Tweede blok voor rand Animal Album Quilt

11 aug
Hierbij wil ik jullie allemaal bedanken voor de vele leuke en lieve reacties op mijn postings over het bezoek aan het Festival of Quilts in Birmingham. Erg leuk om te horen dat mijn schrijfsels gewaardeerd worden, en ik vond het leuk om jullie op deze manier mee te laten genieten.
Hoewel ik nu ruim een week later uiteraard nog steeds met veel plezier en fijne herinneringen terugdenk aan deze trip, is het “gewone leven” al weer volop bezig. Afgelopen maandag moest er weer gewoon gewerkt worden, dus ik heb er al weer een volledige werkweek op zitten. Maar goed, nog 6 weekjes werken en dan hebben we onze (ietwat verlate) zomervakantie, waar o.a. een paar dagen Parijs gepland staan, daar kijk ik ook al weer naar uit.
En de afgelopen week werd natuurlijk de naald, draad en stof ook weer gewoon gebruikt op de vrije momenten, want mijn huidige project is nog lang niet klaar 🙂
Ik kan hierdoor wel weer een nieuw blok laten zien voor de rand, dus nu heb ik 2 dieren blokken en 2 randen blokken gereed. Ik heb zojuist de eerste voorbereidingen getroffen voor het derde randen blok, en daarna ga ik weer 2 dierenblokken maken. Een heerlijke quilt om aan te werken.
Op de foto is dit altijd moeilijk te zien, maar de uiteindelijke quilt zal 230 x 230 cm worden. De blokken zijn dan ook nog best groot, de dierenblokken zijn b.v. gesneden op 20 x 20 inch (dus ongeveer 50 x 50 cm), alleen deze moeten later nog op maat gesneden worden tot 18 x 18 inch. Elk blok is dus als het ware een mini quiltje om te maken.
Ik zeg wel altijd dat ik zo weinig afmaak, maar als je het op deze manier bekijkt, dan maak ik dus gewoon eigenlijk heel veel kleine quilt tops af… Zie je wel dat ik het kan !? 😉 

5 Reacties naar “Tweede blok voor rand Animal Album Quilt”

 1. quiltingmieke 11 augustus 2019 bij 17:27 #

  piep

  wat wordt hij mooi!!

  knufknuf

 2. Floor 11 augustus 2019 bij 19:59 #

  Natuurlijk kan je het Gert, dat heb ik altijd al gedacht.
  Die blokken en uiteindelijk ook de quilt wordt supergroot. Lijkt me moeilijk om te quilten, maar je doet het misschien blok voor blok.
  Aan de muur zal wel niet kunnen, dus misschien een bedquilt?
  Met je nieuwe stoffen van Kaffe, kan je voorlopig lekker voorruit.

 3. Ineke Hulzebos 11 augustus 2019 bij 21:09 #

  Prachtige blokken Gert! Je kan zo mooi en netjes werken!

 4. Digna 11 augustus 2019 bij 22:21 #

  Ben je nou jezelf moed aan het inpraten, Gert? 🙂 Gewoon lekker doorknutselen, dan wordt het vanzelf een keer een quilt. Het gaat toch ook om het plezier van het maken? En dat straalt wel van deze blokken af! Mooi hoor! En dat je het kunt, daar twijfelt niemand aan, denk ik 🙂
  Groeten van Digna

 5. Phyllis 12 augustus 2019 bij 08:16 #

  Ik zit ook nog steeds na te genieten van Birmingham. Helaas weinig tijd voor steekjes nog hier, hopelijk in september wat meer. Fijn dat jij ondanks werk wel lekker tijd voor hebt, met mooi resultaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: