Here Comes Santa Claus

Startdatum: 14 oktober 2006

Einddatum: 17 oktober 2006 (kussen klaar: 28 oktober 2007)

Ontwerper: Lizzie Kate

Here-Comes-Santa-Claus

Deze vrolijke Kerstman op de schaats had ik een tijdje geleden al gekocht. Bij thuiskomst ontdekte ik echter dat de 2 buttons die erbij horen er niet bij zaten en los verkocht werden (je kunt ‘m ook maken zonder deze buttons) Tijdens mijn bezoek aan de beurs Handwerken 2006 kwam ik de stand weer tegen waar ik het patroon destijds gekocht had en hier heb ik meteen de 2 buttons gekocht. Bij thuiskomst ben ik meteen begonnen aan dit vrolijke patroon, en ziehier het eindresultaat.

Het is een lekker eenvoudig patroon met vrolijke kleuren. Er zitten 8 kleuren DMC in verwerkt en de afmetingen zijn 75 bij 73 steken. De stof die ik gebruikt heb is een lichtgroene Jobelan die ik nog had liggen. Voor de baard en het haar van de Kerstman heb ik witte Whisper Thread (W88) gebruikt voor een pluizig effekt. De letters van de tekst moesten eigenlijk met groen gemaakt worden. Maar ik had nog zijde garen liggen wat ik nog nooit gebruikt had en deze wilde ik wel eens proberen. Het is een garen wat met de hand geverfd is in meerdere kleuren die in elkaar overlopen. Het garen is van Gloriana en de kleur heet Highland Garden (nummer 066) Ik vind het effekt van de verlopende kleuren erg mooi en met name deze kleur heeft mooi bij elkaar passende tinten die toch ook weer heel verschillend zijn. Achteraf gezien vind ik deze kleuren eigenlijk iets te bleek vergeleken met de kleuren die in de Kerstman zitten, maar goed: je kunt niet alles van tevoren weten…

De twee buttons die in dit patroon verwerkt zijn als knopen op de jas van de Kerstman, zijn van Just Another Button Company.

In 2007 liep ik al een tijdje te spelen met de gedachte om iets meer met mijn borduurwerken te gaan doen. Nu liggen een aantal werken die klaar zijn in een kast, wat op zich natuurlijk wel jammer is. Na wat rondvragen voor tips kwam ik op het idee om eens een kussen te maken met een borduurwerk wat ik al had liggen. Op deze site vond ik een zeer duidelijke uitleg over de werkwijze.

Ik heb daarna deze kerstman meegenomen naar Carol Cox en hier heb ik samen met de verkoopster 2 bijpassende kleuren quiltstof uitgezocht. Ik heb ervoor gekozen om aan de voorkant een effen stof te gebruiken (zodat dit niet teveel afleidt van het borduurwerk) en aan de achterkant een bijpassende kleur, maar dan met een licht marmermotief. Eenmaal thuis ben ik aan de hand van de instructies te werk gegaan en na een middag achter de naaimachine was het kussen klaar. Ik heb het kussen opgevuld met kussenvulling, welke ik nog had liggen van het maken van de biscornus. Ik vind het resultaat erg mooi geworden en ik zal er in de toekomst zeker nog meer maken.Here-Comes-Santa-Claus-kussen Here-Comes-Santa-Claus-kussen-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: