Veerle geboortewerk

Startdatum: 11 oktober 2004

Einddatum: 4 december 2004

Ontwerper: onbekend / Burda Creatief Trend

Veerle

Ter gelegenheid van de geboorte van Veerle, dochter van Jenny en Corné, heb ik dit borduurwerk gemaakt. Het patroon voor deze grappige baby in bad stond in het Nederlandse blad “Burda Creatief Trend no.5 Special: Baby”. Deze badscène stond hierin afgebeeld als borduuwerk voor op een slabbetje, maar ik heb er een andere bestemming aan gegeven. (ingelijst)

Oorspronkelijk is het patroon gemaakt voor Anchor kleuren, maar ik heb deze omgezet naar DMC kleuren, aangezien ik hier de meeste nummers wel van heb. Al met al is het eindresultaat prima gelukt!
De letters horen niet bij dit patroon, maar heb ik er zelf bijgemaakt (het patroon hiervoor heb ik ooit ergens op internet gevonden). Ook het schuim op de letters heb ik naar eigen inzicht aangebracht, om op die manier de tekst zoveel mogelijk bij het plaatje te betrekken. Wat ik naast het guitige koppie van de baby leuk vind aan dit patroon, is het feit dat de afbeelding niet te zoet is en ook niet specifiek voor een jongetje of een meisje bedoeld is: hierdoor kon ik het makkelijk van tevoren maken!

5 Reacties naar “Veerle geboortewerk”

 1. Ellen Nugter 19 februari 2016 bij 11:26 #

  Ik vind de prent heel leuk en wil hem ook graag borduren voor mijn kleinkind

  • Theo Reijven 14 oktober 2016 bij 09:43 #

   Goedemorgen,

   Mag ik U een vraag stellen? Ook ik wil deze prent gaan borduren, maar kan nergens het patroon vinden, elfs de Burda niet waar het in staat. Heeft U hem gevonden en zo ja zou ik hem van U mogen overnemen, hoeft niet gratis. Alvast heel hartelijk dank.

   Mvrgr Marian

 2. demi 2 mei 2016 bij 21:31 #

  Wat zijn de maten van die borduur plaatje

  • Gert 6 mei 2016 bij 21:34 #

   Ik weet zo de maten niet precies meer Demi: het is al een tijd geleden dat ik het gemaakt heb, en ik heb het patroon niet meer. Ik schat dat het ongeveer 15X20 centimeter is.

   • Theo Reijven 13 oktober 2016 bij 17:21 #

    Hallo,

    Ik vind het ook helemaal geweldig!! Wil het gaan maken maar dan voor een tweeling, hoe ik het doe weet ik nog niet moet ik even kijken.Maar een vraagje, hoe kom ik aan het telpatroon van het werkje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: