Gewonnen prijs, beer op fiets, Kim Mclean, Gilde en Luberon

5 jun
Misschien herinner je je nog wel dat ik in maart dit jaar meegedaan heb met een online competitie van Sarah Fielke. Ik heb een foto van mijn Down The Rabbit Hole quilt ingestuurd, en ik bleek toen 1 van de winnaars te zijn.
De prijs die ik had gewonnen is vanuit Australië opgestuurd naar mij. Het pakket is in Nederland aangekomen; om een voor mij onduidelijke reden nooit bij ons thuis aangeboden; heeft blijkbaar een tijdje bij een depot gelegen en is vervolgens retour gestuurd naar Australië. Sarah was echter zo ontzettend aardig om (ondanks de hoge verzendkosten) het pakket nogmaals op te sturen, en maandagavond werd het pakket dan toch bezorgd.
Ik wist niet wat voor prijs ik had gewonnen, alleen dat het stoffen waren. Groot was dan ook mijn verbazing toen uit het pakket deze prachtige bundel met 25 Fat Quarters kwam van Windham Fabrics! Gave moderne basic stoffen, die ik in de toekomst vast ergens mee kan combineren.
 
Tijdens de workshop van Susan Smith laatst, zag ik in 1 van haar quilts een ontzettend leuke oranje stof van een beer op een fiets.
Ik hoorde dat de naam van de stof “Mr. Penny Creamsicle” is, uit de Little Clementine Collection van Art Gallery Fabrics. Na wat speurwerk op internet, heb ik de stof gevonden, en deze zit nu ook mijn collectie. Ik weet dat deze stof op dit moment ook aanwezig is bij Bossche Quilts & Meer (alleen wees snel, want ik weet natuurlijk niet of deze stof er nog is als je dit leest 😉 )
 
Ik hoef mij de komende jaren niet te vervelen op quiltgebied (was ik ook niet bang voor hoor) Ik ben laatst namelijk weer eens op slag verliefd geworden op een quilt. Ik ben al een tijdje een groot liefhebber van het werk van de Australische Kim Mclean Zij ontwerpt prachtige applicatiequilts, en zij werkt voornamelijk met Kaffe Fassett stoffen. Ik moet bekennen dat ik in haar quilts het gebruik van de stoffen van Kaffe het allermooist vind. Het zijn drukke en heel kleurige quilts, en ik vind ze prachtig. Alleen ik vind er zoveel mooi, dat ik nooit een keus heb kunnen maken welke ik zou willen maken. Nu volg ik haar op Instagram, en de laatste weken verschenen hier foto’s van de blokken van haar nieuwe quilt “Animal Album” En iedere keer dat er weer een nieuwe foto kwam, werd mijn gevoel versterkt: deze wil ik ooit maken! Laatst is het patroon uitgekomen, en kocht ik deze via Quiltshop Leur 
Een geweldige quilt, heeeeeel veel werk, en ik doe geen enkele uitspraak over wanneer de quilt klaar is 🙂 En voorlopig ga ik er ook nog niet mee starten, want ik heb nu nog genoeg andere projecten onder handen. Maar lekker fantaseren over toekomstige projecten kan nooit kwaad, toch!?
 
Wat ik momenteel dan onder handen heb? Tja, daar kan ik nog steeds niets over melden, is nog steeds een groot geheim… Nou vooruit, alleen 1 klein tipje van de sluier dan: ik ben momenteel aan het quilten, met big stitch quilting. Hiermee moeten jullie het helaas voorlopig doen…
 
Ik ben al een paar jaar lid van het Nederlandse Quiltersgilde Ik vind het belangrijk om ons als groep quilters te verenigen, om onze hobby hiermee in stand te houden en promoten, en om samen mooie dingen te maken, te ontwikkelen en te laten zien.
Nu heb ik vorig jaar in Birmingham voor het eerst ook kennis gemaakt met het Britse gilde: “The Quilter’s Guild of the British Isles” In het Verenigd Koninkrijk is ook een heel actieve quiltgemeenschap, en op het Festival of Quilts zag ik voor het eerst wat het gilde o.a. doet en organiseert. Ik ben hen gaan volgen op Facebook en Instagram, en heb besloten om eens een jaarlidmaatschap te nemen. Ik heb het magazine “The Quilter” (de Engelse variant van QuiltNieuws) ontvangen, en ga mij eens inlezen in hun activiteiten. In augustus ga ik weer naar het Festival of Quilts in Birmingham, en dan zal ik ook weer een aantal van hun activiteiten kunnen zien.
 
Nu ik toch internationaal bezig ben: mijn quilt “Turquoise Venda Boys” is ook nog onderweg in Europa. Recent was er een tentoonstelling van Tambani borduurwerken verwerkt in quilts in Luberon, een plaatsje ten noorden van Marseille, in zuid Frankrijk. De tentoonstelling was in een plaatselijke bibliotheek, en ik kreeg van Annemiek deze foto’s doorgestuurd. Ik hoorde dat de tentoonstelling een succes was, leuk om de foto’s hiervan te zien. Dank je wel Annemiek!

5 Reacties naar “Gewonnen prijs, beer op fiets, Kim Mclean, Gilde en Luberon”

 1. Ria van Kasteel 5 juni 2019 bij 18:14 #

  Gefeliciteerd met je prijs, een lapje is nooit weg😊. leuke beren stof ook, en leuk weer een wimmetje op de stapel. Ik vind wel dat het geheime project goed kan bewaren, veel succes ermee we zien het resultaar. En een fijn vooruitzicht op een tripje Birmingham😊🐝☀️

 2. Floor 5 juni 2019 bij 19:03 #

  Wat hangt je quilt daar mooi Gert, en wat mooi ook die prachtige stofjes die je ontvangen hebt. Wel een hele reis gemaakt en dat 2 x. Maar die kan je vast wel gebruiken voor een mooie quilt.
  Dat patroon wat je gekocht heb is wel een dingetje hoor. Wat een werk zou ik zeggen, maar ja dat zijn de meeste quilts toch?
  Natuurlijk werd je weer verliefd, daar zijn wij quilters heel goed in 🙂

 3. Ineke Hulzebos 5 juni 2019 bij 20:54 #

  Geweldige prijs. Succes met het nieuwe patroon!

 4. Phyllis 6 juni 2019 bij 06:57 #

  Dat is inderdaad aardig van Sarah, zal niet goedkoop geweest zijn en dan 2x die kosten, mooie stoffen! Ik heb er zelf ook aan zitten denken lid te worden van het Engelse quiltersgilde. Ben vooral onder de indruk van hun antieke quiltcollectie, hoe ze die koesteren, uitbreiden, tentoonstellen, er workshops over geven (al zal het lastig zijn die bij te wonen), nu weer een bom organiseren over een antieke quilt in hun collectie, afijn hun respect en actieve houding t.o.v. het verleden en de geschiedenis van quilts en quilten. Iets wat ik verschrikkelijk mis bij het NL gilde.
  Leuk dat je quilt op reis is, dat is toch bijzonder.

 5. Digna 6 juni 2019 bij 07:26 #

  Hoi Gert,
  Mooie prijs, hoor! En wat goed dat Sarah de moeite nam om hem nog eens op te sturen. En dan : je nieuwe Kim McLean-patroon. Dat heb ik óók net binnen, zóó leuk! Ik zag het nog niet hier inde winkels, ook niet bij Quiltshop Leur, en aangezien ik (op dit punt) géén geduld heb, heb ik het bij Glorious Colour besteld.
  Ik ben nu bezig aan de rand van de Flower Garden én aan de sterren van de Broken Star, dus aan twee van haar patronen tegelijk. Wat wordt een mens toch vrolijk van die Kaffe Fassett-stoffen! (En jij zit lekker dicht bij het vuur, hè?). Maar in de Broken Star-quilt wil ik de dieren juist vervangen door bloemen, omdat ik ze daar niet zo vind passen. Mooi dat Kim nu net met dit dierenpatroon kwam, zo blijf ik wel zoet :).
  Als je eraan gaat beginnen, laat je dan ook je vorderingen zien op het weblog van Kim McLean in Holland?
  En tot slot: wat een PERFECT (geheim) rondje!!!! Petje af, hoor! Rondjes rond maken vind ik altijd weer een uitdaging, het gaat jou heel goed af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: