Open Dag bij De Quilt Ster met o.a. Karen Styles

3 aug
Op dit moment is het nog steeds bijzonder warm in Nederland, zoals jullie allemaal wel zullen ervaren. Wij hebben momenteel vakantie, en mede door het warme weer doen we niet zo heel erg veel spannends, omdat het gewoon te warm is overdag. Beetje lezen, beetje patchen, buiten op het balkon zitten in de schaduw, als het te warm wordt is er binnen altijd nog Netflix 😉
Maar vandaag had ik toch een quilt uitje gepland, namelijk een bezoek aan de Open Dagen van Marcha van De Quilt Ster in Kerkwerve. Vandaag en morgen heeft Marcha haar open dagen en er zijn diverse leuke activiteiten georganiseerd. Daarom stapte ik vanochtend al om 8 uur in de auto (leve de climate control 🙂 ) om rond 9:45 in Kerkwerve te arriveren. Het is even rijden, maar zeker de moeite waard. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk nog nooit bewust in Zeeland ben geweest (vroeger als kind een keer bij de Deltawerken), maar wat ik er vandaag van gezien heb, is het erg mooi en wijds en rustig.
Maar goed: ik ging dus naar een quiltwinkel, en dat is natuurlijk altijd een goede reden om ergens naartoe te rijden! Ik begon de ochtend met een lezing van Yvonne van Rijn  waarin zij vertelde over haar reizen naar Amerika en over het tot stand komen van haar boek “Take it Easy”. Ik ken Yvonne natuurlijk van haar blog en van haar boek, maar nu was het dan eindelijk eens een keer tijd om elkaar te spreken, erg gezellig. Alleen vergeten om foto’s te maken…
In de middag heb ik een workshop gevolgd van de Australische ontwerpster Karen Styles . Karen heeft al diverse prachtige quilts en stoffen ontworpen, en momenteel verzorgt zij de BOM in de QuiltMania. Ik heb intussen al heel wat Australische ontwerpsters ontmoet (Karen Styles, Lynette Anderson, Di Ford, Jen Kingwell) en ik weet niet wat het is, maar ze zijn allemaal even open, hartelijk, vriendelijk en prettig in de omgang. Ik kon het natuurlijk dan ook niet laten om na afloop met Karen op de foto te gaan voor haar prachtige Mrs Billings Coverlet.
Karen had meer van haar quilt mee genomen en die waren ook te zien in de ruimte waar de workshop gegeven werd.
Naast de quilts van Karen waren er ook quilts te bewonderen van b.v. Blanche Vandebroek. De quilt Scrap Happy is werkelijk prachtig, en zulke mooie kleine stukjes, en dan met de hand genaaid. Prachtig werk!
Tijdens de workshop van Karen leerden we allerlei handige tips en trucs om clamshells te naaien. Ik had hier al wel eens aan zitten denken hoe je deze zo mooi recht kunt naaien, maar met de tips die we kregen werd het ineens een stuk duidelijker. In de toekomst wil ik het zeker eens gaan proberen, en vanmiddag maakten we dit proeflapje met 9 clamshells er op.
Zondag reist Karen al weer door naar de UK, waar zij onder andere ook aanwezig is op het Festival of Quilts in Birmingham, dus ik zal haar volgende week vast nog wel een keer zien.
Tussendoor was er natuurlijk genoeg gelegenheid om de winkel van Marcha te bekijken, en ook Jeanneke  was aanwezig om haar stempels te demonstreren. Ik kocht haar nieuwste stempel voor het maken van Inner City blokjes, en ik kon deze 2 leuke vrolijke lapjes niet laten liggen.
Kortom: een heel erg gezellige en geslaagde dag. Ik heb veel bekende gezichten gezien, en ook veel nieuwe mensen leren kennen. *zwaai*zwaai* naar alle mensen die ik vandaag gesproken heb 🙂

7 Reacties naar “Open Dag bij De Quilt Ster met o.a. Karen Styles”

 1. Ineke Hulzebos 3 augustus 2018 bij 22:07 #

  Wat heerlijk Gert, om naar de winkel Van Marcha te gaan, Yvonne ontmoeten en dan ook nog Karen Styles te ontmoeten en een workshop van haar te volgen! Wat een heerlijke dag!

 2. Floor 3 augustus 2018 bij 22:57 #

  Je hebt straks een fotoboek gevuld met foto’s van bekende quilters samen met jezelf. Veel leuker dan handtekeningen natuurlijk.
  Een leuke dag gehad lees ik, dat kan ook niet anders bij Marcha en dan Yvonne en Karen ontmoeten. Nog wat leuke lapjes gescoord, dus het was maar goed dat jullie niet op vakantie waren.

 3. Judith 3 augustus 2018 bij 23:32 #

  Nou dat klinkt als een top sag! Heerlijk! Veel plezier volgende week in birmingham.

 4. Yvonne 4 augustus 2018 bij 07:34 #

  Leuk om je nu eens uitgebreid te hebben gesproken Gert! Fijne vakantie verder en ik ben benieuwd naar je verslag over Birmingham. Veel plezier daar!

 5. Yvonne 5 augustus 2018 bij 16:16 #

  Het was super leuk om je nu eindelijk eens echt te spreken Gert! Geniet van de rest van jullie vakantie!

 6. Ageeth 6 augustus 2018 bij 14:51 #

  Wij (Debby en ik) waren er een dag later en hebben al net zo genoten van deze dag als jij! Een heel fijne vakantie in Birmingham gewenst en groetjes van Ageeth.

 7. Phyllis 7 augustus 2018 bij 06:53 #

  Jammer dat ik je gemist heb, ik was er op zaterdag. Helaas door de files een wat te kort bezoek maar helemaal leuk. Heb ook de workshop bij Karen gedaan, prima tips en leuk haar weer te zien. Jij zal haar in Birmingham weer zien, grappig toch in de quiltwereld hoe je elkaar op diverse plekken, in verschillende landen weer tegen komt. Geniet van Birmingham!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: