Geheim Project, Karlsruhe en Amersfoort

3 mei
Na mijn laatste posting hier over mijn presentatie op de regiodag is het verdacht stil geworden. Ik zal even laten weten dat ik er nog steeds ben hoor 🙂 Op dit moment heb ik door privé omstandigheden even wat minder tijd om te patchen en quilten, en staat mijn hoofd er niet altijd naar, maar dat komt vanzelf wel weer.
En dan is datgene wat ik wel doe ook nog eens een Hartstikke Geheim Project, waarover ik nu nog helemaal niets kan/mag/wil zeggen, dus daar worden jullie ook niet veel wijzer van nu. Als kleine “teaser” zal ik 1 tipje van de sluier laten zien: strandballen… Meer zeg ik nu niet, de rest komt hier in de toekomst vanzelf voorbij 😉
 
Op dit moment wordt in het Duitse Karlsruhe de beurs en tentoonstelling Nadelwelt gehouden, van 3 t/m 5 mei 2019. Ik werd destijds benaderd door Annemiek, zij staat regelmatig in Nederland op beurzen met de prachtige Tambani borduurwerken. Zij heeft Belgische en Nederlandse quilters gevraagd om een quiltje te maken met daarin minstens 1 Tambani borduurwerk verwerkt, en deze mogen hangen op een tentoonstelling in Karlsruhe.
Ik had toen bijna mijn Turquoise Venda Boys quiltje klaar, en deze heb ik ingezonden. Gisteren werd alles opgebouwd en ’s avonds kreeg ik van Annemiek al de eerste foto’s via WhatApp toegestuurd.
Ik ben zelf niet in de gelegenheid om hier naartoe te gaan, maar dankzij de foto’s ben ik er toch een beetje bij. Mocht je eerdaags nog naar deze beurs gaan, doe dan de groeten aan mijn quiltje 🙂
 
Maar ook dichterbij zijn er momenteel prachtige quilts te zien, namelijk in Amersfoort. Hier is van woensdag t/m zaterdag de tentoonstelling te zien met de naam “The Sewing Sisters Quiltmania Tour” in de Sint Joriskerk aldaar. Ik ben hier afgelopen woensdag samen met mijn schoonzus naartoe geweest en we hebben veel mooie quilts gezien. Veel quilts zijn afkomstig uit de altijd prachtig uitgevoerde boeken van Quiltmania, zoals b.v. de bijdragen van Petra Prins/Gerda Modderkolk, Charles Edouard de Broin, Renée Ferré, Cecile Franconie en the Secret Sewing Sisters. Erg mooi om deze quilts eens in het echt en van dichtbij te zien, want dat is toch altijd nog mooier dan uit een boek.
Daarnaast waren er ook de mooie quilts te zien van de Australische quilter Susan Smith. Haar boek “Quilts, Somewhat in the Middle” heb ik al een tijdje in huis en deze staat vol mooie quilts, die allemaal te zien zijn in Amersfoort.
Aanstaande vrijdag ga ik trouwens naar een workshop van Susan Smith in ‘s-Hertogenbosch, dus dan zie en leer ik nog meer van haar werk.
De blauw witte quilt met de tulpen (“The Garden at Ederveen”) vind ik o.a. erg leuk en zou ik nog wel eens willen maken. Ik heb dan ook de mallenset hiervoor gehaald, voor “ooit”… Nu alleen nog de tijd hiervoor vinden 😉 Tot de volgende keer!

5 Reacties naar “Geheim Project, Karlsruhe en Amersfoort”

 1. Floor 3 mei 2019 bij 22:12 #

  Leuk dat er een mooi quiltje van je hangt Gert, ziet er ook beeldig uit.
  Heb ook zo’n borduurtje, maar dat hangt gewoon mooi te zijn.
  Inderdaad een prachtige tentoonstelling, heb er ook net over geblogd.
  Leuk je daar gezien en gesproken te hebben.
  Ben heel benieuwd wat er met die leuke strandballen gaat gebeuren.

 2. Ria van Kasteel 3 mei 2019 bij 22:53 #

  Weer een leuke teaser die strandballen, heel benieuwd, in ieder geval weer een fleurig project😊. En fijn dat er weer een quiltje hangt, misschien volgend jaar het is een leuke beurs😊🐝

 3. Irving 4 mei 2019 bij 12:46 #

  Hi Gert, Misschien ben je de komende tijd in de gelegenheid naar de tentoonstelling Alighiero Boetti Arazzi in het Haags Gemeentemuseum te gaan. Dit n.a.v. de enthousiaste recensie in de NRC van 2 mei 2019. Ik plan alvast een bezoek in.. Zie:https://www.gemeentemuseum.nl/nl/tentoonstellingen/alighiero-boetti

 4. Marga Holla - van Gerven 5 mei 2019 bij 19:52 #

  hoihoi Gert, ik las dat je de mallen had gekocht voor der quilt the Garden at Ederveen.
  Kun je me zeggen waar je die kunt kopen! en staat het patroon in het boek wat voor deze tentoonstelling was gemaakt. Een mond vol, haha, maar ik kon jammer genoeg niet gaan en ik vind het er zo mooi uitzien. Alvast hartelijk bedankt, Marga

 5. Phyllis 6 mei 2019 bij 06:43 #

  Jammer dat ik je gemist heb op de tentoonstelling, ik was er vrijdag en zaterdag. Leuk dat je quiltje in Karlsruhe kon hangen, een mooi compliment. Ik weet niet wat er is maar ik wens je sterkte toe met je prive-omstandigheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: