Workshop Margaret Sampson George; nieuwe stoffen; handquilten Down The Rabbit Hole

19 feb
Op zondag 9 februari 2020 ben ik naar Amsterdam geweest, om daar de nieuwe winkel van Petra Prins aan de Nieuwezijds Voorburgwal te bezoeken.
Ik had mij namelijk aangemeld voor een workshop van de Australische quiltster Margaret Sampson George, die voor deze gelegenheid speciaal naar Europa was gekomen.
Even voordat ik de aankondiging van haar workshop zag, had ik haar boek “Take an element – Seeing the possibilities” van Quiltmania gekocht en gelezen, en ik was erg verrast en geïnspireerd door haar frisse en vrije manier van werken. Toen ik dan ook de aankondiging zag, hoefde ik niet te twijfelen of ik dit wilde gaan doen.
Ik heb op dit moment geen behoefte aan een nieuw quiltproject, maar ik wilde haar graag eens ontmoeten en van haar leren hoe zij te werk gaat.
Tijdens de workshop konden we werken aan een eigen versie van haar Antique Sampler quilt, maar zoals bij mij zo vaak gebeurd tijdens dergelijke workshops, heb ik bijna niets gedaan of gemaakt.
De tijd is daarvoor vaak te kort, en ik kan mij altijd minder concentreren wanneer er zoveel mensen om mij heen bezig zijn, en ik niet alles zo heb liggen als wanneer ik thuis werk. Maar dat geeft ook niet, ik had ook niet de illusie dat ik met een complete quilt thuis zou komen.
Ik heb erg genoten van de les van Margaret, zij had veel handige trucjes en aanwijzigingen waar ik veel van opgestoken heb. Margaret is een heel erg sympathieke en creatieve vrouw, en de dag vloog dan ook voorbij. Met een hoofd vol inspiratie (en met veel wind onderweg, want er was storm die dag) ging ik huiswaarts.
De vrije manier van werken van Margaret heeft in mijn hoofd in ieder geval al wel gezorgd voor een eerste voorzet voor een toekomstig project. Herinner je je nog dat ik afgelopen jaar op het Festival of Quilts van een lieve collega een stuk stof kreeg met daarop pin-up brandweermannen? Nou, met deze stof wil ik in de toekomst zeker eens iets gaan maken, alleen wilde ik nog wat meer variatie in mannen 😉 Daarom ben ik op zoek gegaan naar nog meer van dergelijke pin-up afbeeldingen van dezelfde fabrikant (Alexander Henry) en vond nog een print met cowboys en met stoere “outdoor” mannen.
Hiermee heb ik nu voldoende variatie in mannen en kan het denkproces verder gaan. Voorlopig nog geen plannen om hiermee te starten, maar een quilt in gedachten alvast uitdenken is ook onderdeel van het hele quilt-maak-proces.
Nog een ander stofje wat ik wil laten zien is deze super schattige stof.
Je ziet, ik zit vol tegenstrijdigheden qua smaak: van schaars geklede mannen naar super schattige bloemenstof 🙂 Deze stof is een erg exclusieve Liberty of London print die alleen in Japan verkrijgbaar is. In Japan brengt Liberty vaker exclusieve prints op de markt, die b.v. niet in hun winkel in London te koop zijn. Deze stof heeft als je goed kijkt Hello Kitty tussen de bloemen staan. Hoe schattig is dat!? Ik vond de stof via Etsy bij een verkoopster in Japan, en ik ben dan ook erg zuinig op deze beauty.
Naast dat ik natuurlijk doorwerk aan mijn Animal Album quilt, heb ik recent ook weer eens mijn Down The Rabbit Hole quilt van Sarah Fielke tevoorschijn gehaald. Sarah is begin dit jaar gestart met een nieuw BOM project, die ik erg mooi vind, en ik werd hierdoor geïnspireerd om weer eens verder te quilten aan mijn BOM project van haar. Ik had de middencirkel al gequilt, maar omdat het zo’n grote quilt is, verdween deze op de stapel. Maar ja, de kabouters zorgen er ook niet voor dat deze gequilt wordt, dus het hele gevaarte tevoorschijn gehaald en keurig in de ring met de hand gequilt.
Het middenstuk is nu klaar, hierna is de volgende rand met de huisjes aan de beurt. De quilt is nog lang niet klaar, maar ik ben wel blij dat ik nu wat voortgang heb geboekt.
En omdat ik nu toch de smaak van het quilten te pakken heb, ben ik ook met een ander quiltproject gestart, maar daarover vertel ik de volgende keer… 😉

4 Reacties naar “Workshop Margaret Sampson George; nieuwe stoffen; handquilten Down The Rabbit Hole”

 1. Floor 19 februari 2020 bij 13:34 #

  Supermooi gequilt dat middenblok Gert! Vooral met zo’n grote quilt is dat een lastig werkje doordat je steeds de quilt moet draaien.
  Wat een lief stofje in roze is dat, en wat een tegenhanger met de stoere mannenstof!
  Moet zeggen Gert….. dat zijn super mooie mannen hoor, echt iets om later als de quilt klaar is boven je bed te hangen haha!
  Leuk om gezellig een workshop te volgen waar je ook weer het een en ander van opsteekt.

 2. quiltingmieke 19 februari 2020 bij 18:59 #

  Piep

  mooi week Gert! knuf

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

 3. Phyllis 20 februari 2020 bij 08:02 #

  MSG is enig, heb een paar jaar geleden een workshop van haar gedaan bij Petra Prins in Zuthphen, zo’n leuke dag, zulke vrolijke, energieke quilts, heb genoten toen, kan me heel goed voorstellen jij ook. En hoe je die dag beleefd hebt komt me zo bekend voor. Ik ben altijd veel te onrustig op zo’n dag om veel te doen, ben vol bewondering voor mensen die meteen aan de slag gaan en op het einde van zo’nn dag veel gedaan hebben, mij lukt het ook niet. Ik neem alles wel in me op en ga dan rustig thuis echt aan de slag, met alle inspiratie en nieuwe kennis.
  Je mannenstoffen zijn helemaal top, als ik die ooit eens ergens zie zit er misschien nog wel een quilt voor een bevriend koppel in. En ik had geen idee dat Liberty speciaal voor de Japanse markt stoffen maakt, wat bijzonder.
  Ik wens je veel succes toe met quilten, heerlijke rustige bezigheid, heb zelf geen enkel project in dat stadium, lijkt wel alsof er niks afkomt bij mij, maar komt wel weer.
  Hartelijke groet,

 4. Tilly 20 februari 2020 bij 09:29 #

  Petje af voor je quiltwerk, ziet er prachtig uit. Wat een stoere kerels op stof, helemaal leuk. Vind je Liberty stof erg mooi.
  groeten Tilly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: