Code Rood, Inner City quilt, William Morris, macramé, Domtoren en QuiltFolk

31 okt
Ik houd het op dit moment goed vol om mij qua patchwork en quilten te beperken tot slechts de 2 huidige projecten waaraan ik werk. Ik merk dat ik de laatste tijd wat meer rust hierin vind en minder snel geprikkeld word door (weer) een nieuw project starten, of weer nieuwe stoffen die ik “moet” hebben. Zou ik dan eindelijk een punt bereikt hebben waarbij ik genoeg heb aan wat ik heb en mee bezig ben? (vast niet, maar voor nu is het wel prettig 🙂 )
Zo quilt ik op dit moment nog steeds met de hand mijn rood witte “Code Rood” quilt door.
Ik postte een tijdje geleden deze foto van het quiltwerk met daarbij de attributen op mijn Instagram pagina en dit is volgens mij de foto met de meeste likes ooit op mijn pagina.
En qua patchwork ben ik nog lekker bezig met de Inner City quilt van de Oakshott stoffen. Ik heb vorige week het laatste blokje in elkaar gezet, ik heb er nu precies 100.
Afgelopen zondag heb ik alle blokjes op ons bed uitgelegd om zo tot een goed voelend geheel te krijgen. Dat proces gaat als volgt: eerst heb ik de blokjes gesorteerd op kleur. Ik ben daarbij uitgegaan van de lichte kleuren aan de bovenkant, die heb ik op kleur gesorteerd bij elkaar. Hierna ben ik deze uit gaan leggen, vanaf een afstandje gekeken, foto gemaakt, op de laptop bekijken (dan zie je vaak net beter of er iets niet goed ligt), weer naar de slaapkamer, wat blokjes verleggen, weer een foto maken etc. Zo ben ik uiteindelijk op deze layout uitgekomen, en deze voelt goed voor mij.
Daarna ben ik de rijen op elkaar gaan stapelen, nummertje er op en het aan elkaar naaien kan beginnen. Er zijn nu 2 rijen klaar en die zitten al aan elkaar. Gaaf om te zien hoe de dieptewerking van de blokjes dan nog beter uitkomt. Een prettig project om aan te werken.
Binnen de quiltwereld zijn de prachtige William Morris stoffen en prints de laatste tijd weer/nog steeds erg populair. Nu heeft de kledingwinkel H&M de stoffen van William Morris laatst ook ontdekt en heeft hiermee een dames- en herenlijn op de markt gebracht. Ik als fan van William Morris moest natuurlijk de herenshirts hebben, en hier zie je er 1 van. Een mooie print die helemaal mijn smaak is (en nee: er mag geen stukje uit geknipt worden 😉 )
Laatst tijdens een bezoek aan de Bijenkorf in Eindhoven viel mij deze winkeldecoratie op: enorme macramé hangers van heel dik materiaal gemaakt. In de jaren 70 heel populair, ik weet nog goed dat ik dat op de lagere school nog geleerd heb, en destijds een wandhanger heb gemaakt. Blijkbaar is er nu een macramé revival aan de gang?
Via Nathalie van Kashmir Heritage kon ik laatst deze superleuke houten blockprint stempels kopen van onze eigen Domtoren!
Als inwoner van Utrecht kon ik deze natuurlijk niet laten liggen. Binnenkort hoop ik ze voor het eerst eens te gebruiken: ik zit er aan te denken om hiermee mijn quiltlabels te maken. Dus een label met daarop de naam van de quilt, mijn naam, data etc. met daarnaast een stempel van de Dom. Als het zover is, laat ik die uiteraard zien hier.
En ook qua leesvoer kwam er weer mooi nieuws binnen, namelijk deel 8 van het Amerikaanse magazine Quiltfolk
Dit keer wordt de staat Michigan bezocht. Weer erg leuk en interessant om te lezen. Wat mij heel erg aansprak was een artikel over de bekende quiltster en (quiltboeken)schrijfster Gwen Marston. Zij werkt heel vrij, en ik vind deze foto met effen quilts zo mooi!
Prachtige kleuren, en ik hoop ooit in de toekomst ook nog eens iets te maken wat hierop geïnspireerd is. Ook leuk om te lezen is het artikel over Monte Graham, een kenner, verzamelaar en reparateur van Singer Featherweight machines.

7 Reacties naar “Code Rood, Inner City quilt, William Morris, macramé, Domtoren en QuiltFolk”

 1. Mien B. 31 oktober 2018 bij 14:13 #

  2 prachtige werken heb je onderhanden.

 2. Ineke Hulzebos 31 oktober 2018 bij 18:47 #

  Je Inner City quilt ziet er geweldig uit!!!
  Gezellige blog Gert!

 3. Floor 31 oktober 2018 bij 19:01 #

  Wist allang dat Macramé weer helemaal terug van weggeweest is, maar ik vond het toen niet mooi en nu nog niet 🙂
  Wel je mooie blokjes die je zo uitgelegd heb, dat doe ik ook met foto’s, dan kan je goed zien wat goed past.
  Je overhemd is een plaatje Gert, je zou het zelf gemaakt kunnen hebben, heel mooi en iedereen wil daar inderdaad wel een stukje van.
  Nou ja bij Carol Cox zijn die stoffen gewoon te koop.
  Die Dom toren stempel is enig, een musthave voor een echte Utrechter.

 4. Winny 31 oktober 2018 bij 21:06 #

  Goed bezig! Gaaf overhemd:)

 5. Yvonne 1 november 2018 bij 13:05 #

  Gezellig blogje weer om te lezen. Ik ben het met je eens dat werken aan niet meer dan zo’n twee quilts rust geeft. Ik mag van mezelf niet meer als 1 top in wording 1 quilt die met de hand gequilt wordt en 1 machine project tegelijk doen. Ik heb dan voldoende variatie en ik zorg ervoor dat ik af maak waar ik aan begin. Ik zie het zoveel om me heen in de quiltwereld dat men elke keer weer aan een nieuw project begint en er misschien 8 van de 10 ook daadwerkelijk af maakt. Goed voor de omzet van de quiltwinkels maar ik vind het toch zonde van de duur betaalde lapjes……..

 6. Jorinde 6 november 2018 bij 10:36 #

  Dit is fantastisch! 🙂

 7. Nellie 11 november 2018 bij 17:58 #

  Dankzij een post van jou heb ik me vorig jaar ook op Quiltfolk geabonneerd (en gelijk de al verschenen nummers bijbesteld natuurlijk) en ik beleef er ook erg veel plezier aan.

  En je werk is schitterend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: