Mini Cottages 1

Startdatum: 13 maart 2005

Einddatum: 27 maart 2005

Ontwerper: Michael Powell

Mini_Cottages

Michael Powell is een Engelse patronen ontwerper met een zeer herkenbare stijl. Zijn patronen hebben een aantal opvallende overeenkomsten: het zijn voornamelijk huisjes en dorpsgezichten die hij maakt; de ontwerpen hebben vrolijke kleuren en elk huis wat hij maakt heeft scheve muren. Hierdoor krijgen zijn ontwerpen een beetje een “cartoon-eske” uitstraling welke ik zelf heel erg mooi vind. Zijn ontwerpen lijken zo uit een tekenfilm te komen…

Dit patroon is er 1 uit de serie met de titel “Mini Cottages”, waarin diverse onderwerpen te vinden zijn zoals kleine Spaanse bergdorpjes, een havengezicht en deze scheve dorpshuisjes. Dit ontwerp is (o.a. via zijn eigen website) verkrijgbaar als compleet pakket, dus inclusief patroon, Aïda stof, naald en Anchor garen. Dit patroon heeft echter ook ooit in een Engels borduurtijdschrift gestaan en was een tijdje geleden te downloaden als “freebie” op de site van de uitgever van deze borduurtijdschriften. En omdat ik zijn stijl erg mooi vind, heb ik dit patroon meteen binnen gehaald.
Het patroon geeft van de drie bekendste garens (DMC, Anchor en Madeira) de kleurennummers aan, dus je kunt kiezen welke garens je wilt gebruiken. Ik heb voor de DMC versie gekozen. Ik had nog wat fijne Aïda stof liggen waar ik dit ontwerp graag op wilde borduren, dus ik heb ervoor gekozen om het met 1 draadje DMC te borduren (het patroon schrijft eigenlijk dubbele draad voor, maar dan wel op grovere stof gemaakt). Er zitten in totaal 16 verschillende kleuren in en er wordt gewerkt met hele kruissteken en stiksteken voor de zwarte lijntjes.

Uiteindelijk heb ik dit borduurwerk verwerkt tot een verhuiskaart voor vrienden, die op dat moment midden in hun verhuizing zaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: