt gaan: Quilts UK in Malvern, half mei, is ook een absolute aanrader!
  Je “rood-witte” wordt schitterend!
  Groeten van Digna

 4. Floor 30 juli 2018 bij 11:58 #

  Jeetje Gert, ben je PAS achtenveertig geworden??? Had ik niet gedacht hoor 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  De rood met witte blokken worden leuk. Veel plezier volgende week bij Yvonne, wordt vast gezellig daar bij Marcha.
  En dan naar Birmingham! Ben heel benieuwd, en jij ook natuurlijk.
  Veel plezier.

 5. Scottie lover 31 juli 2018 bij 00:50 #

  Excuse my ignorance but where is the translate to English ? please 🙂

 6. Phyllis 31 juli 2018 bij 08:39 #

  Nog van harte gefeliciteerd! Ik vind je rood/witte project super en hoop dat er genoeg stof is om er nog even mee door te gaan. Je gaat genieten van Birmingham, ik vond het enig 2 jaar geleden.

 7. iolosdad 1 augustus 2018 bij 00:29 #

  Thank you for the translate button 😃 I’m a lazy Scotsman who only speaks English rather badly lol. Gavin

 8. Francien Reijmers 1 augustus 2018 bij 18:35 #

  Vorig jaar was ik in Birmingham! Je weet niet wat je ziet, het wordt een overweldigende ervaring. Heel veel plezier en vooral genieten!! Groet van een stille lezeres!

 9. jacqueline neeft 2 augustus 2018 bij 06:24 #

  leuk misschien zie ik je nog in Birmingham!
  fijne vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: