Birds Around the World

Titel: Birds Around the World

Ontwerp: vogels geappliqueerd met template van Janine Alers (House of Quilts te Brielle)

Ontwerp van de quilt is ook van Janine Alers

Afmeting: 86 x 96 centimeter

Start: 27 maart 2018

Eind: 21 juni 2018

Vulling: 100% polyester

Met de hand genaaid en gequilt

Janine Alers van quiltwinkel House of Quilts (Brielle) heeft een plastic malletje laten maken waarmee een vogel + vleugel geappliqueerd kan worden. Met behulp van dit malletje heb ik deze quilt gemaakt. De tekening van het vogelhuisje kreeg je erbij wanneer je het malletje aanschafte.

De stoffen die ik gebruikt heb voor de vogels, vleugels en alle ondergrondjes heb ik uit eigen voorraad gehaald. De randstof met Alice in Wonderland tekst, de paarse golvende rand stof en de roze blaadjes op de hoeken had ik nog over van mijn vorige project, de Down The Rabbit Hole quilt.

De stof die ik voor de achterkant heb gebruikt zag ik online bij stoffenwinkel Miss Gingers (toentertijd gevestigd in Greenwich, Londen), en toen wij in mei 2018 in Londen op vakantie waren heb ik deze stof daar gekocht.

Het label aan de achterkant heb ik op laptop gemaakt, en deze (in spiegelbeeld) geprint op transferpapier van de HEMA. Hiermee kun je o.a. je eigen t-shirts maken door de print er op te strijken, maar dit kan dus ook gebruikt worden voor een label.

Het is een lekker vrolijke en kleurige quilt geworden, die ook mooi staat aan de muur in onze woonkamer.

%d bloggers liken dit: