Cirkelquilt uit MagicPatch, blok 5 Animal Album quilt, winnaar give-away en Einstein

27 okt
Veel quilters zullen het volgende wel herkennen. Je loopt op een quiltbeurs of je bent in een quiltwinkel, en je ziet stoffen liggen waarop je gelijk verliefd bent. Je koopt een aantal Fat Quarters uit de stoffenserie, alleen heb je nog niet direct een project voor ogen om de stoffen in te verwerken. De stoffen gaan mee naar huis, liggen een poosje op een stapeltje mooi te zijn op tafel/dressoir/werkkamer. Na verloop van tijd besluit je weer eens een keer op te ruimen, en de stoffen verdwijnen in de kast bij de andere voorraad stoffen. Ze zijn nog steeds erg mooi, alleen heb je er nog geen geschikt project voor gevonden, of je vindt ze zo mooi dat je het zonde vindt om er in te snijden of knippen (*eerlijk bekennen graag: wie heeft er geen stoffen in de kast liggen, waarin nog niet geknipt is, omdat ze te mooi zijn!? 😉 )
Dat overkomt mij dus ook, wat dat betreft ben ik als man ook net gewoon als iedere andere quilter 🙂
Zo kocht ik een paar jaar geleden op een tentoonstelling een prachtig stapeltje met Australische Aboriginal prints. Die hebben dus een tijdje bij ons op het dressoir gelegen, zijn hierna in de bakken in de kast terecht gekomen, en kwamen regelmatig voorbij wanneer ik zoek was naar een bepaald stofje. Iedere keer kwam er een heel beperkt ideetje in mijn hoofd voor deze stoffen, maar dat bleef steeds slechts een idee en kwam niet echt tot verdere ontwikkeling.
Totdat we een tijdje geleden dus in Parijs waren en ik daar in de supermarkt het magazine MagicPatch kocht.
Thuis heb ik het magazine uitgebreid bekeken (lezen ging iets minder, omdat ik niet zo goed Frans spreek) Hierin kwam ik een prachtige quilt tegen met allemaal geappliqueerde cirkels.
En ineens, alsof er een schakelaar omgezet werd in mijn hoofd, viel het op zijn plaats: dit is een mooie quilt om de Aboriginal stoffen in te verwerken, en dan op een ondergrond van diverse lichte, geweven Japanse stoffen. En als er dan ineens zo’n briljante ingeving komt, dan laat mij dat ook niet meer los. Daarom heb ik gisteren, om mijn hoofd een beetje rust te geven, de stoffen tevoorschijn gehaald en heb ik 2 blokken gemaakt. De cirkels heb ik getekend met behulp van de “Bigger Perfect Circles” set van Karen Kay Buckley en heb ik met needleturn geappliqueerd. En het resultaat is precies wat ik voor ogen had: de prints van de stoffen komen zo mooi tot hun recht, omdat er op de prints ook cirkels staan.
Helemaal blij dus!
 
Nu hoor ik vaste lezers in gedachten al bijna mompelen: ja hoor, daar gaan we weer… Weer een nieuw project erbij, en het andere project verdwijnt weer op de stapel van “Ooit Nog Eens Af Te Maken Quilts”…
Maar nee hoor, dat is niet de bedoeling. Ik heb de Aboriginal stoffen weer keurig opgeborgen in de kast, en mag voorlopig alleen nog maar kijken naar deze 2 losse blokken. Ik heb de “onrust” nu even uit mijn hoofd gehaald door het te proberen, en het wordt zoals ik verwacht had, alleen nu moet het even genoeg zijn.
Ik moet namelijk wel gewoon door blijven werken aan mijn Animal Album quilt van Kim McLean.
En ook dat gaat prima. Het vijfde blok voor de rand is intussen klaar, en je ziet dat het al een vrolijk geheel bij elkaar wordt.
Het was mij toen ik het patroon zag niet gelijk opgevallen, maar zie je dat van de blokken met bloemen de vazen allemaal hetzelfde zijn? Alleen door steeds een andere print hiervoor te gebruiken, valt het niet gelijk op.
Het zesde blok staat intussen ook al in de steigers, dus je ziet dat ik hieraan keurig doorwerk.
 
Op Instagram was laatst een give-away van Rachel Hauser van Stitchedincolor  Rachel woont sinds kort in Nederland en wil hier graag haar long-arm quiltservice bekendheid geven. Bij de give-away maakte je kans op 50% korting op het doorquilten van een quilt, inclusief gratis verzenden. En laat ik nu de winnaar hiervan zijn! Wow, dank je wel Rachel.
Ik hoop binnenkort wat tijd vrij te maken om hier verder naar te kijken en te bedenken welke top ik zou willen laten quilten.
 
In het huidige tijdperk van Facebook en Instagram etc. lijkt het vaak alsof het leven bestaat uit louter geweldige momenten, maar ook bij mij is dat zeker niet het geval. Naast alle mooie en leuke dingen die ik hier laat zien, hebben wij ook net als iedereen mindere tijden. Zo hebben wij de afgelopen periode veel verdriet gehad om onze lieve fluffy jonge Ragdoll kater Einstein.
Hij werd 2 weken geleden op maandag onverwacht ziek, maar zo op het oog en volgens de dierenarts niet ernstig. Groot was dan ook de schok toen we de zaterdag er na geheel onverwachts afscheid van hem namen op de Spoedkliniek op de Uithof in Utrecht 😦 Hij was slechts 5 jaar en 9 maanden jong… We zijn hier erg verdrietig van geweest en missen hem erg. Het was een lieverd…

3 Reacties naar “Cirkelquilt uit MagicPatch, blok 5 Animal Album quilt, winnaar give-away en Einstein”

 1. Ria van Kasteel 27 oktober 2019 bij 12:52 #

  Gert wat beschrijf je nu ook mijn levensverhaal, en misschien van vele quilters. Van mij liggen ook vele lapjes met de bestemming zoals ji beschrijft. Nu ben ik veel aan het verkopen en vaak gaat het aan mijn hart. Maar het geeft mij nu ook veel voldoening dat anderen ook plezier hebben aan mijn lapjes.ik hoop nu een kast over te houden met alleen nog maar mooie projecten.
  En nu alleen nog maar bijkopen om iets af te maken.

  Maar mijn complimenten voor je nieuwe vondst, geweldig zoals je Japanse weefstoffen blenden met de Aborigenal lapjes. Goed dat je het uitgeprobeerd hebt en even laat rusten en verder gaat met die andere prachtige quilt.

  En ik wens jullie veel sterkte met het verlies het verlies van Einstein.
  😊🌺🐝

 2. Floor 27 oktober 2019 bij 19:41 #

  Ach, wat een onverwachts verdriet hebben jullie om het sterven van jullie lieve kater die nog zo jong was.
  Wat had hij dan, of is dan niet duidelijk?
  Wens jullie veel sterkte, weet hoeveel gemis het is als je je huisdier moet missen.
  Je hebt weer een mooi project uitgezocht Gert. Leuk die cirkels. Zal zeker mooi worden.
  Zo knap dan je de rest weer hebt opgeborgen en niet direct verder gaat.
  Dat lukt me dus nooit.
  Heb zover ik weet geen stofjes liggen waarin ik niet durf te knippen, maar wel veel die ik gekocht heb omdat ik ze zo mooi vond en die liggen er al jaren.
  Daarom koop ik alleen nog maar stof die ik wil gaan gebruiken, maar soms is het wel moeilijk hoor, vooral als ik iedere maand weer bij Maria in de winkel kom.
  Fijn dat je weer een mooi fleurig blok klaar hebt, en ook de kortingsbon voor 50% korting op het doorquilten van een quilt.
  Ben benieuwd welke dat gaat worden.

 3. Phyllis 1 november 2019 bij 15:42 #

  Heel veel sterkte met het verlies van Einstein. Het verlies van een huisdier is altijd heftig, het is toch echt wel een gezinslid, een persoontje in huis waar je plezier mee en van hebt en op een bepaalde manier lief en leed mee deelt , je mist dat toch.
  Gelukkig is er je quilt-liefhebberij om wat afleiding in te vinden. Dat lukt aardig (denk ik) met de aboriginal cirkels, wat een perfect patroon voor deze aparte, mooie stoffen.
  Ik begrijp dat het nu even op een laag pitje moet, maar wat in het vat zit verzuurt niet.
  Heel anders is je Kim McLean project, een feest van dessins en kleuren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: