The Carson Mansion

Startdatum: 8 april 2006

Einddatum: 3 juli 2006

Ontwerper: Nancy Spruance

Carson-Mansion

Dit schitterende huis is een ontwerp van Nancy Spruance. Zij is een Amerikaanse ontwerpster en woont in de plaats Eureka in Californië. In en rond haar woonplaats staan diverse Victoriaanse huizen en Nancy heeft van een aantal van deze huizen borduurpatronen gemaakt. Deze Carson Mansion staat in haar woonplaats Eureka en is destijds gebouwd in opdracht van William Carson. Het is gebouwd in 1884/1885 en ligt aan de Humboldt Bay. De architecten Samuel en Joseph Cather Newsom hebben het ontworpen. Het huis is tot 1950 in bezit geweest van de Carson familie, waarna het verkocht is aan de Ingomar Club. Tot op heden zijn zij nog steeds de eigenaar van dit in Queen Anne stijl Victoriaanse huis.

Toen ik voor het eerst de patronen van Nancy zag, was ik eigenlijk meteen verkocht. De patronen zijn zo mooi gemaakt en lijken sprekend op de echte huizen (doe bij Google maar eens een zoekopdracht naar afbeeldingen van Carson Mansion) Ik heb al meerdere patronen van haar gekocht, welke ik wellicht in de toekomst nog eens ga maken. Erg mooi aan dit patroon vind ik o.a. de glas-in-lood ramen en de detaillering van de stiksteken.
De afmetingen van het patroon zijn 118 bij 160 steken. Er worden in totaal 30 verschillende kleuren DMC garen in verwerkt, waarvan sommige gecombineerd worden om net andere kleurnuances te krijgen. Het hele patroon bestaat uit hele kruissteken, 1/4 en 3/4 steken, stiksteken en langsteken. En als stof heb ik een cremekleurige Jobelan gekozen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: