Kerstman

Startdatum: 2 december 2007

Einddatum: 19 december 2007

Ontwerper: Rico Design

Kerstman

Tijdens 1 van mijn bezoeken aan de ruim gesorteerde en gezellige borduurwinkel In X Tenzo in Velp zag ik ineens dit kant en klare pakket van Rico hangen. De serie wintertaferelen was blijkbaar net uit en had een prominente plek in de winkel gekregen. Dit had meteen effect, want ik wilde direct dit pakket graag hebben! Het is een pakket waar alle benodigdheden in zitten: de borduurstof is al keurig afgemeten en de randen zijn netjes afgewerkt. Verder zit het garen erbij, een borduurnaald, een zakje met hierin plastic sterretjes en de zwarte metalen kerstbomenhanger. Alles wat je nodig hebt, zit er dus in.
Ik heb echter een paar dingen veranderd aan dit borduurwerk. Allereerst het rode garen voor de jas en muts van de Kerstman. Het meegeleverde garen is DMC 321, alleen heb ik dit vervangen door S321 van DMC. Dit is dezelfde kleur als 321, alleen is dit satijngaren uit de nieuwe satijnserie van DMC. En ik had dit garen al in huis, maar had er tot nu toe nog niet mee gewerkt, dus ik kon het nu mooi uitproberen. Achteraf gezien heb ik er wat gemengde gevoelens over. De kleur is heel mooi: door het satijn effekt komt de kleur sterker en sprankelender over dan het normale DMC garen. Het satijngaren is alleen iets dikker dan het DMC garen en dit maakt het werken meteen iets lastiger: doordat het iets dikker is, werkt het ook wat stugger en voelt het niet zo soepel als normaal DMC of als bijvoorbeeld zijdegaren. Maar goed: je moet het een keer proberen, voordat je erover kunt oordelen…
En verder heb ik het wit in de baard en langs de randen van de jas en muts vervangen door witte Whisper Thread voor een pluizig effekt en dit is wat mij betreft goed geslaagd. De knoop op de jas van de Kerstman is uit mijn eigen voorraad: normaal borduur je hier een zwart vierkantje als knoop. Zoals ik zei, zit er een zakje bij met plastic sterretjes, welke je op het borduurwerk aan kunt brengen. Er staat echter niet precies aangegeven waar je deze aan moet brengen: eigen inzicht is dus gewenst. Zo heb ik er een aantal aangebracht boven de geborduurde sterren. Op het plaatje wat in het pakket zit kun je zien dat er links bovenaan wat Kerstdecoratie is aangebracht, maar er zit verder geen materiaal in het pakket om dit te maken. Je kunt dit natuurlijk weglaten of er zelf wat van maken. Ik heb ervoor gekozen om 2 draden te punniken en deze losjes slingerend aan te brengen. Ik heb hiervoor o.a. wit, rood en goudkleurig garen gebruikt en tussendoor heb ik diverse kraaltjes en sterretjes mee verwerkt in de draad. Deze draden heb ik op diverse punten vastgezet, en hierboven zie je het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: