Pooh Kerstslinger

Startdatum: 31 augustus 2004

Einddatum: 11 september 2004

Ontwerper: Disney/Milne & Shepard

Pooh_Kerstslinger

Via-via ben ik in het bezit gekomen van dit patroon van Winnie the Pooh en zijn vriendjes. Oorspronkelijk is het patroon bedoeld om een cakeband te maken: een stoffen band die je om een taart of cake kunt wikkelen en zo op tafel kunt presenteren. Maar ja, wie gebruikt zoiets?

Aangezien ik een Pooh liefhebber ben, was ik meteen verkocht toen ik het patroon zag. Omdat de afbeelding in Kerstsfeer is, heb ik bij De Vlijt groene stof gekocht, wat goed bij Kerstmis past. Ik heb echter niet goed opgelet toen ik de stof kocht, want ik was in de veronderstelling dat de stof Aida was, maar bij thuiskomst zag ik dat het aftelstof is. Als ik dit patroon op de normale manier zou borduren (dus met 2 draden DMC over 2 draden stof), dan werd het eindresultaat behoorlijk groot. Ik heb er dan ook voor gekozen om het patroon met 1 draadje over 1 draadje stof te maken. Dit vereist een andere manier van borduren: normaal kun je eerst een hele rij halve steken achter elkaar maken en daarna weer terug om de kruisjes vol te maken, maar bij 1 over 1 borduren moet je echt kruisje voor kruisje maken. Dit om te voorkomen dat je DMC garen tussen de draden van de stof doorschiet, waardoor je geen mooie kruisjes krijgt. Het is iets kleiner om mee te werken, maar het geeft wel een mooi en fijn eindresultaat.
Op de plaats tussen de hulstblaadjes had ik eigenlijk met rood garen Franse knoopjes moeten maken (besjes), maar ik heb hier rode kraaltjes aangebracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: