Millefiori 4, stitchery quilt en fijne feestdagen

24 dec
Sinds vanmiddag ben ik op mijn doordeweekse werk ook vrij voor de Kerst en hoef ik hier pas 2 januari weer te starten, dus lekker even een paar dagen vrij (zaterdag werk ik nog wel in de winkel) De komende dagen dus volop tijd om bij te tanken en het jaar uit de luiden.
En natuurlijk zal er ook nog wel wat gelezen en gequilt worden, want daar is het prima weer voor op dit moment.
Om te lezen heb ik o.a. het nieuwste boek van Willyne Hammerstein liggen, uitgegeven door Quiltmania. Dit is al weer het 4e deel van de Millefiori serie, en ook hierin staan weer prachtige quilts waar ik zo aan zou willen beginnen… 😉
Maar, zoals al eerder gezegd, voorlopig geen grote nieuwe projecten voor mij, eerst wat meer vooruitgang boeken met mijn Animal Album quilt. Ik heb mijzelf echter in deze Kerstperiode echter een heel klein beetje vrijheid gegeven en mag van mijzelf tijdelijk werken aan een “oudje”.
Jaren geleden heb ik het patroon “Snowmen and Reindeer Quilt” van Bird Brain Designs gekocht. Een quilt opgebouwd uit blokken met stitchery borduurwerk van vrolijke sneeuwpoppen en rendieren. Ik heb hier destijds 2 blokken van gemaakt in de aangegeven blauwe kleur, alleen was ik niet echt tevreden over het blauw. Het patroon verdween in de kast… Totdat ik het laatst weer tegenkwam en bedacht dat het misschien wel mooi zou zijn om de stitcheries in rood DMC garen (nr. 321) uit te voeren. Ik heb het eerste blok gemaakt met de 2 Kerstbomen en vind dit rood toch veel mooier.
De rand in de originele quilt vond ik ook niet zo spannend, dus ik heb een andere rand hiervoor bedacht. Ik kocht mooie rode Kerststof met een subtiel gouden glimmertje er in, en een witte stof met sterretjes: erg toepasselijk voor Kerst dus.
Intussen zijn er 2 blokken klaar en is de 3e in de maak. Ik heb geen idee hoever ik ga komen dit jaar met deze blokken, maar we zullen zien. Volgend jaar is het gewoon weer Kerst…
Nu ik het toch heb over volgend jaar: voor 2020 heb ik al weer diverse leuke plannen in de agenda staan. Zo staan er al een aantal presentaties gepland, en ben ik al wat plannen aan het maken voor een hele leuke quilt-trip. Ik verklap hier nu verder nog niets over, maar zal dit volgend jaar zeker bekend maken.
Rest mij voor nu alleen nog om jullie allemaal te bedanken voor de vele leuke en lieve reacties die ik heb mogen ontvangen het afgelopen jaar, hier op mijn blog/Facebookpagina of in het echt. Geniet van de feestdagen, heb een goede jaarwisseling, en voor 2020 alvast een heel mooi en creatief jaar gewenst. Wij gaan genieten van onze vrije dagen, met uitzicht op dit toepasselijke huisje van Lemax.
Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

5 Reacties naar “Millefiori 4, stitchery quilt en fijne feestdagen”

 1. Floor 24 december 2019 bij 19:24 #

  Ooohhh, jij hebt ook je eigen quiltwinkel! Die van mij is lekker groter hoor Gert 🙂
  Maar dit is wel een schatje.
  Inderdaad leuk dat rode borduurwerkje. Rood is toch echt meer kerst niet?
  Wens jullie ook hele fijne kerstdagen en een gelukkig, creatief en gezond 2020.
  Tot ziens in januari.
  Lieve groetjes,
  Floor

 2. Ineke Hulzebos 24 december 2019 bij 20:57 #

  Ohhhh…een quiltwinkeltje, enig!!!! Zo leuk!!! ❤
  Fijne feestdagen Gert en vriend/man :*

 3. Nellie 25 december 2019 bij 00:34 #

  Dank voor al je informatieve en inspirerende berichten dit jaar.
  Ik lees ze altijd met veel plezier.
  Insgelijks fijne feestdagen toegewenst en veel plezier voor het nieuwe jaar met deze mooie hobby (of moet ik zeggen, levensstijl).

 4. Annemiek 25 december 2019 bij 08:36 #

  Fijne kerstdagen en alvast de beste wensen voor 2020 dat zo te lezen weer gezellig zal worden. Dank voor je gezellige blogjes leuk dat je ons laat meelezen in je quiltavonturen. Geniet van je vrije tijd.

 5. Tilly 25 december 2019 bij 10:35 #

  Fijne feestdagen toegewenst, en veel plezier met al je plannen voor 2020.
  Bedankt voor alle leuke en informatieve blogjes van het afgelopen jaar.
  Wat een leuk huisje.
  Groetjes Tilly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: