Oriental Garden Plate 1

Startdatum: 9 december 2005

Einddatum: 30 december 2005

Ontwerper: Linda Gillum

Oriental_Garden_Plate_1

Via het internet ontdekte ik het boek “Blue and White designs in Cross Stitch” van Linda Gillum, uitgegeven door de “American School of Needlework”. In dit boek staan diverse patronen, allen uitgevoerd in de blauwtinten die bij ons bekend staan als Delfts Blauw (maar die volgens mij oorspronkelijk uit China komen).
Er zijn o.a. diverse motieven voor handdoekranden te vinden, maar ook losse bloemen en zelfs een schilderij met molen: allen in Delfts blauw. Ik viel meteen voor deze Oriental Garden Plate. Een afbeelding die je tegen kunt komen op een Chinees bord, zoals je soms in Chinese restaurants ziet, maar ook bij de duurdere huishoudzaken kom je ze tegen. Ik vind de combinatie van een Oosters thema samen met de gebruikte kleuren erg geslaagd. In het boek is ook een “Oriental Garden Plate 2” te vinden: in dezelfde stijl, alleen vliegt de vogel dan net weg.

Dit patroon is gemaakt voor 6 kleuren: wit en 5 verschillende tinten blauw. Het wordt uitgevoerd in kruissteken en stiksteken. Ik heb het gemaakt op een fijne witte Aïda-stof, waardoor ik kon werken met 1 draad over 1 hokje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: