Sheep sampler

Startdatum: 18 maart 2006

Einddatum: 5 juli 2006

Ontwerper: Elizabeth (Betsy) Foster

Sheep-sampler

Tijdens mijn bezoek aan de beurs “Handwerken 2006” in de IJsselhallen in Zwolle liep ik tegen het patroon van deze sampler aan. Op dit patroon staan 2 verschillende samplers: deze en nog een patroon met konijntjes (ook met de letters van het alfabet). Wat mij aansprak in deze patronen waren de vrolijke lentekleuren en het feit dat er met verschillende steken gewerkt moet worden.

Voor deze Sheep Sampler heb ik geprobeerd om qua materialen zo dicht mogelijk in de buurt van de voorgeschreven materialen te komen (niet alle originele materialen kon ik op dit moment kopen).
De borduurstof is een heel licht groene Jobelan stof.
De letters van het alfabet zijn met 1 draadje DMC garen over 1 draadje stof gemaakt: het eindresultaat levert dan ook kleine letters op.
De bloemen en de hartjes zijn allemaal met dubbele DMC draden gemaakt en bestaan voornamelijk uit langsteken. De bloemen op de vierde regel zijn gemaakt met een zogenaamde “Diamond Eyelet” steek. De onderste rij bloemen (op de 8e regel) heeft nog een aantal cremekleurige kraaltjes gekregen (Mill Hill 03017).
De meerkleurige vierkantjes (2e en 10e regel) zijn gemaakt met (2 draadjes) handgekleurde zijde van “The Caron Collection“. De zijde die ik gebruikt heb heet “Ambrosia” en deze komt perfekt overeen met de voorgeschreven kleur: de draden bestaan uit de kleuren creme/geel en rose en lopen in elkaar over. De zijde is niet goedkoop, maar wel erg prettig om mee te werken en het resultaat is erg mooi. De vierkantjes zijn trouwens gemaakt met zogenaamde “Algerian Eyelets” steken (de Nederlandse naam hiervoor weet ik niet…).
Tot slot de schaapjes: deze zijn gemaakt met een enkele draad Whisper Thread van Rainbow Gallery, nummer W89 (ecru). Vervelend garen om mee te werken (door het pluizen komt het snel in de knoop), maar het geeft de schapen wel een wollig uiterlijk. Dit garen wordt aangebracht door middel van langsteken. De poten en kopjes zijn gedaan met zwart DMC garen.

Door de zeer kleine afmeting van de sampler, was het al met al toch nog een behoorlijk werk om deze af te krijgen. De afmetingen zijn 34 steken breed bij 84 steken hoog. De uiteindelijke afmetingen van het werkje zijn slechts 6 cm. bij 15,3 cm.: een klein maar fijn werkje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: