Fairy Grandmother

Startdatum: 9 september 2002

Einddatum: 13 maart 2003

Ontwerper: Lavender and Lace / Marilyn Leavitt Imblum

Fairy_Grandmother

Het patroon van de “Fairy Grandmother” is mijn eerste borduurwerk van Marilyn Leavitt – Imblum. Zij brengt haar patronen uit onder de namen “Lavender and Lace”, “Butternut Road” en “Told In A Garden” en zij is, samen met Nora Corbett van Mirabilia mijn favoriete ontwerpster. Beiden hebben een voorkeur voor sprookjesachtige scenes en deze thema’s spreken mij erg aan.

Over dit ontwerp zegt Marilyn het volgende: “She was designed for my grandchildren who live far away… since my spirit watches over them and magic kisses must take the place of real ones.”

Dit werk heb ik gemaakt op Jobelan stof. Voordeel hiervan vind ik dat het lekker soepele stof is, minder kreukt dan bijvoorbeeld linnen en de draden waaruit de stof is opgebouwd zijn regelmatiger van vorm (minder oneffenheden in de stof).
Erg mooi aan het ontwerp vind ik de diverse kleuren (in met name de vleugels) en het gebruik van kraaltjes. Waar Marilyn Leavitt – Imblum echter bekend om staat is het ontwerpen van de gezichten. Bij dit patroon kun je kiezen om het gezicht ‘2 over 2’ te maken (dus net als de rest van het patroon) of ‘1 over 1’, zoals ik gedaan heb. Als je voor dit laatste kiest, dan zie je dat het gezicht veel fijner en gedetaileerder wordt. Hieronder vind je een close-up van het gezicht. Het borduren hiervan is een erg secuur werk, maar het eindresultaat is wel zo mooi…

Close-up_Fairy_Grandmother

Eén reactie naar “Fairy Grandmother”

  1. Wim Sangers 21 maart 2022 bij 10:56 #

    Kan ik het patroon overnemen? Ik heb nl. het speciale materialen pakketje en het garen maar geen patroon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: