Quiltmania Tour 2022; Mystery quilt deel 2

11 mei

Een paar weken geleden werd in Nantes (Frankrijk) de Quiltmania beurs en tentoonstelling “Pour l’Amour du fil” georganiseerd, een jaarlijkse terugkerend evenement. Gelukkig is dit na de corona-periode nu weer mogelijk.

Net als voorgaande jaren gaat een deel van deze tentoonstelling na afloop nog verder op reis, en zo deed een selectie van de quilts afgelopen weekend Amersfoort aan tijdens de Quiltmania Tour 2022.

Het thema dit jaar was Australië en laat dat op quiltgebied nu een land zijn waar voor mij heel veel inspiratie vandaan komt. Dus een evenement wat ik zeker niet wilde missen!

Net als altijd was deze tentoonstelling weer tot in de puntjes verzorgd door Quiltmania en het volledige team van Petra Prins Zutphen, Petra Prins Amsterdam en Dutch Quilts Den Haan en Wagenmakers.

De tentoonstelling was 3 dagen te zien, met op donderdagavond nog een speciale VIP avond waarvoor je een ticket kon kopen. Ik was bij deze VIP avond aanwezig en zaterdag nogmaals om zo alle quilts goed te kunnen bekijken.

Brigitte Giblin
Brigitte Giblin
Brigitte Giblin
stand Petra Prins Zutphen
Brigitte Giblin
Margaret Mew
Judy Newman
Judy Newman
Chris Jurd
Deborah Dorward
Karen Cunningham

Niet alleen de Australische quilts waren te zien, ook een aantal Australische ontwerpsters hadden de reis naar Amersfoort gemaakt. Aanwezig waren Margaret Mew, Judy Newman en Brigitte Giblin. Ik vond het heel erg leuk om hen drieën nu eens te ontmoeten en te spreken.

v.l.n.r. Petra Prins, Margaret Mew, Brigitte Giblin, Judy Newman en Carol Veillon

De quilts waren in het echt uiteraard nog mooier dan in de boeken, alle details zijn van dichtbij veel beter te bekijken.

Met een hoofd vol inspiratie, een bescheiden hoeveelheid aankopen en een foto samen met 1 van mijn quiltidolen Brigitte Giblin ging ik moe maar voldaan weer huiswaarts. Ik heb heel veel leuke en gezellige mensen ontmoet en gesproken, heerlijk om elkaar weer in levende lijve te kunnen ontmoeten.

samen met Brigitte Giblin

Intussen is dit evenement alweer achter de rug en kan ik mij weer richten op mijn eigen werk. De laatste dagen heb ik gewerkt aan de Mystery Quilt 2022 van Quiltmania, welke ontworpen is door Irene Blanck. Ik heb nu de eerste 2 delen klaar, en dat is mooi op tijd, want deel 3 komt deze of volgende week uit. Ik kijk erg uit naar het volgende nummer van de Quiltmania, en niet alleen vanwege het volgende deel van de Mystery quilt… 😉

6 Reacties naar “Quiltmania Tour 2022; Mystery quilt deel 2”

 1. Giovanna 11 mei 2022 bij 13:58 #

  Ik ben niet zo’n schrijver maar wel een lezer. Jou foto’s en verhaal zijn weer super. Wij waren donderdag in Amersfoort het was genieten. Lieve groetjes Giovanna

 2. fubfubfub 11 mei 2022 bij 14:00 #

  Wat een leuke foto van jou met Brigitte!

 3. Ineke Hulzebos 11 mei 2022 bij 17:03 #

  Wat een leuke foto’s en gezellige blog Gert. Had natuurlijk al veel gezien op Fb, maar het is altijd leuk om ook je blog te lezen. Jammer genoeg kon ik niet, misschien volgende keer 😊 Groetjes van mij, 🥰♥️

  • Ria van Kasteel 11 mei 2022 bij 20:05 #

   Wat een leuke tentoonstelling, je hebt weer met volle teugen genoten zo te lezen. En nog weer een fan foto erbij, leuk. Nu weer verder met je eigen project, netjes als altijd, ik word er vrolijk van☀️🌷☀️🧵

 4. Floor 11 mei 2022 bij 23:03 #

  Net als ik heb je er van genoten Gert. Jij hebt netjes alle namen er bij vermeld, die was ik thuis al allemaal kwijt 🙂
  Het was inderdaad prachtig allemaal en ik heb je jammer genoeg gemist, maar wij waren er vrijdag.
  Je hebt weer wat lapjes gekocht, dat hoort er zo bij toch?
  De randen die je hebt gemaakt zijn prachtig. Zo vrolijk die stof!
  Wel vreemd dat deze quilt aan de buitenrand begint, normaal gaat het toch vanuit het midden. Ben benieuwd hoe het verder gaat.

 5. Carla 12 mei 2022 bij 08:54 #

  Wat leuk,je verhaal in de quiltmania! Je maakt zulke mooie dingen,groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: