Newton’s long lunch

Startdatum: 13 februari 2006

Einddatum: 24 februari 2006

Ontwerper: Rory Tyger

Newton_Lunch

In het Engelse borduurmagazine “Quick and Easy” (januari 2006, nummer 135) stond dit grappige patroontje van het beertje Newton, van Newtons Law. Dit beertje is met name in Engeland erg populair en is herkenbaar aan zijn grappige en fluffy uiterlijk en om zijn rode lapje op zijn zij. Van dit plaatje vond ik vooral het woordgrapje erg grappig: een “long lunch” vanwege de tijd om het eten op te krijgen en een “long lunch” vanwege de lengte van het stokbrood.

De bedenkers van Newtons Law hebben blijkbaar een contract afgesloten met Anchor garen om al hun patronen uit te brengen met kleurnummers voor Anchor garen. En aangezien ik momenteel alleen DMC garen heb, heb ik de kleuren omgenummerd naar DMC. Toen ik al een flink stuk geborduurd had, was ik eigenlijk niet zo heel erg tevreden over de kleurverdeling (te grote verschillen), maar toen ik eenmaal de stiksteekjes had aangebracht, viel het uiteindelijk toch wel mee.

In totaal zitten in dit patroon 21 verschillende kleuren verwerkt. Ik heb gewerkt op een lichtgroene Jobelan stof (maar deze kleur komt op de scan niet zo goed naar voren als in het echt) Het werkje is opgebouwd uit kruissteken, halve kruissteken, stiksteken en wat Franse knoopjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: