Popcorn Pouch en een oude liefde…

6 jan

Allereerst wil ik al mijn lezers (kan nog net) het beste toewensen voor het nieuwe jaar. Naast de gebruikelijke liefde, gezondheid en geluk, hoop ik natuurlijk ook dat het een creatief jaar wordt. En wie weet komen we elkaar dit jaar wel (weer) ergens tegen in Quiltland.
Alle feestdagen zijn achter de rug en het gewone leven is weer van start gegaan. Ik heb al een aantal dagen gewerkt, maar tijdens de feestdagen van december was ik heerlijk vrij. Volop tijd om iets te maken dus. En dat is zeker gelukt… 😉

Zo zag ik op de Instagram pagina van Marcha van De Quiltster dat zij een heel leuk patroon had gekocht voor een etui. Het patroon heet Popcorn Pouch en is gemaakt door Amista Baker .
Aangezien ik dol ben op allerlei dingen om mijn spullen in te bewaren, zoals tasjes, zakjes, blikjes, doosjes en etuis, besloot ik gelijk om het .pdf patroon aan te schaffen. (het patroon is verkrijgbaar via de site van Amista Baker zelf, dus niet via Marcha 😉 )
Met het patroon kun je 4 verschillende groottes etuis maken. Ik had nog vrolijke stof met eikeltjes erop liggen en dansende muisjes voor de binnenkant, en een rits was zo gekocht. Ik besloot om de medium versie te maken van 10×3,5×2,5 inch en binnen een mum van tijd was de etui klaar op de naaimachine.

Wat ik zo leuk vind aan deze etuis is dat ze opbollen zodra ze gevuld worden. En als ze leeg zijn, zijn ze lekker plat. Ik heb deze etui nu in gebruik om mijn 3 rolmessen in te bewaren.


Omdat ik de smaak te pakken had, heb ik daarna ook nog een small versie gemaakt van 8x3x2 inch. Hiervoor gebruikte ik een mooie Japanse stof, en deze etui heb ik op Oudjaarsdag cadeau gegeven aan vrienden die binnenkort weer naar Japan op vakantie gaan.

Om het nieuwe jaar goed te starten, begin ik gelijk maar met iets op te biechten. Herinner je je nog dat ik lang geleden erg enthousiast bezig was met de quilt “Patterns of Victoria Albert Museum Quilt” van Yoko Saito? Het tempo zat er lekker in en steeds kwam er weer een nieuw blokje bij. Ik kreeg van een aantal lezers de vraag waar ik het patroon gekocht had en ik heb hen allen doorverwezen naar de webshop van Yoko in Japan. Ik maakte destijds nog een foto van alle blokken die klaar waren en plotseling was de vaart er uit… Geen idee waarom, maar de blokken kwamen op een stapel terecht en langzaamaan verdwenen deze uit mijn zicht.


Erg “gênant” was het dan ook om het afgelopen jaar een prachtige versie van deze quilt op een tentoonstelling te zien hangen, van 1 van de quiltsters die mij destijds benaderd had om te informeren naar dit patroon, terwijl mijn versie verre van klaar is en volledig stil ligt…
Rond de Kerst kreeg ik echter ineens de geest, omdat ik de foto van mijn vorderingen weer terugzag. De smoes die ik destijds had om niet verder te gaan, was dat er een aantal ingewikkelde blokken aan zaten te komen, en ik meer zin had in wat makkelijker werk. En van uitstel kwam dus afstel…
Ik heb daarom het patroon weer opgezocht, heb malletjes gemaakt en omdat ik toch vrij was, waren er zo weer 4 blokken klaar!

Afgelopen week heb ik nog 4 andere gemaakt, en op dit moment ben ik bezig met de voorbereidingen voor 2 grotere blokken.

Heerlijk om hier weer mee bezig te zijn, ik heb de smaak weer helemaal te pakken. Op de tekening heb ik met roze ingekleurd wat ik tot nu toe gemaakt heb: een behoorlijk stuk dus al.


Ik doe niet aan goede voornemens, maar het zou toch wel erg mooi zijn als ik dit tempo vol kan houden en in ieder geval deze top dit jaar klaar kan krijgen. Duimen dus!

6 Reacties naar “Popcorn Pouch en een oude liefde…”

 1. Ria van Kasteel 6 januari 2019 bij 12:36 #

  Hoi Gert, voor jullie ook de beste wensen en ,belangrijk, een goede gezondheid. Laast zaten wij op de de bee te meimeren over die mooie Japanse quilt, en zeiden zou de quilt van Gert al klaar zijn, zij zijn beiden ook bezig met deze quilt. Maar gelukkig heb je de draad weer opgepakt😊. Ik ken het fenomeen, mijn DJ ligt ook al weer jaren in de kast en wil er maar niet uitkomen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Die kleine tasjes zijn ook leuk geworden, zoals al je projecten van het afgelopen jaar. Heel veel creativiteit gewenst voor 2019, groetjes🐝

 2. Floor 6 januari 2019 bij 19:11 #

  Dat goede voornemen komt vast goed, want die prachtige quilt ga je vast afkrijgen dit jaar. In ieder geval de top. Je bent nu al zo ver.
  Dat etui is erg leuk en zo te zien super makkelijk te maken, dat lukt me ook wel zonder patroon denk ik, dus misschien is dat wel een leuk tussendoortje om te doen 🙂
  De nieuwjaarswens hebben we gisteren al live gedaan, was weer gezellig om op de bee te zijn.
  Groetjes,
  Floor

 3. Ineke 6 januari 2019 bij 19:43 #

  Zo herkenbaar Gert.
  Een gelukkig en gezond 2019 voor jullie!

 4. Yvonne 6 januari 2019 bij 21:40 #

  Ik zal voor je duimen Gert, maar volgens mij heb je dat niet nodig. Het gaat je vast lukken deze mooie quilt af te maken. De popcorn pouch is super leuk. Ik ben dol op dat soort etuitjes.

 5. Gerda 7 januari 2019 bij 09:06 #

  ook voor jullie alle goeds in 2019 !!
  Wat betreft de etuitjes die zijn zeker handig ..mooie stofjes zo heb je een leuk persoonlijk cadeautje..
  Je quilt wordt prachtig…..soms moet het even gewoon een tijdje opozij…dan heb je het even gehad..om later weer lekker aan de slag te kunnen..zo ligt er hier ook nog wel het één en ander…..;0)
  Het is ook allemaal zo leuk!
  Fijn dat je weer helemaal in de “mood”bent….
  Hele fijne dag !

 6. Phyllis 28 januari 2019 bij 19:50 #

  One, two, three, four, testing, testing….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: