Uitslag wedstrijd Sarah Fielke, Japanse inspiratie

24 mrt
In de vorige posting schreef ik dat de uitslag van de competitie van Sarah Fielke binnenkort bekend gemaakt zou worden. Nou, dat is afgelopen week gebeurd, en raad eens wat? Ik ben 1 van de (15) winnaars geworden!!! Er is 1 algehele winnaar met de meeste stemmen uit gekomen, dan hebben zowel Sarah als haar man Damian een eigen favoriet gekozen, en zijn er 12 andere quilts die de meeste stemmen kregen. En daar ben ik er 1 van 🙂 Helemaal super, ben ik best wel trots op. De prijzen voor de competitie zijn beschikbaar gesteld door Aurifil en Windham Fabrics. Ik weet alleen dat ik een Fat Quarter bundel van Windham heb gewonnen, alleen ik weet nog niet welke stoffen dit zijn. De stoffen zijn in ieder geval onderweg vanuit Australië, ik laat ze uiteraard zien als ze binnen zijn.
Nogmaals heel erg bedankt voor iedereen die gereageerd heeft op mijn postings daarover, en dank aan iedereen die een stem uit heeft gebracht.
Je kunt de uitslag van de competitie en alle deelnemers nog terugzien op deze pagina:
 
 
Op quiltgebied vermaak ik mij momenteel nog steeds erg goed met mijn Japanse geweven stoffen. Er zit weer een nieuwe horizontale strook van 9 blokjes aan, dus de rijen worden steeds langer, en de quilt dus ook steeds ietsjes groter.
Ik sprak gisteren iemand die de vorderingen in het echt zag, en zij verbaasde zich over de grootte van de blokjes. Op de foto’s lijken de blokjes misschien veel groter te zijn, maar dat is niet het geval. Ik heb even een blokje op mijn hand gefotografeerd, dan is het misschien wat duidelijker te zien.
Ik liet al eens een keer een foto zien, waardoor ik geïnspireerd ben geraakt om deze quilt te starten. De foto is een detail van een quilt van het Tokyo International Great Quilt Festival 2019. Ik zag deze foto destijds op internet ergens voorbij komen, en was gefascineerd door het blokje. Alleen had ik slechts deze detailfoto, de hele quilt had ik nooit gezien…
Nu is laatst de nieuwe QuiltMania verschenen (nr. 130) en hierin staat een reportage van dit festival in Tokyo. Ik was lekker dit artikel aan het lezen en doorbladeren, en zie daar ineens de quilt staan die mijn inspiratie is geweest.

A Lost Underwater City, gemaakt door Kyoko Yoshida (afmeting 221×180 cm) Foto uit Quiltmania magazine nr. 130

De quilt heet “A Lost Underwater City” en is gemaakt door Kyoko Yoshida. “Mijn” blokje zie je rechts in het midden van de quilt. Erg leuk om te zien dat de quilt is opgebouwd uit verschillende blokken, die in elkaar doorlopen. Dat ga ik dus niet zo maken, maar ik ben wel heel blij dat ik nu weet wie mijn inspiratie is geweest.
Het hele artikel over de Japanse quiltshow vind ik trouwens super, jullie weten dat ik een groot liefhebber ben van Japanse quilts. Bijzonder mooi en grappig vind ik deze applicatiequilt van Megumi Mizuno, met de titel “KOKESHIs’ Stories”.

KOKESHIs’ Stories, gemaakt door Megumi Mizuno. (afmeting 207×184 cm) Foto uit Quiltmania magazine nr. 130

Kokeshi zijn Japanse houten speelgoed poppetjes uit Japan, en op deze quilt staan ze in allerlei soorten en maten. Heel erg mooi, ik hoop dat hier ooit een patroon van beschikbaar komt. In het artikel staat dat Quiltmania momenteel een boek voorbereid met Megumi, hopelijk staat deze quilt daar ook in.

8 Reacties naar “Uitslag wedstrijd Sarah Fielke, Japanse inspiratie”

 1. Ria van Kasteel 24 maart 2019 bij 14:10 #

  GEFELICITEERD, die lapjes gaan een lange reis maken dus nog even geduld🐝😊🤗🤗

 2. Carin 24 maart 2019 bij 14:23 #

  Gefeliciteerd en wat spannend, zijn vast geweldige stofjes die je gewonnen hebt.
  Ik blijf er een star wars masker in zien, in die blokjes hahaha

 3. Irving Raghunath 24 maart 2019 bij 15:50 #

  Gert, van harte gefeliciteerd met dit succes. It’s a sunny day for you!😎👍

 4. Floor 24 maart 2019 bij 19:06 #

  Had je al gefeliciteerd met je prijs, leuk dat je mooie stoffen hebt gewonnen, spannend hoe ze er uit zien.
  Grappig dat jouw quilt in feite een klein stukje is van een quilt met verschillende patronen.
  Ik heb zelf eens een Japanse quilt gemaakt met allemaal popjes. Erg leuk geworden.
  Kijk zo of ik een foto kan vinden, die stuur ik je dan per mail.
  Vraag me af waar het patroon in stond…. het moet haast wel de Quiltmania zijn geweest.
  Misschien vind je die ook wel leuk om te maken?

 5. inge 24 maart 2019 bij 21:37 #

  gefeliciteerd met je gewonnen prijs! leuke quilt in wording, het effect is super!

 6. Jane N 25 maart 2019 bij 18:33 #

  Gefeliciteerd! Geweldig dat je ook nog stofjes gewonnen hebt! En je blokjes zijn prachtig. Wat leuk, die ontdekking van de hele quilt!

 7. Phyllis 26 maart 2019 bij 06:45 #

  Gefeliciteerd met het winnen van de fq bundel, het is ook zo’n mooie quilt geworden! Ik had inderdaad geen idee dat je Japanse ‘blokjes’ zo klein zijn, had ook de indruk dat ze groter waren. Dat wordt nog even door naaien voor een quilt top. Ben benieuwd hoe je de randen gaat doen tzt.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Quilt as you go vorderingen; 5 puntige sterren en hexagonen; Quiltmania boek | Real Men Stitch and Sew - 22 maart 2020

  […] al foto’s gezien op internet, en later zag ik de quilt op een foto in de Quiltmania staan: https://realmenstitch.wordpress.com/2019/03/24/uitslag-wedstrijd-sarah-fielke-japanse-inspiratie/ De quilt is van de hand van Megumi Mizuno en bevat heel veel schattige (kawaii) afbeeldingen van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: