Stitch Happens top klaar

7 feb

Sinds ik mijn nieuwe Janome MC6700p naaimachine in huis heb, heb ik hier natuurlijk al regelmatig achter gezeten om te oefenen en om de machine te leren kennen. Alleen was dat voornamelijk oefenen van quilten met rulers en free motion quilten. Ik bedacht mij dat ik eigenlijk nog heel weinig “gewoon” genaaid heb, dus: er mocht een nieuwe project gestart worden! (altijd leuk, smoezen verzinnen om maar iets nieuws te mogen starten 🙂 ) Ik kwam een heerlijk kleurig patroon tegen van Kelli Fannin Quilts van een naaimachine. De vorm en de kleuren spraken mij gelijk aan, dus ik heb het .pdf patroon van deze “Stitch Happens” quilt aangeschaft en ben aan de slag gegaan.

Ik heb ervoor gekozen om dit keer eens met alleen effen stoffen te werken, dat heb ik nog weinig gedaan tot nu toe, en ik vind dat je hiermee altijd een lekker frisse en moderne uitstraling van een quilt krijgt.

De kleuren heb ik wel zoveel mogelijk in de stijl van het origineel geprobeerd te houden, hoewel er wat kleine verschillen inzitten.Het is een erg leuk en makkelijk patroon om mee te werken. Je werkt eigenlijk alleen maar met vierkanten en rechthoeken, en hiermee naai je op slimme manieren o.a. meerdere flying geese tegelijk en ook diverse soorten en maten HST’s (half square triangles)

Ik vind juist deze grappige details in deze quilt zo leuk. Het patroon werkt met inches, maar dat is voor mij geen enkel probleem. De afmeting is 37×40 inches, wat ongeveer neerkomt op 95×105 cm, een leuke maat dus. De top is sinds vandaag helemaal klaar nu, en ik ben van plan om deze machinaal te gaan quilten. Maar eerst verder met wat andere projecten en meer oefenen op machinaal quilten, en moed verzamelen om deze zelf te quilten 😉

2 Reacties naar “Stitch Happens top klaar”

 1. Irving 7 februari 2021 bij 16:04 #

  Looking good Gent.

 2. Floor 7 februari 2021 bij 19:50 #

  Zeker leuk en fleurig geworden Gert. Die komt vast dicht bij de naaimachine te hangen.
  Dit ging vast een stuk sneller dan met de hand.
  Nu gaan doorquilten met de machine, je hebt nu genoeg geoefend, je kunt het!
  Tussendoortjes….. we zijn er gek op 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: