Dutch Summer Exchange 2008

Startdatum: 30 juni 2008

Einddatum: 18 juli 2008

Ontwerper: Ellen Maurer Stroh / eigen ontwerp

Dutch_Summer_Exchange_2008

Op het EMS Cross Stitch Board (het forum voor liefhebbers van de patronen van Ellen Maurer Stroh) worden regelmatig zogeheten exchanges of uitwisselingen georganiseerd. Voor zo’n uitwisseling kunnen de leden zich aanmelden en er wordt een thema bepaald. De deelnemers krijgen dan de adresgegevens van een ander lid en gaan iets borduren wat met het thema te maken heeft. Zodra dit klaar is, wordt dit werkje opgestuurd en is het voor de ontvanger dus een verrassing wat er gemaakt is en door wie. Ik had nog nooit eerder aan zo’n exchange meegedaan, maar vond het wel een leuk idee om eens te gaan doen. Daarom heb ik mij dan ook aangemeld voor de Dutch Summer Exchange 2008. Deze uitwisseling werd georganiseerd door het Nederlands sprekende deel van het forum.Kussentje_lieveheersbeestjeHet thema was dit keer het Garden Alfabet van Ellen Maurer Stroh. Alle letters van het alfabet zijn voor de leden gratis te downloaden via het forum. Iedere deelnemer moest een letter opgeven welke hij/zij graag wilde ontvangen en degene die het werkje ging maken mocht zelf bepalen wat er met die letter gemaakt ging worden.
Ik kreeg de adres gegevens van Annemiek (naam op het forum is Miek2) en zij wilde graag de letter M ontvangen. Na even denken wat ik precies wilde gaan maken, heb ik ervoor gekozen om een kussentje te maken met hierop de letter. Aangezien de uitwisseling een tuin-thema had, vond ik het wel mooi om in de groentinten te blijven. Ik heb daarom gewerkt op (zelf geverfde) groene Aida stof. Hierop heb ik de M gemaakt volgens de kleuren die het patroon voorschreef. De bloem die rond de letter groeit is de Morning Glory (alle letters hebben een bloem of plant welke met de betreffende letter begint). Toen de letter en de bloem klaar waren, heb ik er rondom een blackwork-achtige rand rondom gemaakt, welke ik geleend heb van een ander patroon dat ik heb. Op de achterkant van het kussentje heb ik diezelfde rand weer aangebracht.Kussentje_kralenrandOm deze achterkant verder leeg te laten vond ik niet mooi, daarom heb ik hier een aantal insecten geborduurd welke ook door Ellen ontworpen zijn (en die gebruikt kunnen worden als opvulling als je het hele alfabet op 1 lap stof wilt borduren). Verder heb ik hier de tekst “Enjoy your garden” aangebracht, met letters afkomstig uit het Franse boek “Les Belles Lettres d’Alexandre, waarin allemaal mooie alfabetten en letters staan. Hierna was het borduren klaar en heb ik het kussentje in elkaar gezet en opgevuld met kussenvulling. Langs de rand heb ik groene Mill Hill Magnifica Glass Beads (nr. 10085) aangebracht. Verder heb ik als extra cadeautje een goudkleurig lieveheersbeestje op de letter gemaakt. En toen was het kussentje klaar om op te sturen. Ik heb er een leuke kaart bij gedaan en wat kleine borduurcadeautjes. Ik hoorde al vrij snel dat Annemiek er heel erg blij mee was en het kussentje overal mee naar toe nam om te laten zien. Dat was erg leuk om te horen, want omdat dit mijn eerste exchange was, had ik toch nog wat twijfel of het gemaakte werkje wel goed genoeg was om in te sturen…Kussentje_BlackworkrandEn een tijdje later kreeg ik natuurlijk zelf ook een pakje in de bus met hierin het werkje van degene die mijn gegevens had gekregen. Dit werkje was afkomstig uit België en was gemaakt door Sabine. Ik had aangegeven graag de G te willen ontvangen en zij had deze letter heel mooi op een witte handdoek/gastendoek gemaakt. Deze is erg mooi geworden en komt goed van pas. In het pakketje zat verder nog een brief van Sabine en een klein borduurpakketje.
Al met al vond ik het heel erg leuk om aan deze exchange mee te werken, vooral door het verrassingseffekt dat er in zit. Ik zal waarschijnlijk in de toekomst dan ook nog wel vaker aan een exchange mee gaan doen.Kussentje_Handdoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: