Festival of Quilts 2018 Birmingham (deel 3 – slot)

13 aug
Naast het bekijken van de prachtige quilts op The Festival of Quilts in Birmingham is er nog veel meer te zien en te doen.
Op deze foto is slechts een heel klein deel van 1 van de wachtrijen voor de ingang te zien. Tussen al die bezoekers stonden heel veel Nederlandse quilters, en ik heb dan ook veel Nederlanders gezien en gesproken. Erg gezellig om zoveel bekenden tegen te komen.Op Schiphol, in het hotel, in de wachtrij, in de hallen, in de restaurants: overal kwamen we bekenden tegen.
Naast Nederlandse bezoekers, waren er ook NL standhouders aanwezig, zoals bijvoorbeeld Petra en Nel van DutchQuilts uit Amsterdam, Rosemary van QBFabrics assisteerde in de Yazzi stand en ook Rinske Stevens was aanwezig met een stand.
Op alle dagen had ik van tevoren iets geboekt qua lezing of workshop, om zo de dagen wat te breken.
Op donderdag heb ik een lezing gevolgd van Jennie Rayment , genaamd “Bags Galore, Bases, Bottoms and a Whole Lot More”. Een leuke en leerzame lezing over allerlei verschillende manieren om tassen te maken. Het geheel werd met veel enthousiasme en humor aan elkaar gepraat door Jennie.
Op vrijdagochtend zijn Gerda en ik beiden naar de lezing “Be Free!” van Ricky Tims geweest. Ik kende Ricky alleen van naam en een paar dingen van internet en had geen idee hoe hij in het echt zou zijn. Wat een leuke en interessante man is dit en wat kan hij goed vertellen.
Hij startte de lezing met een persoonlijk verhaal, omdat zijn huis de afgelopen weken bedreigd werd door de grote bosbranden die in delen van Californië woeden. Als door een wonder, is de omgeving van zijn huis verbrand, maar is het huis gespaard gebleven. Hierna vertelde hij over zijn vrije manier van werken en het snijden en naaien zonder gebruik te maken van linialen. Ik vond het erg leerzaam en verrassend om te horen, en heb er veel van opgestoken.
Voor aanvang van de lezing was er gelegenheid om even een praatje met hem te maken, zijn quilts te bekijken, om de informatiefolder te laten signeren en voor een foto moment.
Vrijdagmiddag had ik een workshop over het gebruik van een AccuQuilt. Met de AccuQuilt kun je uit stof de vormen ponsen en hierna aan elkaar naaien.
Ik heb zelf geen AccuQuilt en ben ook niet van plan om hier mee te gaan werken, maar ik wilde de workshop graag volgen omdat deze gegeven werd door Stuart Hillard.
Wellicht herken je hem nog als 1 van de deelnemers van The Great British Sewing Bee. Wij volgen elkaar o.a. op Instagram en hadden al afgesproken dat we elkaar zeker zouden moeten ontmoeten. Voor aanvang en na afloop hebben we dan ook uitgebreid staan kletsen en natuurlijk was er ook hier weer een fotomoment 🙂
Op zaterdag deed ik een workshop Drafting Cable Designs for Quilting bij Carolyn Gibbs.
Australië was ook erg goed vertegenwoordigd. Zo was Karen Styles, waarvan ik de week ervoor een workshop heb gevolgd in Kerkwerve, er met haar stand.
Verder kon ik eindelijk Jane MacDonald ontmoeten van BeBe Bold  Ik heb jaren geleden al eens iets bij haar besteld en sindsdien volgen we elkaar op social media en hebben regelmatig contact.
Ook bijzonder leuk was het om Lynette Anderson na jaren weer eens te zien en spreken. We hebben elkaar al eens ontmoet op de Open Europese Quilt Kampioenschappen in Veldhoven, en nu zagen we elkaar eindelijk weer eens. Lynette is heel erg sympathiek en herkende mij gelijk toen ik aan kwam lopen. Dat is ook de kracht van social media.
Want ik liep ook nog Bonnie Hunter van QuiltVille tegen het lijf, en zij herkende mij (!) Erg grappig en leuk om haar eens te ontmoeten.
Naast al de mooie quilts en ontmoetingen die ik had, werden er natuurlijk ook inkopen gedaan.
Allereerst de stoffen.
Bij Alter Ego – Handdyed Fabric kocht ik 2 mooie handgeverfde stoffen. Voor mijn doen redelijk buiten mijn comfort-zone, maar ik was hierdoor geïnspireerd door de lezing van Ricky Tims, en met deze stoffen ga ik in de toekomst wellicht wat experimenteren.
Bij een Italiaanse stand kwam ik 3 prachtige geweven Japanse stoffen tegen.
Bij Changs Fabrics and Crafts uit Londen vond ik 4 prachtige Chinese indigo stoffen.
Bij Lynette kocht ik 2 charmpacks van haar stoffenseries.
De wit met zwarte stofjes komen altijd van pas en vond ik bij Purple Stitches .
En dan rechts bovenaan op de foto met stoffen liggen 2 Liberty of London stoffen van Fabrics Galore  en tot slot de groene en roze stof waarvan ik vergeten ben waar ik die vond.
Bij BeBe Bold kocht ik 3 voorbedrukte sashiko stoffen, een patroon voor een opvouwtas en een Japans pakketje voor een kleine etui.
Bij Petit Patch Atelier uit Italië vond ik 2 patronen voor een tas (of een kleine quilt) van de steden Parijs en Londen.
Daarnaast liggen 2 patronen voor kleine tafellopers van Pinwheels uit New York.
En de Handy Huswif en Jet-Set Sewing Station zijn van Sew and Quilt.
Ik had al langer een boek van Deborah Kemball op mijn verlanglijstje staan en ik kwam het boek Euphoria Tapestry Quilts tegen bij Kaleidoscope .
Verder nog wat plastic en magnetische sluitingen voor de tasjes, papieren clamshell malletjes met een plastic mal, en 2 hulpmiddelen voor het maken van biaisband.
Wat natuurlijk niet mocht ontbreken, was een pin van het jaar 2018 met daarop een afbeelding uit de 1718 Coverlet.
En als cadeautje kreeg ik van mijn collega dit schattige schildpad speldenkussentje.
En met dit verslag komt er een eind aan mijn verslagen over het Festival of Quilts. Het moge duidelijk zijn: ik heb ontzettend genoten, en wie weet ga ik volgend jaar wel weer 😉

5 Reacties naar “Festival of Quilts 2018 Birmingham (deel 3 – slot)”

 1. Floor 13 augustus 2018 bij 22:58 #

  Jeetje Gert, dat je na die dagen niet 14 dagen uitgeteld op bed hebt gelegen!
  Word al moe als ik lees wat jij allemaal hebt gedaan en gezien en wie je gesproken hebt die dagen.
  Je hebt genoeg inspiratie opgedaan voor een heel jaar, zodat je volgend jaar gezellig weer kunt gaan 🙂
  Heb genoten van je verslag hoor, bedankt!

 2. Ageeth 14 augustus 2018 bij 14:27 #

  Wat heb ik fijn meegenoten van je uitgebreide verslag van Birmingham! Hartelijk dank daarvoor. En wat een schitterende, leuke en mooie aankopen heb je gedaan. Daarmee kun je nog lang nagenieten (vooral je pin, de indigo stofjes en het Euphoria boek vind ik geweldig). En dat andere quilters je herkennen, is heus niet zo vreemd, hoor, want de mannelijke quilters blijven toch in de minderheid…
  Groetjes van Ageeth.

 3. Yvonne 14 augustus 2018 bij 18:27 #

  Deel 3 al weer….heb ik 2 zomaar gemist….maar intussen lekker bijgelezen en gekeken!
  Het zal je wel geduizeld hebben, al die ontmoetingen en die prachtige quilts…..
  Zo veel indrukken in zo weinig tijd. Ik weet niet of Birmingham te vergelijken is met de grote shows in Amerika maar ik kan me er iets bij voorstellen hoe overweldigend het allemaal was.
  Nu heerlijk nagenieten van alles! Bedankt voor de uitgebreide verslagen. Ik ben enthousiast en wil ook een keer!

 4. Nellie 16 augustus 2018 bij 01:54 #

  Nou, dat waren 3 zeer informatieve blogs. Heel leuk om te lezen, dankjewel!
  Ik krijg de indruk dat je er alles hebt uitgehaald wat maar enigszins mogelijk was.
  Het patroon van de wereldsteden vind ik heel erg mooi; ik ga eens rondkijken of ik het ergens in Nederland op de kop kan tikken.
  Nogmaals dank.

 5. Elle 21 augustus 2018 bij 09:20 #

  Hoi Gert, ik heb zojuist alle drie je postings over Birmingham gelezen. Wat een feestje, he. Heerlijk. Ik had twee jaar geleden dezelfde overweldigende ervaring als jij. Na 1 dag dacht ik ook dat ik het gezien had maar uiteindelijk heb ik me er ook drie dagen prima vermaakt. Leuk om je verslagen te lezen en je prachtige foto’s te bekijken. Je hebt ook nog heerlijk na kunnen genieten met de extra vrije dagen.
  Groetjes Elle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: