Borduren

Borduren…

Dit was nou niet bepaald het eerste wat in mij opkwam als iemand mij zou zeggen wat mijn nieuwe hobby zou worden. Bij borduren had ik altijd een beeld van dames op leeftijd die suffe bloemen en beesten borduren om de tijd te doden en in mijn ogen was dit niets voor mannen. Ik had er dan ook nooit aan gedacht om te gaan borduren. Kreatieve hobbies hebben op mij altijd een zekere aantrekkingskracht gehad, maar dit bleef meestal beperkt tot een poging die maar nooit door wilde zetten tot iets blijvends.
Totdat ik, in de eerste week van januari 2002, samen met een vriend en vriendin die beiden bleken te borduren, aan het winkelen was in Utrecht. Aangekomen bij de Lijnmarkt viel hun oog op “Magazijn De Vlijt”, een handwerkwinkel waar ik al vaak genoeg langs was gelopen, maar zonder dat ik er aandacht aan geschonken had. Zij wilden hier graag eens kijken en namen mij mee naar binnen. Hier aangekomen werd ik overrompeld door de enorme keuze in borduurpatronen en -pakketten. Na enige twijfel van mijn kant besloot ik dan toch om een klein pakketje mee te nemen om eens te proberen. Maar dit meer omdat ik het schaapje zo leuk vond, dan dat ik serieus wilde gaan borduren…

stoffen_kl

Na thuis wat uitleg te hebben gekregen over de kruissteek, maakte ik mijn eerste steken… Na een aantal steken en wisselingen van garen, begon ineens vanuit het niets de vorm van het schaapje te ontstaan. Enthousiast geworden, ging ik maar door, want met elke steek die ik maakte, groeide het schaap in mijn handen. Na een week was het schaap echter al af en had ik de smaak goed te pakken. Hierna heb ik meteen de stoute schoenen aangetrokken en ben ik aan een groot pakket begonnen, de Japanese Lady in Green. Hierna is het nooit meer goed gekomen….;-)

kreinik_garen_kl

Ik heb al die jaren met veel plezier geborduurd en dacht altijd dit ik “nooit” iets anders ging doen. In 2006 borduurde ik deze Kerstman en in 2007 besloot ik om met dit borduurwerk een kussentje te maken. Ik kocht hiervoor mijn eerste quiltstoffen, en sinds die tijd raakte ik ook helemaal verslaafd aan het werken met stoffen en het quilten. Sinds 2008 borduur ik eigenlijk zelden nog, al mijn tijd gaat momenteel op aan het patchwork en quilten. “Ooit” hoop ik nog een keer een mooie balans te vinden te vinden tussen deze beide technieken, want ze zijn beiden toch wel erg leuk om te doen.

Neem gerust een kijkje om te zien wat ik tot nu toe gemaakt heb, en een reactie is altijd leuk om te ontvangen 😉

(in het verleden heb ik heel veel verzoeken ontvangen voor patronen: ik ga *NIET* in op vragen omtrent het overnemen van patronen of het kopiëren hiervan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: